Benim portfoyde zarar yazdi tabi normal olarak , cogunluk IJT ve TGE fonlarinda idi. Yuzde 4 civari zarar var. Bi yerden yururuz herhalde Fed in olusturacagi ruzgara yelkeni actik bekliyoruz.
Bazi haberler https://www.bloomberght.com/dunyanin...-dusus-2310081
https://www.bloomberght.com/dunyanin...ikladi-2309830
Bu haberler isiginda bakarsak enflasyonu gecmeyi birak , bizler gibi kucuk yatirimcilarin portfoyu eksi yazmasi normal olsa gerek. Insan uzuluyor ama yapacakta bisey yok beklemekten baska. Bi yerden ruzgar esecektir. Yelkenimize ruzgar , portfoyumuze para dolacaktir umuyorum.
IJT , TGE biraz FJB. HVS , IPB , KRF gibi fonlardayim. %40 ppf de bekliyorum. Bu miktari KKM mi yapsam yoksa IJT veya TGE ilave yapsam. Bu konuda kafam karisik.
farklý ülke borsalarýyla ilgili yatýrým düþünüyorlar mýymýþ bu konu geçti mi ?
fed' in faiz arttýrýmý ve bilanço küçültmesinde býçaðýn iki yüzü var. tek taraflý düþününce borsalara olumsuz yansýmasý beklenir. diðer yüzünde ise senaryo farklý.
fed'i dünyadaki diðer bütün merkez bankalarýndan ayýran bir özellik var ? Fed de dahil merkez bankalarýnýn birinci önceliði fiyat istikrarýný saðlamak iken bunun yanýnda FED in bir görevi de iþsizlikle mücadeledir. Bu baðlamda enflasyona kalkan olacak birinci savunma hattý ( kýzýl kalkan Roth Schild ) faiz oranlarýný arttýrmaktýr. Bu da dolaylý olarak USA borsasýna yarar.
FED çok kompleks bir yapýdýr. Dünyaya olan etkisini anlamak için geçmiþine gitmek gerekir. 1743 Frankfurt'undaki dükkandan baþlar
hikaye...
http://www.ekonomikyorumlar.com.tr/f...20005999_4.pdf
Son düzenleme : Lucky Player; 01-07-2022 saat: 23:15.
kainatýn BÝR varlýðýndan bütünleþip! kendi birliðinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediðimiz yüce varlýða salat ve selam olsun ! hamza sütbýyýk -aka- klaus maximilian kerpenter münche
son 1 ayda %5 üzeri getiri saðlayan fonlar (serbest fonlar hariç )
DZT , ZJL , TLH , ZJV VE GOH ( burada sadece DZT uzun vadeli borçlanma , diðerleri hisse senedi fonlarý)
Burada bir arkadaþla GOH mu ZJL mi muhabbeti yapmýþtýk . Ben tercihimi ZJL den yana kullanmýþtým o GOH demiþti
kendisini tebrik ederim % 10 getiri saðlamýþ .
en çok kaybettirenler kýymetli madenler , karma ve fon sepeti þemþiye fonu
fon olarak bende sadece ZJL VE IPV var
yabancý hisse senedi ve fonlarýn alýmýna daha vakit olduðunu düþünüyorum
YTD
Öyle görünüyor, aslýnda aylardýr aklýmda ama galerici ve sahibinden satanlar çok fark koyuyor diye bayilerden alayým dedim tabi bulmak mümkün olmadý, ne alacaðýma da karar veremedim bir türlü, bu arada favorilere eklediðim ne varsa satýldý gitti.
Þimdi diyorum ki paramýn tamamý fonlarda durmasaydý günlükte veya ppf de olsaydý çok daha rahat karar verebilirdim, fonlar insaný baðlýyor, yavaþ yavaþ günlüðe geçip araba mý olur, ev mi olur, arsa mý olur artýk büyük kýsmýný nakit hariç bir yerlere yatýracaðým.
Portföyün tamamý ppf de veya kkm de olmayan herkes bu ay zararda anlaþýlan, gerçi aylardýr zarardayýz da aslýnda, bu durum yakýn zamanda düzelecek gibi de görünmüyor, bir ay +2 yapsak öbür ay -3 yapýyoruz, gerçek enflasyon aylýk %8-10 olsa durumun vahimliði ortada. Ayný þekilde ben de zararda olan fonlara ilave mi yapsam, kkm mi yapsam karar veremedim. Veya baþka þekilde deðerlendiririm diye nakite geçenleri nkolay ve ppf yapýyorum.
Yer Ýmleri