Çok özür dileyerek sormak istiyorum
Yeni çýkan ilacýn özelliði
Yani tedavi alaný nedir acaba
Yani þekere yönelik mi,kansere yönelik mi vs demek istiyorum
Çok özür dileyerek sormak istiyorum
Yeni çýkan ilacýn özelliði
Yani tedavi alaný nedir acaba
Yani þekere yönelik mi,kansere yönelik mi vs demek istiyorum
googledan:
"Apixaban, kalp kapakçýðý hastalýðýndan kaynaklanmayan atriyal fibrilasyonu (kalbin düzensiz atmasý, vücutta pýhtý oluþma olasýlýðýný artýrmasý ve muhtemelen felce neden olmasý durumu) olan kiþilerde felç veya kan pýhtýlarýnýn önlenmesine yardýmcý olur."
benzer iþi gören mðleküllere göre üstünlüðü hakkýnda hekim ortaklar daha doðru bilgi verebilir.
benim bilgime göre ; temel ayýrdedici taraflarý var.. o nedenle de sadece kardiyoloji deðil, tüm ilaç arasýdna en çok satan 10 ilaç arasýnda.. deva için yeni bir tedavi alaný deðil; zaten olduðu bir tedavi alanýn en yeni JENERÝK ilaçlarýndan birini (en çokmsataný) lanse etmiþ oluyor..
bu bilgileri firmanýn yatýrýmcýya doðrudan antlamasý ve ticari deðerini, potansiyelini anlamasý gerekiyor.. firmadan bunu bekliyoruz..
Fiyatýn ucuz olduðu biraz göreceli bir kavram ..
Düþük f/k nýn sebebi esasen net karýn yapýsýndan kaynaklý . Yani 6 aylýk net karýn 659 mio tl net karýn 248 mio tl si kur farký gelirlerinden kaynaklý , bu da karýn %38 ini oluþturuyor. Çok büyük bir rakam . Yani kurun stabil olduðu dönemlerde , bu kur karlarýnýn tek yada bir kaç seferlik olduðunu düþünürsek , kur farkýndan arýndýrýlmýþ 6 aylýk 411 mio tl net kar var , bu da 6 aylýk net kar marjýný %34 den %21 seviyesine düþürür. F/k yý da 8,5 seviyesine çýkarýr .
Saygýlarýmla
Sayýn investor, sundugunuz bilgi gerçekten çok degerli, Dikkat etti iseniz yeni ilaçlarýn devreye girmesini kastederek ümitvaroldum diyorum, bunlardan elde edilecek gelir sonrasý bence alým için geç olabilir.Burada mesleki olarak eczacý veya doktor olupta üretimle ilgili bilgiler veren üstat arkadaþlar var birde þizin gibi bilanço inceleyen , elde edilen gelirin faliyettenmi yoksa deger artýþ kazancýmý ona dikkat eden sizin gibi degerli arkadaþlar var. Þizler gerçekten çok degerlisiniz . Saygýlar bizden
Yine milleti gazlayýn bakalým týpký aylardýr yaptýðýnýz gibi
Diðer hisselere yaðmur gibi para yaðarken sizin topraklar neden kurak
Tüm orta ve üst kaðýtlar her günü yüzde 5/10 primle kapatýrken siz kaç aydýr neden 34.5/35.5 arasýnda gidip geliyosunuz
Keþke ilaç mümesilleri bazý doktorlar borsadan anlamadýklarýný kabul etselerde hissede rahatlasa
mr Brown gayet açýk degilmi, 2 yýldýr bedavadan yükü taþýttýklarýndan malý almadan götürmüyor,
Siz hissenizin bu halinden mutlu olduktan sonra diyecek bir þey yok
Yaþasýn ilaç mümessilleri
Saygýlar
Yer Ýmleri