Originally Posted by
pharmacIEn
Bu arada yeni ruhsatlara çok takýlmamak lazým kýsa-orta vadede kâr getirmesi kolay deðil uzun vadede muamma… türkiye’de en fazla pazar payý ve yerli marka bilinirliði olan abdi ibrahim de bile çok zor ilerliyor bu süreç. Devanýn yeni çýkan ürünleri tanýtan saha elemaný da çok az .. deva nýn tüm þirkette 2400 kiþi çalýþýrken abdi’nin sadece saha çalýþaný bu rakamlarda.
Þöyle düþünün deva nýn elinde ayný ruhsatlardan olmasýna raðmen veya çok kolay elde edecek ilken gidip roche ile anlaþma yaptý ve türkiye pazarýndaki ürünlerinin isim hakkýný aldý. Deva o günden sonra büyüdü ve daha saygý duyulan bir firma haline geldi. yabancý firmalar türkiye pazarýnda olmaktan çok mutlu deðiller hatta birkaç firmaya þubatta yapýlan zam aralýkta verilerek türkiyede tutuldu. Astra zeneca- glaxo-schering vb yabancýlarla roche tarzý anlaþma yapabilmek hem türkiye pazarýnda hem de ihracat liginde daha saygý duyulan bir hale getirebilir. Artan tl kârlýlýk, biriken para biryerden sonra ya yeni yatýrýma ya bedelsize ya da temettüye bir þekilde gidecek.
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Bence deva o safhayý geçti artýk. Bir nevi fason üretim yapmak yerine kendi geliþtirdiði ürünlerle yavaþ ama kararlý adýmlarla ilerlemeyi tercih etmiþ gibi. Ben fark yaratan ürün geliþtireyim de, alýcýsý mutlaka çýkar modunda.
Zaten bir ilaç firmasýnda arge çalýþaný/pazarlama çalýþaný bu kadar yüksekse, plan nettir bence.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri