döviz altýn makas vs , serbest piyasada uçuk fiyatlar biniþ nereye gidiyor
döviz altýn makas vs , serbest piyasada uçuk fiyatlar biniþ nereye gidiyor
[QUOTE=dell14;6317827]döviz altýn makas vs , serbest piyasada uçuk fiyatlar gidis nereye gidiyor döviz iþi sýkýntýya gidiyor
Merhaba hocam sevgiler.
Benim þu anda yatýrýmlarým
%25 altýn ( altýn fonu MKG )
%25 fiziki dolar ve döviz deðiþken fon KUB
%50 bitcoin ( soðuk cüzdanda )
Þeklinde ;
yurtiçi hisse yogun fonlarýn arasýnda , endeksi geçen baþarýlýlarý olmasýna ragmen, maalesef bir istikrarlarý yok. 5 yýldýr zirvede olan tkf bir senede piyasanýn en kötüsü haline dönüþebiliyor, endeksin oldukça altýnda kalabiliyor. Biliyorsunuz 6-7 yýl hisse yogun fon taþýdým ( mac, nnf, tkf vs. gibi ) ama artýk soðuk bakýyorum. Düzenli olarak bist100 üsttünde performans göstereceðinden emin oldugum tek fon olsa, tüm yatýrýmý buraya taþýrdým.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
hocam altýn fonlarýyla ilgili enteresan bir durumu paylaþmak istiyorum. ünlü portföyün yeni çýkan altýn fonu. çýktýðý süreden bu yana en baþarýlý görünen mkg'den daha iyi performans göstermiþ. bu sabah itibarýyla durum:
mkg aktif portföy altýn katýlým fonu, günlük %-0,91, haftalýk %-2,26, aylýk %-4,01
up1 ünlü portföy altýn fonu,günlük %-0,33, haftalýk %-1,11, aylýk %-3,08.
neden böyle olduðunu merak edip portföy daðýlýmýna baktýðýmda diðer altýn fonlarýndan farklý olarak ziraat ve qnb finans altýn fonlarý ve hazinenin altýn sertifikalarýna aðýrlýk verdiðini gördüm. bu gün itibarýyla daðýlýmda hisse senedi yüzde 73, kýymetli maden ise yüzde 17 görünüyor. hisse senedi kýsmý da bu fonlar ve sertifikalarý ifade ediyor anlaþýlan. yüzde onluk kýsým da repo falan. acaba altýn fonu tercihimizi mkg yerine bu fondan yana mý kullansak diye düþündüm, selamlarýmla
Merhaba. altýna yatýrým düþünenler için Borsada iþlem gören #ALTINS1 Darphane Altýn Sertifikasýda varmýþ.
Ýlgilenenler inceliyebilirler https://www.ziraatyatirim.com.tr/Pic...1cddbe40d4.pdf
Yer Ýmleri