-

Originally Posted by
Delta Heavy
Bunlara bitcoin fonu olarak bakmak büyük hata. Çerçöp blokzincir şirketleri dolu fonlar.
Ytd ama bitcoin fiyatı takip etmek için ya direk btc alırdım ya da nasdaq’deki madencilik şirketlerine bakardım.
O kadar fon var bitcoin alıp satan fon olmaması ilginç
-

Originally Posted by
Moruf
Burada cok tecrubeli insanlarken bana soz dusmez ama bitcoinin fon icine girebilmesi için yasal olması lazım.
-

Originally Posted by
Moruf
Türkiyede henüz kripto paranın yasal alt yapısı yok.
BTC nedir deseniz ne olarak tanımlanacağı belli değil. Para değil, sermaye piyasası aracı değil, yani yasal olarak hiç bir tanımı yok.
Yasal olarak tanımlanmamış bir şeye fon olarak yatırım yapmak spk mevzuatına göre mümkün değil.
Hatta Türkiyede kripto paranın ödeme aracı olarak kullanılması bile yasak.
https://www.cnnturk.com/ekonomi/turk...di-kripto-para
Blockchain teknolojisine yatırım yapıyorum diyen fonlar o işlerde çalışan şirket hisselerine yatırım yapan ETF 'lere yatırım yapan fonlar.
-

Originally Posted by
myfinans
Türkiyede henüz kripto paranın yasal alt yapısı yok.
BTC nedir deseniz ne olarak tanımlanacağı belli değil. Para değil, sermaye piyasası aracı değil, yani yasal olarak hiç bir tanımı yok.
Yasal olarak tanımlanmamış bir şeye fon olarak yatırım yapmak spk mevzuatına göre mümkün değil.
Blockchain teknolojisine yatırım yapıyorum diyen fonlar o işlerde çalışan şirket hisselerine yatırım yapan ETF 'lere yatırım yapan fonlar.
Hatta adı çok anılan kripto para borsalarına bakın. Neye göre kurulmuşlar, nereden izin almışlar, kim denetliyor hiç birşey yok.
Bakkal dükkanı açar gibi açabiliyorsunuz, denetleyen de yok.
Halbuki bunların yasal bir çerçeveye oturtulması lazım, izin veren, denetleyen bir kurum olmalı.
-

Originally Posted by
myfinans
Hatta adı çok anılan kripto para borsalarına bakın. Neye göre kurulmuşlar, nereden izin almışlar, kim denetliyor hiç birşey yok.
Bakkal dükkanı açar gibi açabiliyorsunuz, denetleyen de yok.
Halbuki bunların yasal bir çerçeveye oturtulması lazım, izin veren, denetleyen bir kurum olmalı.
Bu arada takip ettigim bir haber portalina gore avrupa birligi kripto borsasina yasal duzenleme getirilmesini onaylamislar
-

Originally Posted by
ayurdakok
Bu arada takip ettigim bir haber portalina gore avrupa birligi kripto borsasina yasal duzenleme getirilmesini onaylamislar

Bizim de acilen yasal alt yapıya kavuşturmamız lazım hem kripto parayı hem de kripto borsalarını.
-

Originally Posted by
myfinans
Bizim de acilen yasal alt yapıya kavuşturmamız lazım hem kripto parayı hem de kripto borsalarını.
2 yıl önce yetkili kişiler konuştular ama eyleme geçmedi. Niye geçmedi düşündürüyor.
Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep
-

Originally Posted by
Lemon
2 yıl önce yetkili kişiler konuştular ama eyleme geçmedi. Niye geçmedi düşündürüyor.
Seçimden sonraya kalmış.
Dünyada örnek bir kanun yok diye gecikiyormuş.
https://www.diken.com.tr/kripto-yasa...onraya-kalmis/
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri