özellikle, son cümlede belirttiðiniz konuyu çok iyi yakalamýþsýnýz. daha önce burada yazmýþtým: þirketin geliþmiþ pazarlada 6-7 tane þirket kurmasý (ki bu pazarlada iþ yapmak hiç de kolay deðildir) dünyaya açýlmak konusunda üst seviyedeki cüret ve özgüvenini göseriyor.. þirketin ana iþ planý, TR bazlý yolcuða (uczu maliyetli ve teþvikli ar-ge, devlet destekleri, geniþ geri ödeme, geniþ sgk kapsamý, orta ölçekli ve yerli üretime ihtiyaç duyan bir ilaç pazarý) çýkýp, küresel bir þirket olmaktýr. zamana ihtiyacý vardýr; bu da doðrudur.
Kambiyo karý 515 milyon tl
Bu da karý þiþirmiþ
Kasada ki dolarlarýn etki
Lakin piyasa Esas Faaliyet Karýna bakar. Belli ki Bilançoda çok yüksek gelmeyecek
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Vergi dairesine sunulan kar 1.17 mia tl . Spk ye sunulacak kar biraz yukarý olur , 1,2 mia tl beklediðimiz kar geldi.
Firmanýn net satýþlarý 2,3 mia tl . Bunun 400 mio tl si y.dýþý satýþlar gerçekten firmanýn global bir þirket olma yolunda benim için gösterge niteliðinde. Toplam cironun %17,40 sý y.dýþý satýþlar.
Firmanýn ar-ge harcamalarýnda bir artýþ yok 45,2 mio tl .. (9 aylýkta 43,8 mio tl )
Firmanýn pazarlama giderleri 267 mio tl ( 9 aylýkta 176 mio tl ) burada 3 çeyrek ortalamasýna göre 32 mio tl artýþ var. Demek ki y.dýþý ciro için pazarlama faaliyetlerinde bir artýþ olarak yorumlanabilir.
Firmanýn genel yönetim giderleri 191 mio tl ( 9 aylýkta 135 mio tl ) burada 3 çeyrek ortalamasýna göre 11 mio tl artýþ var.
Þirketin faaliyet karý 854 mio tl , faaliyet kar marjý ise %36,78 seviyesinde.
Þirketin dönem net karý 1.175 bin tl , net kar marjý ise %50 seviyesinde .
Þirketin kambiyo karý 515 mio tl , kur karýndan arýndýrýlmýþ dönem net karý 660 mio tl , kur karýndan arýndýrýlmýþ dönem net kar marjý ise %28,41 seviyesinde .. Yani þirket esasýnda yp bazlý %28,41 seviyesinde kar basmýþ diyebiliriz.
Eski bir bankacý olarak gelir tablosunu çok beðendim , ama esas olarak bilançoyu görmek gerekiyor.
Saygýlarýmla
Son düzenleme : value investor; 26-02-2022 saat: 11:13.
Dostum 19 yýldýr borsadayým
Evet baþlýkta yeniyim
Hisseyi Kasým 2021 de 24 tl civarýnda teknik olarak TOBO formasyonu yaptýðý için almýþtým 4 aydýrda Kanal Katlanma hedefi olan 48/49 tl hedefi ile bekliyorum. Ýki yýl önce de 8 lira civarýnda almýþtým o dönem çok beklemeden satmýþtým
Mali tabloya ilk kez baktým sayýlýr bu ana kadar grafiðine ve saklamaya bakýyordum
Tahminen kasada 100 milyon dolar civarý bir pasý vardýr
Zannýmca bilançoda 750/800 arasý bir Faaliyet karý gelir
Bu da 10fk desek 37/40 tl arasý bir fiyat eder
Siz uzun süredir bu þirketin bilançosunu okuyor olabilirsiniz dedim gibi ben Deva da yeni sayýlýrým
O zaman hoþ geldiniz ve hayýrlý olsun diyeyim. Deva 2021 de yatýrýmcýsýný çok üzdü, hisse yatýrýmýnda istikrar çok önemlidir. Yani geçen yýl %20 yapýp, bu sene %100 yapmasý kendisini affettirmez. Ýyi bir hisse yýllýk bazda getiri olarak da istikrarlý olmalý. Bu yönü zaten sýkýntýlý hissenin.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri