KK
https://tr.wikipedia.org/wiki/Kemal_...%B0stanbul%202.
"...........1971 yýlýnda girdiði hesap uzman yardýmcýlýðý sýnavýnýn ardýndan Maliye Bakanlýðýnda göreve baþladý. Daha sonra hesap uzmaný olan Kemal Kýlýçdaroðlu, bir yýl Fransa'da kaldý. Askerliðini Ýzmir'de 53. Er Eðitim Tugay Komutanlýðýnda yaptý. Hesap uzmanlýðýný 1983'e kadar sürdürdü ve ayný yýl Gelirler Genel Müdürlüðüne atandý. Burada önce daire baþkaný olarak görev aldý, daha sonra ayný kurumun genel müdür yardýmcýlýðýný yaptý.[12]
1991 yýlýnda Bað-Kur'a atandý. Burada genel müdür olarak görev yapan Kýlýçdaroðlu, 1992 yýlýnda
Sosyal Sigortalar Kurumu genel müdürü oldu.[8] Daha sonra kýsa bir süre Çalýþma ve Sosyal Güvenlik Bakanlýðýnda müsteþar yardýmcýsý olarak görev yaptý.
1994 yýlýnda Ekonomik Trend dergisi tarafýndan "Yýlýn Bürokratý" seçildi. 1996 yýlýnda, Refah Partili Çalýþma ve Sosyal Güvenlik Bakaný Necati Çelik tarafýndan görevden alýndý. Mahkemeye giderek yürütmeyi durdurma kararý, temyiz üzerine de Danýþtay Genel Kurulu'ndan yine yürütmeyi durdurma kararý çýkartmasýna raðmen Temmuz 1997'ye kadar görevine baþlatýlmadý.[14] 1999′da kendi isteðiyle SSK genel müdürlüðünden emekli oldu.[12]
Sekizinci Beþ Yýllýk Kalkýnma Planý çalýþmalarýnda Kayýt dýþý Ekonomi Özel Ýhtisas Komisyonu′na baþkanlýk eden Kýlýçdaroðlu, Hacettepe Üniversitesi aktüerya bilimleri bölümünde bir süre ders verdi.[15] Daha sonra Türkiye Ýþ Bankasý′nda yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptý.[12]................."
SGK ve iflas konusu: SGKnýn gelirleri giderlerini hala karþýlamamaktadýr. Bu aktüeryal bir sorundur (gelirleri giderlerinin altýnda kalan herhangi bir sigorta þirketinde olabileceði gibi).. Emeklilikle ilgili yýllar evvel yapýlan düzenleme bunu olabildiðinde erken bir vakitte düzeltmek için yapýlmýþtý (EYT konusu).
beyan edilen politikalara göre; saðlýk ve ilaç sektörü bakýmýndan olumlu görüyorum.. özellikle yerli üreticiler ve fiyatlama sisteminin adil fiyatlama olmasý vb bakýmýndan olumludur.. Bakanýn kim olacaðý ve açýklamalarý takip etmek lazým.
Yer Ýmleri