Son 2 gündür kariyer.net e yeni ilanlar girilmiþ . Arge, biyoteknoloji, Medical science herþey var . Ne yaptýðýný piyasaya da anlatsa ne olur yani . Savunma sanayisi þirketlerinden biri var portföyümde o da böyle ketum ama yinede fiyatlamasi bu kadar kotu deðil. Bekleyeceðiz baþka þansýmýz yok.
MI 6 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://twitter.com/OBA_2021/status/...Mcuy-qehQ&s=19
ANE-LX1 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Alttaki ikisi hikaye , ventolin þurup kendi satamýyor sana ne oluyor , yurt dýþýna satacaklarsa bilemem tabiki, fenofibrata gelince piyasada 3 eþedeðeri daha var , ancak onlar orjinal ürün ile ayný mg da deðil, zaten trigliserid düþürücü çok yok piyasada , hekimler genelde spor yapýn diyet yapýn diyor artýk, veya ldl düþürülünce tg nin de düþmesi beklendiðinden genelde tercih edilmiyor eskisi kadar, orjinal ürün abott un , ayný 267 mg olarak çýkmasý akýllýca bir avantaj saðlar elbette , muhtemelen pfizerýn apaksibanýna eþdeðer olarak çýkan ilaç ile birlikte çalýþýlacak… Bu sefer tuttururlar umarým, bu yýl sonuna doðru belli olur tutup tutmadýðý..
Bu akþam sektör raporu gelebilir, Þubat ayý raporu. Muhtemelen %50 ye yakýn ciro artýþý gelir(Ocak ayý %48 di). Hareketliliðin sebebi bu olabilir.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Hepimizin bildiði gibi; þubatta ilaç fiyatlarý %37.4 zamlandý. Þubat sektör rakamýný yorumlarken þu bilgiyi de bilmekte fayda var: Bilindiði üzere, sektör ciro rakamý "depocudan eczaneye olan satýþtýr" (iqvia verisi böyledir), "eczacýdan tüketiciye/hastaya olan satýþ" deðildir. sektörde þubat satýþlarýnda fiyat bakýmýndan aygýn uygulama þudur: depocular ilaç firmalarýna verdikleri sipariþleri, zam tarihinden önce tamamlar ve þubat alýmlarýnýn tamamýný zam öncesi fiyattan alýr. istisnasý mutlaka kimi firmalarda vardýr (olaný da ben bilmiyorum) ama yaygýn uygulama budur. Bu bakýmdan, þubat fiyatlarý çok önemli ölçüde zamsýz fiyattandýr. Buna göre, 2022 sektör ilaç satýþ verisi, resmi fiyat bakýmýndan 2021den %20 oranýnda yukardadýr.. Buna göre; eðer ki TL büyüme %45 olur ise, bunun 20 puanlýk kýsmý fiyat kaynaklýdýr (Aralýk 2021deki paçaldaki düþük oranlý zammýn etkisini ihmal ediyorum).
Mart ayý, gelecek aylar bakýmýndan gösterge deðeri yüksek bir ay olacak: hem zam sonrasý kutu adetlerini, hem de %37.4lük fiyat kaynaklý etkiyi göreceðiz.
"Fiyat konusu Þubatta çok karmaþýk" diyenlerin, þubattaki kutu büyümesine odaklanmasý daha doðru olur.
Yer Ýmleri