Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
evet zaten milyon dolarlık soru bu! düşüş/düzeltme ne zaman başlayacak yada hiç düşmeyecek mi? belki de kimseye satma fırsatı bile vermeyecek.belki de aylarca yükselmeye devam edecek.
normalde gördüğüm bistte yükseliş biraz daha devam eder gibi..ama sürecin kısaldığına inanıyorum..
Diğer taraftan doların bu seviyelerde uzun zamandır tutulması onu enflasyon bazlı ucuzlattı. dolar almak sanki ucuza hisse almak gibi görünüyor bana. Ürün ucuz ama ne zaman çıkacağını bilmiyorsun. Çıkınca alayım demektense şimdiden alıyorum..
usd/euro bazlı yabancı hisse fonlardaki ağırlığımı artırıyorum ki orası da bize göre göreceli ayrı bir ucuz..bir süre belli bir zararı da göze alacağım. Bütün bunlara rağmen(spottan çekilmeme rağmen) viopta pay vadelilerde işlemlerime ölçülü şekilde devam ediyorum ta ki dans müziği kesilene kadar..
Ocak ayının ortalarında sağlam bir düzeltme gelir diyenler var seçime kadar yükselir diyenler var, artık seçimlere kadar herkes kendi risk algısına göre hareket edecek, seçimlerin durumuna göre sonrası ne olur orası da belirsiz, ben de aynı şekilde pasif değişkenlerden çıkıp yavaş yavaş yabancı fonlara geçiyorum, dolar ve yabancı borsalar artık ucuz kaldı.