https://twitter.com/Hedef_Analiz/sta...yua5xE-Pg&s=19
Döviz varlýðý en yüksek ilk 20 firma içinde ne zaman hakettiði deðeri görecek bu hisse....
“Sabýr acýdýr ama meyvesi tatlýdýr.” diye bir deyim var.
Arkadaþým, yýllar önce, Borusan Yatýrýma hiçkimseye akdýrmadan düzenli yatýrým yaptý.BY da yýllarca, bir türlü 10 Tl yi geçemedi. Ama inat etti satmadý. En son 30 TL den maliyetlenmþ 3-4 yýl önce. Þu anda B.Yatýrým 3,415 TL. ( Tabii ki arkadaþým þu an rüyasýnda göremeyeceði kadar zengin. Ve hsla hisseye ucuz diyor.)
Ýnþallah Deva da böyle olur.
Ýnþallah borusan yatýrým kadar deðil Brsan kadar olsa bile razýyýz 80 liradan 1000 lira gördü geçen yýl.
Ben gönül rahatlýðýyla þirkete güvenip payýmý tutuyordum hisse fiyatýna deðil þirket geliþmelerine odaklanýp deðer yatýrýmcýsý olayým diyordum lakin bist100 yýlbaþýndan beri %23+ deva %9 - takastan sürekli mal geliyor fonlardan neyin baskýsý bu yani okadar hisse içinden niye devaa zarar ediyor desen etmez pahalý desen pahalý deðil.. Çok moral bozucu bir süreç yaþanýyor endeksle beraber düþse hiç moralim bozulmazdý.
Þirketin þu an piyasa deðeri 420 milyon dolar þirket mevcut rasyolarýyla 100 milyon dolar kar ediyor Avrupa’da ABD de 10-15 kiþilik Ar-Gesi olan bir yada iki biotech projesi olan þirketleri. Satýn almalarý için 3-4 milyar dolar paralar ödenerek þirket satýn almalarý yapýlýyor ve bu þirketin tahtasý 150 bin lotla dün devre kesti sabýr testi gibi þaka gibi
Yer Ýmleri