Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
188,10 10% 634,38 Mn 184,00 / 188,10
22,00 10% 752,81 Mn 20,02 / 22,00
154,00 10% 180,13 Mn 135,80 / 154,00
18,71 9.99% 8,83 Mr 16,77 / 18,71
95,20 9.99% 449,09 Mn 92,00 / 95,20
20,16 -10% 115,24 Mn 20,16 / 21,72
22,68 -10% 273,05 Mn 22,68 / 25,00
128,00 -9.99% 414,10 Mn 128,00 / 135,50
39,70 -9.98% 1,04 Mr 39,70 / 46,00
149,00 -9.97% 1,45 Mr 149,00 / 157,50
3,23 -8.76% 37,04 Mr 3,23 / 3,64
333,25 -1.84% 10,37 Mr 322,00 / 340,00
40,08 -1.91% 9,37 Mr 40,00 / 41,40
72,75 -4.09% 9,14 Mr 72,75 / 76,20
18,71 9.99% 8,83 Mr 16,77 / 18,71
20,52 -3.21% 962,90 Mn 20,42 / 21,38
419,25 -2.9% 5,88 Mr 419,25 / 433,25
333,25 -1.84% 10,37 Mr 322,00 / 340,00
781,00 0.84% 5,63 Mr 775,50 / 811,50
101,00 0.1% 708,06 Mn 101,00 / 104,80
114,70 -1.46% 439,93 Mn 114,40 / 117,70
419,25 -2.9% 5,88 Mr 419,25 / 433,25
35,50 -1.39% 140,23 Mn 35,46 / 36,40
11,44 2.33% 634,91 Mn 11,10 / 11,56
84,55 -4.14% 938,78 Mn 84,20 / 87,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 110/725 ÝlkÝlk ... 1060100108109110111112120160210610 ... SonSon
Arama sonucu : 5798 madde; 873 - 880 arasý.

Konu: DEVA - Deva Holding

1. Þunu da belirteyim..gerek twitter dan, gerekse buradab gördüðüm, özelden yazýþtýðým pek çok arkadaþ deva dan çýktý...10 kiþiden 8 i çýkmýþtýr ky lerden, bunlarýn üçü yeni ky tarafýndan karþýlanmýþ olsa...5 inin malýný da birileri alýyor..özellikle son 3 ayda bofa ve gedik düzenli olarak lot arttýrýyor...arada bazý fonlar da çýkýyor tabii ki..sonuçta çok daðýnýk olan hisselerin yavaþ yavaþ daha az elde toplandýðýný düþünüyorum.

artýk 1 ay daha mý bekleriz, 6 ay daha mý bilmem...ama bu yýl sonuna kadar bir hareket olmalý..maslak1 e katýlýyorum...ilk ve ikinci çeyrek bilançolarý bence de çok önemli (iç piyasadaki durum açýsýndan)..ama ihracattaki durumu da son çeyrekte göreceðiz muhtemelen...sonuçta ben de bu yýl sonuna kadar tamam ya da devam kararýmý veririm.
    Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53

2. yanlýþ anlaþýlmaya mahal vermemek için: þurda belirtitðim tahminler Türkiye milli gelir (GSMH) artýþ tahminleridir, ilaç sektörü deðil:

".......2022 için TRnin büyüme tahminleri IMF %3,3, bloomberg 24 ekonomist %3,5tur.. bu rakam potansiyel büyümesi %4-5 civarý olan TR için mütevazidir ve sektörleri miktarsal büyüme bakýmýndan tatmin etmez. geçen yýl ise %11 büyüdük (GSMH)........."

ilaç sektörü ise, yýla kutu sayýsý artýþý bakýmýndan çok güçlü baþladý..

yani; miktarsal büyüme bakýmýndan bu yýl diðer sektörlerin ortalamasýndan açýk ara önde olma ihtimalimiz var (gidiþat öyle. covidden çýkýþ etkisi).. Fiyat bazlý büyüme bakýmýndna ise henüz diðer sektörlerden gerideyiz.

2023 için ise, cauti ortaðýn söylediði konu çok doðrudur: ilaç iþinde fiyatlama 1 yýl geriden gittiði için 2023 için yüklü miktarda "zam birikmiþtir"... kur artýþý %65 civarý iken, %50 civarý zam beklemek uzak ihtimal olmaz.. konuþulduðu üzere, bunun bir kýsmý bu sene dahi gelebilir (2022de yeni bir zam þimdilik daldaki kuþtur.. piyasada ilaç yokluðu da bitmemiþtir; bu da kesindir)

3.  Alýntý Originally Posted by Maslak1 Yazýyý Oku
    yanlýþ anlaþýlmaya mahal vermemek için: þurda belirtitðim tahminler Türkiye milli gelir (GSMH) artýþ tahminleridir, ilaç sektörü deðil:

".......2022 için TRnin büyüme tahminleri IMF %3,3, bloomberg 24 ekonomist %3,5tur.. bu rakam potansiyel büyümesi %4-5 civarý olan TR için mütevazidir ve sektörleri miktarsal büyüme bakýmýndan tatmin etmez. geçen yýl ise %11 büyüdük (GSMH)........."

ilaç sektörü ise, yýla kutu sayýsý artýþý bakýmýndan çok güçlü baþladý..

yani; miktarsal büyüme bakýmýndan bu yýl diðer sektörlerin ortalamasýndan açýk ara önde olma ihtimalimiz var (gidiþat öyle. covidden çýkýþ etkisi).. Fiyat bazlý büyüme bakýmýndna ise henüz diðer sektörlerden gerideyiz.

2023 için ise, cauti ortaðýn söylediði konu çok doðrudur: ilaç iþinde fiyatlama 1 yýl geriden gittiði için 2023 için yüklü miktarda "zam birikmiþtir"... kur artýþý %65 civarý iken, %50 civarý zam beklemek uzak ihtimal olmaz.. konuþulduðu üzere, bunun bir kýsmý bu sene dahi gelebilir (2022de yeni bir zam þimdilik daldaki kuþtur.. piyasada ilaç yokluðu da bitmemiþtir; bu da kesindir)
    Benim %2-3 büyüme tahminim de tr gsmh içindir. Gerçi seçim yaklaþtýðý için gaza basýp, saldým çayýra da denebilir, akýl mantýk pek kalmadýðý için, tahmin yapmak da çok anlamlý olmayabilir tr büyümesi için.

Bu arada, sektörün derneði ieis her ay DAD(dönemsel avro deðeri) hesaplayarak muhtemel zammý hesaplýyor. þu an hesaplanan deðer %54...yani kur ayný yerde kalsa bile %54 zam cepte..ki kur daha da yukarý gidecek büyük ihtimal, bu durumda %60-70 zam gündeme gelir.

Zaten sektör þu konuda haklý, bu zammý seneye þubatta tek seferde vermek de tüketiciyi sarsabilir, eylülden itibaren ilaçta yokluk ciddi boyutlara ulaþýr..kimse 3 ay sonra %70 yukarýdan satacaðý ilacý bugün satmaz, zaten çoðu firma bu maliyet farkýna katlanamaz.

yine söylüyorum, kýsa vadede sektör ve deva için olumlu olsa da ara zam, deva özelinde bu zammýn gecikip seneye þubatta tek seferde yapýlmasý daha faydalýdýr..o zamana kadar kalan saðlar devam eder...pek çok firma belirli ürünlerde piyasadan çekilmek zorunda kalýr.
    Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53

Alýntý Originally Posted by Cautionary Yazýyý Oku
    Þunu da belirteyim..gerek twitter dan, gerekse buradab gördüðüm, özelden yazýþtýðým pek çok arkadaþ deva dan çýktý...10 kiþiden 8 i çýkmýþtýr ky lerden, bunlarýn üçü yeni ky tarafýndan karþýlanmýþ olsa...5 inin malýný da birileri alýyor..özellikle son 3 ayda bofa ve gedik düzenli olarak lot arttýrýyor...arada bazý fonlar da çýkýyor tabii ki..sonuçta çok daðýnýk olan hisselerin yavaþ yavaþ daha az elde toplandýðýný düþünüyorum.

artýk 1 ay daha mý bekleriz, 6 ay daha mý bilmem...ama bu yýl sonuna kadar bir hareket olmalý..maslak1 e katýlýyorum...ilk ve ikinci çeyrek bilançolarý bence de çok önemli (iç piyasadaki durum açýsýndan)..ama ihracattaki durumu da son çeyrekte göreceðiz muhtemelen...sonuçta ben de bu yýl sonuna kadar tamam ya da devam kararýmý veririm.
    En son ralliye katýlmamasý oldukça sinir bozucu , psikolojik olarak çok güçlü olmanýz lazým hisseyi taþýrken yada her gün fiyatlara bakmamak lazým ,tabi portföyün tamamýný yada büyük bir bölümü bu tür hisselerde taþýmamak lazým. Bir arsa aldýnýz her gün fiyatlara bakmazsýnýz öyle düþünmek lazým diyoruz. Ancak þu da bir gerçek ki yüksek enflasyon karþýsýnda tl bir varlýk taþýyorsunuz üstelik bu tl varlýk yýllýk bazda sadece %2,77 getirmiþ . (Yýllýk mevduat faizi %19 , tuik %61,1, enag %142)

O yüzden bu açýðý çok kýsa sürede kapatacak bir hareket olmasý lazým yoksa uzun vade diye diye enflasyon karþýsýnda þirketin piyasa deðeri erimeye devam edecek , bu yüzden tanýdýðým çok iyi yatýrýmcýlarýn hisseden çýkýþýný görüyorum .Þirketin borsadaki piyasa deðeriyle ilgilendiði hiç sanmýyorum , onlar þirketi satýþa gidecek yolda iþleri büyütme derdindeler.

Saygýlarýmla

5.  Alýntý Originally Posted by value investor Yazýyý Oku
    En son ralliye katýlmamasý oldukça sinir bozucu , psikolojik olarak çok güçlü olmanýz lazým hisseyi taþýrken yada her gün fiyatlara bakmamak lazým ,tabi portföyün tamamýný yada büyük bir bölümü bu tür hisselerde taþýmamak lazým. Bir arsa aldýnýz her gün fiyatlara bakmazsýnýz öyle düþünmek lazým diyoruz. Ancak þu da bir gerçek ki yüksek enflasyon karþýsýnda tl bir varlýk taþýyorsunuz üstelik bu tl varlýk yýllýk bazda sadece %2,77 getirmiþ . (Yýllýk mevduat faizi %19 , tuik %61,1, enag %142)

O yüzden bu açýðý çok kýsa sürede kapatacak bir hareket olmasý lazým yoksa uzun vade diye diye enflasyon karþýsýnda þirketin piyasa deðeri erimeye devam edecek , bu yüzden tanýdýðým çok iyi yatýrýmcýlarýn hisseden çýkýþýný görüyorum .Þirketin borsadaki piyasa deðeriyle ilgilendiði hiç sanmýyorum , onlar þirketi satýþa gidecek yolda iþleri büyütme derdindeler.

Saygýlarýmla
    Evet kesinlikle öyle...zaten gk da imtiyaz vs eleþtiren arkadaþlar bence yanlýþ noktadan olaya yaklaþtý..sonuçta bu hakký 15 yýl kullanmamýþ büyük ortak, kar kulaktan çýkýnca kullanmaya baþlamýþ..hakkýný kullanmýþ yani, yoksa istese 15 yýlda þirketin içini çok rahat boþaltýrdý bu imtiyaz sayesinde.

bence odaklanýlmasý gereken üç konu vardý,

i-) þirket neden pr yapmýyor, neden kap vs bu kadar ketum (bu konuyu burada pek çok arkadaþ dillendirdi zaten)
    ii-) sen bu imtiyaz ile hakkýný alýyorsun, iyi güzel..ama bizim bu iþten faydamýz ne? temettü alamýyoruz(ki ben de büyüyen bir þirket için temettü almamaya razýyým)...tek çýkýþ yolumuz hissenin deðerinin artmasý..1 ay, 6 ay sabrettik..ama artýk yýlý geçmeye baþladý ve ky bu iþten muzdarip...bunun için ne yapabilirsiniz,

a-) þirketi ve iþlerinizi anlatacaksýnýz..ketumluðu azaltacaksýnýz
    b-) hissenin deðerine önem verdiðinizi göstereceksiniz..sembolik de olsa 2-3 milyon lot geri alým açýklayacaksýnýz.

Yani tek yapýlmasý gereken, borsaya açýk bir þirket olarak, küçük ortaklarýn da haklarýný gözettiðinizi göstermek..yok bunu da yapmayacaðýz derseniz, borsadaki paylarýnýzý da alýp miktir olup gidin bistten.

gk ya katýlmayý düþündüm bir ara..bu minvalde bir konuþma yapmayý da planlamýþtým...ama sonra boþver dedim...gitsem ve ilgisiz umursamaz tavrý görsem, nezaketimi koruyamazdým, kendimi biliyorum çünkü.

6. Uzun vadeciliðin kitabýný yazýyoruz devada.

Ýlk alýþýmýz 8-9 liralar..Sonra fazla bekletmeden düzenli þekilde 30 lirayý aþmýþtý.
    pandemi-ilaç sektörü iliþkisi güzel kurulmuþ ve hisse arkasýna rüzgarý almýþtý.
    o günlerde vedalaþmayý bilmek lazýmdý, gözümüz doymadý.

Naptýk, serde*uzun vadeciyiz ya, kar marjlarý anormal, muazzam bi þirket, sektörü güzel, elini öpene mal satýyosun.
    Ar-ge ekibi var, bio-teknoloji, ihracat vs derken sarýldýk adeta baðlandýk devaya.

Bir hisseye bu kadar baðlanmamak lazým.

Ýlk defa alým yapan veya elindeki lotu agýrlýklý son 1-1,5 senede artýrmýþ olanlar muazzam zararda.
    Sadece tek hisse taþýmak zaten müthiþ riskli/hatalý. Hele ki temettü vermiyorsa.

Þimdi cevaplarý zaten yazýnýzda bulduk aslýnda..

3 liradan 30 liraya taþýyan, ki 2 seneyi geçmiþ bu süre,
    simdi 30 liradan da 300 liraya da taþýr, demiþsiniz.

zaten boyle olmayacaksa bu kolu hemen kesip atmamýz lazým, zira bu kol kangren.

Örnegin 23 lira ortalama maliyetle 13000 adet deva tasýyan biri bunun yerine,
    o maliyeti yaptýgý günlerde,
    13-15 lira maliyetle 20bin adet eregli almýs olsaydý,
    son iki temettü ile bugun 25bin adet eregli + kabaca 1milyon tl si olacaktý.
    enflasyonu dövizi vs bu hesaba katýnca 1.2milyon desek,
    devanýn bir an evvel 120 lira olmasý lazým ki kan akýþý dursun.
    bakýn daha kaný durdurmaya çalýþýyoruz, iyileþmekten bahseden yok bile henüz. (baþabaþ)

Hasýlý hesap çok aðýr, enflasyon-döviz-savaþ-global ortam vs cok kötü bi ortamda deva dan bu golü yedik.

iþin bir de psikolojisi var. Bence ilk karar verdiðinde kolu kesmek lazým. (dý).

Cok güzel sevdigim bir söz var:
    Bir kez þüpheye düþtün mü, karar verdin demektir.

Arada %5 üstü hareketler yapsa ufak ufak kademeli azaltýp, psikolojimizi düzelteceðiz.
    o da yok..
    Sanki bilerek yapýlýyor..
    Sanki bir sýnavda, bir testteyiz gibi hissediyorum.

Evet kesinlikle öyle...zaten gk da imtiyaz vs eleþtiren arkadaþlar bence yanlýþ noktadan olaya yaklaþtý..sonuçta bu hakký 15 yýl kullanmamýþ büyük ortak, kar kulaktan çýkýnca kullanmaya baþlamýþ..hakkýný kullanmýþ yani, yoksa istese 15 yýlda þirketin içini çok rahat boþaltýrdý bu imtiyaz sayesinde.

i-) þirket neden pr yapmýyor, neden kap vs bu kadar ketum (bu konuyu burada pek çok arkadaþ dillendirdi zaten)
    ii-) sen bu imtiyaz ile hakkýný alýyorsun, iyi güzel..ama bizim bu iþten faydamýz ne? temettü alamýyoruz(ki ben de büyüyen bir þirket için temettü almamaya razýyým)...tek çýkýþ yolumuz hissenin deðerinin artmasý..1 ay, 6 ay sabrettik..ama artýk yýlý geçmeye baþladý ve ky bu iþten muzdarip...bunun için ne yapabilirsiniz,

b-) hissenin deðerine önem verdiðinizi göstereceksiniz..sembolik de olsa 2-3 milyon lot geri alým açýklayacaksýnýz.

Yani tek yapýlmasý gereken, borsaya açýk bir þirket olarak, küçük ortaklarýn da haklarýný gözettiðinizi göstermek..yok bunu da yapmayacaðýz derseniz, borsadaki paylarýnýzý da alýp miktir olup gidin bistten.

gk ya katýlmayý düþündüm bir ara..bu minvalde bir konuþma yapmayý da planlamýþtým...ama sonra boþver dedim...gitsem ve ilgisiz umursamaz tavrý görsem, nezaketimi koruyamazdým, kendimi biliyorum çünkü.

7. Ayrýca, aþaðýda kalýn karakterle alýntýladýðým bölümdeki duyguyu hissettim.
    Daha iyi ifade edilemezdi, ayný duygularý paylaþýyorum.
    Bu sizin Rizeli, benim de Çaykara'lý olmamla alakalý da olabilir.

8. Ben Kasým döviz ayaðýndan beridir yazýyorum . Fiyatlama gücü olmayan deva nin eflasyonist ve kur ataklarinin olduðu piyasada negatif etkileneceðini . Ama kimse dikkate almadý hatta spek vs... Sacmalayanlarda oldu . Þimdi görüyor insanlar.
    5-10 yýllýk vadede bu hisseyi taþýmayi düþünenler için suanki fiyatlar fýrsat ama kýsa vadede ezilmeye devam edecektir(1 yýldan az)

Þapkadan tavþan çýkarýr mý? [emoji848] ihracat patlamasý veya geleceðe yönelik bir kap vs.. ozaman iþler deðiþebilir. Ben zamanlama konusunda baþarýsýz olduðum için tutmaya devam ediyorum ama karþýt yatýrým modunda .

MI 6 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 110/725 ÝlkÝlk ... 1060100108109110111112120160210610 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •