2019 10 haziran'da hisse $0.96, bugün $1.88
2019 10 haziran'da hisse $0.96, bugün $1.88
Býrakýn artýk þu 10 kat gitmiþ hisse laflarýný . Þirketin iþleri sektörün durumundan dolayý kötü gidiyor. Ýlk çeyrekte gördük marjlarin daraldigini bu çeyrek belkide daha kötü olacak . Bütün girdileri ( hammadde , enerji, pazarlama vsss) 18 liralýk eurodan hesaplanýyor. Ama sattýðý ürün 6 liralýk eurodan hesaplanýyor. Baþka neden aramaya gerek yok . Ýhracatta da ilk çeyrek hayal kýrýklýðý olunca durum bu . Uzun vadede illaki performansýný gösterecek ama bu koþullarda iþi çok zor.
- ilaç Euro kuru zammý
- ihracat patlamasý
- dominant bir ürün çýkarmasý
Oyunu deðiþtirir.
MI 6 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaþ senin okuduðunu anlama sorunum mu var
Ben aldým çok dertliyim mi demiþim yoo
Hisse elimde yok ama 24 lirayken aldým 30 lirayken satmýþým ayný dönem 11.15 den Mercan Kimya aldým ahdým var Mercan la Deva ayný fiyata gelince Mercanlarý satýp Deva alacaðým
O yüzden aracý kurumu arayýp rahatsýz etmeye gerek yok
Bu hissede kendimden baþkasýnýn söz hakký olmadýðýný zanneden bi kaç tip vardý sanýrým yorum yapmaya yüzleri yok ya da tatildeler reklam parasý ezmekle meþguller
Kendime notlar... Ýstediðin fiyattan alamýyorsan alma, kar kaçýrmak zarar etmekten iyidir!
yazmýyým diyorum ama malesef mecbur kaldým, 3 tl den 30 tl ye gelmiþ dediðiniz kaðýt, pandemi öncesi 11.24 dü, o günden bugüne bir çok kaðýt 10-15 kat arttý, kaðýdýn önceki yýllardaki fiyatýna bakýlarak iþlem yapýlmaz, bilançosu ve faaliyetlerine göre yatýrým yapýlýr. ona bakarsýnýz birçok kaðýt 2010 yýlý öncesi 0.10 kuruþ ama þimdi 100 tl geçti bu kaðýtlarýn ve hala bu kaðýtlar artmaya devamm ediyor. kaðýt sýð ve spekülasyona müsait bir kaðýt, ayrýca ilaç iþiyle uðraþtýðý için ölmeyecek bir sektör, böyle kaðýtlara sabit getirili hisseler diyebiliriz.
Sayýn aokan, yukarýdaki tabloda deva iyi görünüyor ama mercn kimyayý bilanço olarak inceleyince durum mercn lehine degiþiyor. Biraz önçe fiyat zýplamasýný görmüþsünüzdür , ben 12,5 binlot alýnca zýpladý. isterse hoplasýn ben aldým. Ben pek anlamam pekte araþtýrmak için vakit bulamadým Ne ürettigini biliyormusunuz? Burada sizin uyarýnýz dikkatimi çekti hemen bilançolarýna baktým. Birde ne göreyim? Bizim deveci deva asýl faliyetinden 5 TL yi zor kazanýr mercn 5 TL yi ana faliyetinden havada karada kazanýr. Bunlarýn iþletme sermayesinin 240 milyonu öz kaynak devanýn patronu gibi finanscý degiller Tuttuklarý kredi borç miktarý az. Yatýrým tavsiyesi degildir.
Son düzenleme : hasan polat; 10-06-2022 saat: 13:42.
Yer Ýmleri