Þunu da unutmayalým. Burada ben dahil pek çok arkadaþýn olumlu beklentisinin sebebi önümüzdeki 1-2 yýlda gerek yeni ürünler, gerekse ihracatta yaþanacak ivmelenme ile oluþacak ilaç zammý üzerindeki ciro büyümesi. Ayrýca yabancý firmalar için pazar cazibesi azalacaðý için onlardan da pay kapmasýný beklerim.
Bu nedenle 2022 ciro büyüme beklentim %60-70 aralýðýnda. %50 altýnda bir büyümede yol ayrýmýna gelebilirim(pandemi tarzý bir sýkýntý olmadýkça).
Piyasada para sýkýntýsý var. Yabancý son 2 yýlda 5 milyar dolar civarý para çýktý. Bir sürü yeni arz yapýlýyor ve bunlar da piyasadan çok para çekiyor. Fon yöneticileri ve yerli spekler kýsýtlý fonla hisseden hisseye geçiyor. Yani kimsenin 6 ay sonra, 1 yýl sonra güzel gelecek bilançolarla ilgilendiði yok. Enflasyon yüksek, dolayýsýyla paranýn zaman maliyeti fazla. Bu nedenle kimsenin 2-3 ay bekleyecek hali yok. 3 ay sonra gelir alýrýz gerekirse diyorlardýr.
Peki biz niye öyle yapmýyoruz, valla yapabilen yapsýn, benim becerebileceðim bir iþ deðil.
Son düzenleme : Cautionary; 16-03-2022 saat: 17:51.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri