Originally Posted by
Maslak1
temettü konusuna aþýrý derecede odaklanýp, þunlar gözden kaçmaz umarým:
1-Q1de sektörde devam eden güçlü büyüme (pandemiden çýkýþ)
2-þirketin %60lýk brüt kar oranýna ulaþmasý
3-yeni ürünler,
4-biten yeni fabrika yatýrýmlarý: biyoteknoloji, yeni nesil onkoloji ilaçlarý: tesisler kullanýma alýndýkça büyümeye katkýlarý...
5-yeni ar-ge merkezi ve ar-ge kadrosunun 315ten 382ye çýkmasý
6-12 tane yeni yerli molekül sentezledik.
vb
valla ortak ben temettü mevzusuna hiç bakmýyorum...bu yýl iyi niyet gösterisi olarak bir þeyler deðiþebilir mi diyordum, ama anladýðým bu hakký þirket satýlana kadar kullanacaklar...bir de þunu diyebilirlerdi, yatýrýmlarýmýz var, bu yýl hiç temettü daðýtmýyoruz diyebilirlerdi..bahsettiðim iki durumda da þirket hissesi çok olumlu etkilenirdi.
bu durumda odaklanmamýz gereken operasyonel sonuçlar..orada da ihracat biraz hayal kýrýklýðý oldu...ancak 2021'de ihracat pazarlarýnda önemli atýlýmlar yapýldý hem ruhsatlar alýndý, hem de yeni yöneticiler atandý..bunun karþýlýðýný 2022'de görebiliriz. umarým 2022'de en az %20 büyürüz ihracatta. ayrýca PH nin mesajýnda özellikle ihracata vurgu yapmasý önemli, bu nedenle 2022'de ihracatta patlama bekliyorum artýk.
ciro olarak da, daha önce yazdýðým gibi %70 e yakýn bir büyüme bekliyorum...brüt kar marjýný yeni ve pahalý ürünlerin katkýsýyla %60 da tutabilirlerse harika olur...aðýrlýklý jenerik ilaç üreticisi bir firma için bu oran herhalde sayýlý firmada vardýr.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri