Þöyle bir baktým da, misal Angen'de fiyat þu ara 30.60 TL civarý. Bence sen o topike de bir dadan derim. Bu nefis tatlý þakayý orada da yapma fýrsatýný bugünlerde bulabilirsin sanki. Kaçýrma sakýn.
Þöyle bir baktým da, misal Angen'de fiyat þu ara 30.60 TL civarý. Bence sen o topike de bir dadan derim. Bu nefis tatlý þakayý orada da yapma fýrsatýný bugünlerde bulabilirsin sanki. Kaçýrma sakýn.
3-4 ay öncede yaptýðým yorumlarý kimse beðenmiyordu
O dönem Hisse güzellemesi yapanlar demediklerini býrakmamýþlardý
Þimdi aradan geçen zaman zarfýnda belli ki o tiplerin çoðu satmýþ
Kalanlar da hissedeki bu geri kalýþý devlete vs vs fatura etmeye çalýþýyor
Eee herkes sektörü çok iyi biliyor ya kimse yanýlmýþým demeyi gururuna yediremiyor
Türk üretimi ilaçlarýn satýlmaya baþlandýðý gürcistan'da ilaç fiyatlarý düþtü
Sektörü iyi bilmiyorum, çok iyi biliyorum hocam bizzati içindeyim hergün
1.si durumlar þartlara göre deðiþir…
Þu an bist’te deva ya göre çok daha cazip bir çok baba 30 endeks hissesi var..
*daha düþük temel rasyolu
*Ýhracat kanallarý fevkalede açýk
*Çok fazla iþlem hacimli
*daha fazla döviz bulunduran
*daha tanýnmýþ
*daha kurumsal
*iyi temettü veren
*sektörel rakipleriyle bist pazarýnda da yarýþanlar var.
açýk söyleyeyim mevcut bist þartlarýnda þiþe kardemir 30 ereðli-thy 50 arçelik 100 vs. olmadan yani babalarýn rallisi bitmeden devanýn arzu ettiðimiz yere gitmesi çok zor.
Biz neyi bekliyoruz o zaman ? 1.çeyrek ilaç sektörünün hem kârýný hem de kârlýlýðýný en çok artýrdýðý çeyrektir. Deva’dan þahsi beklentim üst üste çok iyi bilançolar açýklamsýdýr… þirket pozisyon ve iþ yapýþ biçimiyle buna uygun. yani bist’in deðerli þirketleri arasýna girmek zor olsada o ligi zorlama þansý var orta vadede…
Bu arada þirket þeffaf deðil deniliyor ne merak ediliyor inanýn bilmiyorum ?
Sektörel rakipleri bist’te olmayan bir firma için çok cazip olmayabilirde ayrýca …
keþke bilim ilaç , abdi ibrahim , nobel gibi köklü rakipleride bist’e kote olsaydý..o zaman sektörel deðerlendirmeler yapýlýrdý diye düþünmekteyim.
Sayýn pharmacIEn, sektör aðýr enflasyon ve kur ayaklarýndan geçtiðimiz bir dönemde bildiðiniz gibi ilaç fiyatlarý çok geride kaldý. Baþýnda ilaç yokluðu hakkýnda haberler var ama çok yoðun deðil . Mahallede eczacýya sordum eskiye nazaran bir yokluk var ama durum çokta kötü deðil dedi.
Þimdi sorum þu olacak enflasyonun çok altýnda zam alan ve Euro kurunun çok gerisinde kalan ilaç fiyatlarý konusunda üreticilerin hiç iradesi yok mu ? Yada sektör fiyatlardan çok ta rahatsýz deðil mi? MI 6 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Syn pharmacIEn
Yaptýðýnýz yoruma katýlmamak elde deðil týpký önce ki rasyonel yorumlarýnýz gibi haklýsýnýz
Belli ki siz sektör kadar borsayý da iyi bilen bir yatýrýmcýsýnýz
Saygýlar
Yardýmcý iliþkileri Gülseren haným ile telefonda görüþtüm . Edindiðim bilgiler
- ilaç zammý bakanlýktan talep ediliyor ama sene içerisinde 2. Bir zam olacaðý konusunda ümitli deðiliz.
- ilaç yokluðu konusunda piyasada çok önemli bir ilaç yokluðu yok . Yabancýlar pazar kaybetmemek için satmaya devam ediyorlar
- Bakanlýk pahalý ilaçlar konusunda zorluklar çýkarýyor . Örneðin göz damlasý (desporex den bahsediyor sanýrým ) için 3 doktor onayý getirmek gibi.
- Yatýrýmcý iliþkileri daha aktif olmasý gerektiðini söyledim . Mesala ruhsat alýnan ilaçlarýn KAP'a atýlmasý . ( Ruhsat alýnan ilaçlarýn ciro da pay almasýnýn zaman aldýðýný belkide hiçbir zaman istenilen seviyeye ulaþamayacaðý için kap atmak istemiyoruz dedi. Kap atarsak ve ilaç istenilen ciroya ulasamazsa yatýrýmcýyý yanlýþ yönlendirmiþ oluruz dedi)
- (brüt kar marjinin yükselmesini sordum) hammadde olarak 10 aylýk stok tuttuklarýný bu sayede zam döngüleri den olumlu faydalandýklarýný belirtti. Hammadde alýrken þirketin elinin çok güçlü olduðunu ve çok rekabetçi fiyatlarla hammadde aldýklarýný belirtti.
MI 6 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri