Originally Posted by
Sayilar10
Ek 30043
Sizin tablonun birkaç satýrýný kýrpýp birkaç satýr ekledim. Amacým piyasaya göre performansý deðerlendirmek. Piyasa 2022 ve 2023'te cezalandýrmýþ görünüyor. Yüksek enflasyonist dönemde diðer sanayi þirketleri kadar fiyatlama gücü olmadýðýndan 2022 Efk sonuçlarý biraz olumsuz. 2023'te tekrar yoluna girmiþ görünüyor. EFK maalesef kur farklarý içerdiði için en doðru metrik olmayabilir. Kur farký harici EFK üzerinden gidilmeli belki.
Sonuç olarak 2023'te piyasanýn cezalandýrmasýný ben anlamlandýramadým. Diðer sanayi þirketlerine göre de olumsuz bir tablo yok. Finans dahil de hariç de bakýlýnca herhangi bir problem görünmüyor. 2024 için de görece performans olarak zayýf baþladýk. 2019 ve 2020'de ödüllendirmeler abartýlý diyeceðim ama güncel metriklere göre pahalý olmadýðýmýzdan onu da diyemiyorum.
Ek gözükmüyor, linkte sýkýntý olabilir.
Bende kur etkisi hariç efk ya bakýyorum aslýnda, net faaliyet karý deniyor galiba buna..Ama tarihsel inceleme yapmak için mecburen efk yý aldým, þirket faaliyet raporlarýndan aldým rakamlarý.
Aslýnda þunu anlatmak istedim tabloda, kýsa vade sektör ve þirket için olumsuz gözüken fiyatlama baskýsý asýnda þirket için yurt içi pazar payý arttýrma, ihracata yönelme gibi ov li çok güzel sonuçlara sebep olmuþ, hatta ihracatta esas güzel sonuçlar bundan sonra gelecek gibi. Ben ýsrarla sekötrdeki bu sýkýntýlarýn deva nýn iþine yaradýðý yorumunu yaptým, ama piyasa tabii ki 1-2 yýl sonrasýný deðil, bugünü düþünüyor..doðru dürüst pozisyon da alýnmadýðý için kimse hikayeye bakýn demiyor...ayný piyasa bir ara sasa ve hektaþýn 5 yýl sonraki yatýrým meyvelerini konuþarak 150 fk dan þirket pazarlýyordu.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri