API yi kendi sentezliyorsa hammadde maliyeti yok gibi bir þeydir.
API yi kendi sentezliyorsa hammadde maliyeti yok gibi bir þeydir.
Yarýn burasý geçilmeli gecilmezse utanmadan w yapmaya kalkar esas beklentim 35 ler orasý geçilmeden cacýk olmaz
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
ciro ve kar tahmini yapacak ortaklar için bilgiler:
1-Piyasada Temmuz satýþlarýnýn bir kýsmý eski fiyattan oldu. Bu oran kimi firmalarda 8/31den (8 gün eski fiyat) daha yüksek oranda oldu.. Bayramdan önce kimi firmalar bayram ve bayram sonrasý (15 temmuz tatil öncesi)2 günlük ihtiyacý da tamamladýlar.
2-zammýn taban seviyesi %25tir. Tavaný ise bunun üzerine %20 ektir (daha önce belirttiðim konu). etki bileþik olarak hesaplanacaktýr. Bu ek zamma konu ürünler Deva gibi eski firmalarda çoktur. Eski Deva"nýn da bu kategori (fiyat korulmalý ürünler) ürünleri çok satanlarda dahi (3 markaya baktým ve izledim) var. Dolayýsýyla paçal zam etkisi %25ten fazladýr. Firmadan bilgi almak uygun olur. Firma bilgi vermezse, çok satanlar listesinden web kaynaklý bilgilerden takip etmek mümkün.
3-zam öncesi fiyatla piyasaya verilmesi hiç karlý olmayan ürünler, %50ye ulaþan bu zamla artýk karlý hale gelmiþ olabilir ve bu ürünler tekrar piyasaya satýþmaya baþlayabilir. Bunun etkisini hemen Q3te görmeyiz. sipariþ ve üretim termin süreleri (lead time) kýsa olmuyor.
bkz devit 3; önceki fiyat ve zam zonrasý fiyat:
https://www.ilacrehberi.com/ilac-fiy...8699525590435/
þirket mutlaka paçal etkiyi hesaplamýþtýr..
Yer Ýmleri