Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
188,10 10% 634,38 Mn 184,00 / 188,10
22,00 10% 752,81 Mn 20,02 / 22,00
154,00 10% 180,13 Mn 135,80 / 154,00
18,71 9.99% 8,83 Mr 16,77 / 18,71
95,20 9.99% 449,09 Mn 92,00 / 95,20
20,16 -10% 115,24 Mn 20,16 / 21,72
22,68 -10% 273,05 Mn 22,68 / 25,00
128,00 -9.99% 414,10 Mn 128,00 / 135,50
39,70 -9.98% 1,04 Mr 39,70 / 46,00
149,00 -9.97% 1,45 Mr 149,00 / 157,50
3,23 -8.76% 37,04 Mr 3,23 / 3,64
333,25 -1.84% 10,37 Mr 322,00 / 340,00
40,08 -1.91% 9,37 Mr 40,00 / 41,40
72,75 -4.09% 9,14 Mr 72,75 / 76,20
18,71 9.99% 8,83 Mr 16,77 / 18,71
20,52 -3.21% 962,90 Mn 20,42 / 21,38
419,25 -2.9% 5,88 Mr 419,25 / 433,25
333,25 -1.84% 10,37 Mr 322,00 / 340,00
781,00 0.84% 5,63 Mr 775,50 / 811,50
101,00 0.1% 708,06 Mn 101,00 / 104,80
114,70 -1.46% 439,93 Mn 114,40 / 117,70
419,25 -2.9% 5,88 Mr 419,25 / 433,25
35,50 -1.39% 140,23 Mn 35,46 / 36,40
11,44 2.33% 634,91 Mn 11,10 / 11,56
84,55 -4.14% 938,78 Mn 84,20 / 87,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 196/725 ÝlkÝlk ... 96146186194195196197198206246296696 ... SonSon
Arama sonucu : 5798 madde; 1,561 - 1,568 arasý.

Konu: DEVA - Deva Holding

1. Hisse aylarca 33*35 bandýnda gidip gelirkeen herkes çok mutluydu hisse aylar sonra bu yatay hareketi kýrdý 43 lere geldi þimdi o kiþiler karamsar moda girdiler

Ýlginç

Gerçi benim pörtföyün sadece yüzde 8 lik kýsmý burada 1ay önce yüzde 15 ti ÝnþaAllah bu oran Kasýmda yüzde 5 in altýna düþer

2. adý olan ama kendi olmayan yatýrýmcý iliþkilerine mail ile aþaðýdaki sorularý sordum 2 gün oldu fakat dönüþ yapmadý bekliyoruz dönüþ yaparsa cevaplarý yazacaðým

Gülseren haným günaydýn,

Uzun zamandýr þirketinizin hissedarýyým üzülerek belirtmek isterim ki yönetim çok uzunca bir süredir halka açýk olan
    Bu þirkette sanki hiç halka açýk deðilmiþ gibi çok önemli konular hakkýnda bile borsadaki ortaklarýný gerekli hususlarda bilgilendirmemektedir.
    Yasal boþluklar sonuna kadar kullanýlarak bazen de bizim yasal haklarýmýzý nasýl olsa aramayacaðýmýz düþünülerek.
    maalesef biz hissedarlara yasal zorunluluðunuz olmasýna raðmen þirketle ilgili hiçbir önemli geliþme haber verilmemektedir.
    Bizim ulaþamadýðýmýz ama þirketi yönetenler ve þirket çalýþanlarýnýn sahip olduðu bu bilgiler nedeniyle þirketi hisselerinde insider trading ve maniplasyon yapýldýðýný düþünmekteyim.
    Ve bütün Bunlarýn neticesinde þirket borsada hak ettiði fiyata bir türlü ulaþamamakta ülke sektör fk ortalamalarýnýn 1/3 dünya ortalamalarýn 1/5 fiyattan iskontolu iþlem görmekte ve hissedarlar zarara uðratýlmaktadýr.
    Bu tutum ne ortaklýk baðýna ne ticari ahlaka nede yasalara uygun deðildir.
    Bir hissedarýnýz olarak sizin nezdinizde tüm yönetim kurulunu bu tutumundan dolayý kýnýyorum.
    Ve tekrar tamamen art niyetli olarak yapýlmayan bilgilendirmelerden dolayý uðratýldýðým zarar konusunda yasal haklarýmýn saklý olduðunu belirtmek istiyorum.
    Yapýlmakta olan yatýrýmlar ve yeni ürünler hakkýnda aþaðýdaki sorunlarý cevaplandýrmanýzý rica ederim.

1- Yeni arge binasý tamamlandýmý tamamlanmadý ise hagi aþamada ne zaman tamamlanmasý planlanmaktadýr
    2- Yeni hayvan saðlýðý üretim bandý tamamlanýp üretime baþladý mý baþladý ise bu yeni bandýn 2023 cirosuna ne kadar bir katký vereceði düþünülmektedir tamamlanmadý ise ne zaman tamamlanacaðý planlanmaktadýr.
    3- Yeni onkoloji fabrika binasý ve üretim bantlarý tamamlanýp üretime baþladý mý baþladý ise bu yeni fabrikada üretilen ürünlerin 2023 cirosuna ne kadar bir katký vereceði düþünülmektedir adet olarak sormuyorum sonuçta bizler hissedarlarýz aldýðýmýz hisseler karþýlýðýnda para ödüyor ve yatýrdýðýmýz paranýn yatýrýmýn karþýlýðýný para olarak görmek istiyoruz lütfen ciro olarak yanýtlayýn ( burada üretilecek ürünlerin cironun % kaçýný oluþturacaðý düþünülmektedir ) tamamlanmadý ise ne zaman tamamlanacaðý planlanmaktadýr
    4- Halka açýk olan ortaklarýna karþý sorumlu olan bir þirket olan Deva holding ile hiçbir ortaklýk yapýsý bulunmayan saba ilaca hangi etken maddeler veya hangi ilaçlar için arge hizmeti verilmiþtir verilen bu hizmetler karþýlýðýnda alýnan tutarlar etken madde bazýnda ilaç bazýnda ne kadardýr ülke ve dünya piyasasýndaki ortalama fiyatlandýrmalar ne kadardýr.
    5- Saba ilaç için üretilen ürünlerden elde edilen gelir etken madde bazýnda kutu ürün bazýnda ne kadardýr yerli ve yabancý piyasa ortalamalarý ne kadardýr.
    6- Saba ilaçtan olan alacaklara uygulanan vade piyasa koþullarýna göre fazla olup olmadýðýnýn öðrenilmesi eðer saba ilaca uygulan vade diðer müþterilerden fazla ise bir vade farký alýnmaktamýdýr alýnmakta ise uygulanan faiz oraný nedir.
    7- Yakýn zamanda ruhsatý alýnan ve sgk ödeme listesine eklenen apiksaban etken maddeli 2 ilaç için de herhangi bir bildirimde bulunmadýnýz sektör çalýþanlarý ve dünyada yayýnlanan makalelerde bu ilacýn küresel ilaç pazarýnda ciro olarak ilk beþ ürün arasýnda olacaðý ve yükseK cirolar elde edeceði düþünülmektedir. Bu etken maddeli ilaçlar için kamu aydýnlatma platformuna bilgilendirme yapmamanýzýn sebebi nedir eðer tüm dünyadaki ilaç sektörü bileþenlerinden paydaþlarýndan bu ilacýn ulaþabileceði ciro tahminlerinden farklý bir tahmininiz yada argümanýnýz var ise bunu bize açýklarmýsýnýz.
    8- Patent baþvurularýndan ve sektör çalýþanlarýndan edindiðimiz bilgiye göre bir tanesi piyasada hali hazýrda satýþa sunulmuþ olan zynde markalý toplam 15 civarý OTC ürün için patent alýnmýþ bulunmaktadýr bu daha önce hiç olmadýðýmýz þirkete büyük katký vereceði aþikar olan bir ürün gurubudur bu ürünler için neden kamuoyu aydýnlatma platformuna bilgilendirmede bulunulmadý þayet bu ürün segmenti için yine ciroda % 5 katký yapmasý düþünülmüyorsa ne kadarlýk bir katký yapacaðý öngörülmüþtür ve bu tamamen farklý olan ürün gurubu için ne kadarlýk bir gider bütçe harcama yapýlmýþtýr bu ürün gurubu için ayrýlan bütçe diðer ürünler için yapýlan toplam giderlerin % 5 den küçükmüdür deðilmidir bu ürün gurbu için ayrýlan bütçe diðer ürün guruplarýna ayrýlan bütçenin % 5 den büyük bir rakama tekabül ediyor ise bu yatýrým hangi amaçla yapýlmýþtýr.

3.  Alýntý Originally Posted by KAFASINAGÖREYAZAN Yazýyý Oku
    adý olan ama kendi olmayan yatýrýmcý iliþkilerine mail ile aþaðýdaki sorularý sordum 2 gün oldu fakat dönüþ yapmadý bekliyoruz dönüþ yaparsa cevaplarý yazacaðým

Gülseren haným günaydýn,

Uzun zamandýr þirketinizin hissedarýyým üzülerek belirtmek isterim ki yönetim çok uzunca bir süredir halka açýk olan
    Bu þirkette sanki hiç halka açýk deðilmiþ gibi çok önemli konular hakkýnda bile borsadaki ortaklarýný gerekli hususlarda bilgilendirmemektedir.
    Yasal boþluklar sonuna kadar kullanýlarak bazen de bizim yasal haklarýmýzý nasýl olsa aramayacaðýmýz düþünülerek.
    maalesef biz hissedarlara yasal zorunluluðunuz olmasýna raðmen þirketle ilgili hiçbir önemli geliþme haber verilmemektedir.
    Bizim ulaþamadýðýmýz ama þirketi yönetenler ve þirket çalýþanlarýnýn sahip olduðu bu bilgiler nedeniyle þirketi hisselerinde insider trading ve maniplasyon yapýldýðýný düþünmekteyim.
    Ve bütün Bunlarýn neticesinde þirket borsada hak ettiði fiyata bir türlü ulaþamamakta ülke sektör fk ortalamalarýnýn 1/3 dünya ortalamalarýn 1/5 fiyattan iskontolu iþlem görmekte ve hissedarlar zarara uðratýlmaktadýr.
    Bu tutum ne ortaklýk baðýna ne ticari ahlaka nede yasalara uygun deðildir.
    Bir hissedarýnýz olarak sizin nezdinizde tüm yönetim kurulunu bu tutumundan dolayý kýnýyorum.
    Ve tekrar tamamen art niyetli olarak yapýlmayan bilgilendirmelerden dolayý uðratýldýðým zarar konusunda yasal haklarýmýn saklý olduðunu belirtmek istiyorum.
    Yapýlmakta olan yatýrýmlar ve yeni ürünler hakkýnda aþaðýdaki sorunlarý cevaplandýrmanýzý rica ederim.

1- Yeni arge binasý tamamlandýmý tamamlanmadý ise hagi aþamada ne zaman tamamlanmasý planlanmaktadýr
    2- Yeni hayvan saðlýðý üretim bandý tamamlanýp üretime baþladý mý baþladý ise bu yeni bandýn 2023 cirosuna ne kadar bir katký vereceði düþünülmektedir tamamlanmadý ise ne zaman tamamlanacaðý planlanmaktadýr.
    3- Yeni onkoloji fabrika binasý ve üretim bantlarý tamamlanýp üretime baþladý mý baþladý ise bu yeni fabrikada üretilen ürünlerin 2023 cirosuna ne kadar bir katký vereceði düþünülmektedir adet olarak sormuyorum sonuçta bizler hissedarlarýz aldýðýmýz hisseler karþýlýðýnda para ödüyor ve yatýrdýðýmýz paranýn yatýrýmýn karþýlýðýný para olarak görmek istiyoruz lütfen ciro olarak yanýtlayýn ( burada üretilecek ürünlerin cironun % kaçýný oluþturacaðý düþünülmektedir ) tamamlanmadý ise ne zaman tamamlanacaðý planlanmaktadýr
    4- Halka açýk olan ortaklarýna karþý sorumlu olan bir þirket olan Deva holding ile hiçbir ortaklýk yapýsý bulunmayan saba ilaca hangi etken maddeler veya hangi ilaçlar için arge hizmeti verilmiþtir verilen bu hizmetler karþýlýðýnda alýnan tutarlar etken madde bazýnda ilaç bazýnda ne kadardýr ülke ve dünya piyasasýndaki ortalama fiyatlandýrmalar ne kadardýr.
    5- Saba ilaç için üretilen ürünlerden elde edilen gelir etken madde bazýnda kutu ürün bazýnda ne kadardýr yerli ve yabancý piyasa ortalamalarý ne kadardýr.
    6- Saba ilaçtan olan alacaklara uygulanan vade piyasa koþullarýna göre fazla olup olmadýðýnýn öðrenilmesi eðer saba ilaca uygulan vade diðer müþterilerden fazla ise bir vade farký alýnmaktamýdýr alýnmakta ise uygulanan faiz oraný nedir.
    7- Yakýn zamanda ruhsatý alýnan ve sgk ödeme listesine eklenen apiksaban etken maddeli 2 ilaç için de herhangi bir bildirimde bulunmadýnýz sektör çalýþanlarý ve dünyada yayýnlanan makalelerde bu ilacýn küresel ilaç pazarýnda ciro olarak ilk beþ ürün arasýnda olacaðý ve yükseK cirolar elde edeceði düþünülmektedir. Bu etken maddeli ilaçlar için kamu aydýnlatma platformuna bilgilendirme yapmamanýzýn sebebi nedir eðer tüm dünyadaki ilaç sektörü bileþenlerinden paydaþlarýndan bu ilacýn ulaþabileceði ciro tahminlerinden farklý bir tahmininiz yada argümanýnýz var ise bunu bize açýklarmýsýnýz.
    8- Patent baþvurularýndan ve sektör çalýþanlarýndan edindiðimiz bilgiye göre bir tanesi piyasada hali hazýrda satýþa sunulmuþ olan zynde markalý toplam 15 civarý OTC ürün için patent alýnmýþ bulunmaktadýr bu daha önce hiç olmadýðýmýz þirkete büyük katký vereceði aþikar olan bir ürün gurubudur bu ürünler için neden kamuoyu aydýnlatma platformuna bilgilendirmede bulunulmadý þayet bu ürün segmenti için yine ciroda % 5 katký yapmasý düþünülmüyorsa ne kadarlýk bir katký yapacaðý öngörülmüþtür ve bu tamamen farklý olan ürün gurubu için ne kadarlýk bir gider bütçe harcama yapýlmýþtýr bu ürün gurubu için ayrýlan bütçe diðer ürünler için yapýlan toplam giderlerin % 5 den küçükmüdür deðilmidir bu ürün gurbu için ayrýlan bütçe diðer ürün guruplarýna ayrýlan bütçenin % 5 den büyük bir rakama tekabül ediyor ise bu yatýrým hangi amaçla yapýlmýþtýr.
    Deðerli Ortak,

yatýrýmcýlarýn merakla cevabýný bekleyeceði konulardýr. Eleþtirilerinizle hemen hemen paralel düþünüyorum.

Hakim ortaktaki bu derin sessizliðin belli bir amaca yönelik olduðunu düþünüyorum. Çeþitli þekilde tahminler yürütmek mümkün tabi.. Komplo tearosine eðilimli biri deðilim ama þirketin finansallarýnda son 3-4 yýlda olan muazzam finansal dönüþümü düþününce ve bunun da yanýna þirketin, bu derin sessizliðini koyunca; bizim faydamýza olmayacak bir maksat olduðu yönünde kuvvetli þüpheler uyandýrýyor.

bize bilgi vermiyor,

analistleri kapýdan kovuyor,

medyaya firmayý anlatmýyor (oysa ilaç firmalarý için de kurumsal pazarlama tüm paydaþlara ulaþmak için çok deðerli ve etkili bir iletiþim kanalýdýr.. bundan dahi firmayý mahrum býrakýyor.. bkz Abdi Ýbrahim ve KOçak farma medya görünülüðü vs vs vs)

yatýrýmcýyý püskürtmek ve "firma temettü vermiyor" þeklinde görüntü vermek belki de kasýtlý olarak bize temettü verme eþiðinþin bir týk üzeri daðýtým yapýyor.. imtiyaz sýnýrýnýn bsadece 1 týk üzeri temettü veriyor (özellikle iþin aritmetiðine odaklanmayan potansiyel yatýrýmcýlar için risk algýsý yaratýyor)... bu durumun iyi niyet ve hakkaniyetle açýklanýr tarafý yoktur.. hakkaniyet gerekitirir ki iki yýl %16 daðýtma.. bunun yerine; bir yýl boþ geç ve bir yýl %32 daðýt.. ikimiz de güzel temettü alalým.. deðil mi? benim param içerde kalýyorsa, seninki de kalsýn.. ben sonra alýyorsam, sen de sonra al.. kimbilir; temettü geri gelip hisseye mi park ediyor acaba??

firma, sektörde faal þirketler arasýnda SGKnýn, saðlýk bakanlðýnýn ve Türk Hazinesinin en önemli bir kaç paydaþý arasýna girmiþken, hiç piyasada böyle bir firma yokmuþ gibi yer altýna inmesi, baþýný kuma gömmesi, "beni unutun" dercesine karanlýkta saklanmasý belli bir amaca yönelik olsa gerek..

kýsaca; hakim ortak, KYya karþý orantýsýz güç kullanmanýn neredeyse tüm örneklerini veriyor..

4 tane fabrikasý olan ilaç firmasý yok bilgime göre.. sektördeki en büyük lojistik merkezi de bizde. kapasitede de en büyük biz olabiliriz. muhtemelen en geniþ 3 potföyden biri bizimdir (belki de birinciyiz).. sektördeki açýk ara en büyük arge bizde, yerli firmalar arasýnda en büyük küresel daðýtým aðýna sahip firmalardan biriyiz.. ve fakat þirket karlýlýðý baþabaþ noktasýndayken de hisse baþý 2 dolar ediyorduk, bugün de hemen hemen oradayýz.. oysa, firmanýn net kar marjý zaman zaman %50ye yaklaþýyor artýk.. listeyi uzatmak mümkün..

fiyatlamada emsal firmalara göre temel veriler bakýmýndan bir anormallik olduðu ortada..

bir yere gideceðim yok tabi ki.. en kötü; iyi finansallar geldikçe; fiyat yukarý gidecektir. kendisini de çok uzun yýllar %7+5 temettü imtiyazýna mahkum edemeyecektir. ileriki yýllarda biriken nakti þirket satýnalmasýnda vb kullanmasa, temettü vermek zorunda kalacaktýr.. aksi takdir de o da kendini %12ye mahkum etmiþ olacaktýr ve biriken nakit de bilanço atýl olarak park edecektir.

Gülseren hanýmdan bilgi bekliyor olacaðýz..
    Son düzenleme : Maslak1; 27-10-2022 saat: 22:24.

4. https://www.reuters.com/markets/euro...rt-2022-10-27/

Haydi Deva! Senin de Avrupada yerleþik kendi þirketlerin var.. Bu fýrsat kaçmaz.. Fast track registration deneyebilirsin.. herþey daha kolay olacaktýr..

önce, nelerin pazardan yok olduðuna dair bir araþtýrma yaptýr (Almanyadaki yeni genel müdürü görevlendirebilrisiniz).. sayý çok olabilir (konuya iliþkin YD medyada çok haber çýkmaya baþladý..).. özellikle jeneriklerde sorun olacak gibi... Sonra da fast track registration (hýzlandýrýlmýþ ruhsatlandýrma) için giriþimde bulunabilirsiniz.. saðlýk bakanlýðý, geri ödeme ajanslarý, sigorta þirketleri ile özellikle bu konu için görüþebilirsiniz. kendi kadron kapýlarý açamýyorsa (paydaþ yönetimi tecrübesi olmayabilir, sayýca yetersiz olabilriler vs vs ), konu hakkýnda hizmet verecek danýþmanlar ve hizmet saðlayýcýlar tutabilirsiniz.. Çin'in ve Hindistan'ýn gidebildiði Avrupa'ya sen de bir Avrupa þirketi olarak daha kolay gidebilmelisin... Ha gayret; daha fazlasýný yapabilirsin..

5.  Alýntý Originally Posted by Maslak1 Yazýyý Oku
    Deðerli Ortak,

yatýrýmcýlarýn merakla cevabýný bekleyeceði konulardýr. Eleþtirilerinizle hemen hemen paralel düþünüyorum.

Hakim ortaktaki bu derin sessizliðin belli bir amaca yönelik olduðunu düþünüyorum. Çeþitli þekilde tahminler yürütmek mümkün tabi.. Komplo tearosine eðilimli biri deðilim ama þirketin finansallarýnda son 3-4 yýlda olan muazzam finansal dönüþümü düþününce ve bunun da yanýna þirketin, bu derin sessizliðini koyunca; bizim faydamýza olmayacak bir maksat olduðu yönünde kuvvetli þüpheler uyandýrýyor.

bize bilgi vermiyor,

analistleri kapýdan kovuyor,

medyaya firmayý anlatmýyor (oysa ilaç firmalarý için de kurumsal pazarlama tüm paydaþlara ulaþmak için çok deðerli ve etkili bir iletiþim kanalýdýr.. bundan dahi firmayý mahrum býrakýyor.. bkz Abdi Ýbrahim ve KOçak farma medya görünülüðü vs vs vs)

yatýrýmcýyý püskürtmek ve "firma temettü vermiyor" þeklinde görüntü vermek belki de kasýtlý olarak bize temettü verme eþiðinþin bir týk üzeri daðýtým yapýyor.. imtiyaz sýnýrýnýn bsadece 1 týk üzeri temettü veriyor (özellikle iþin aritmetiðine odaklanmayan potansiyel yatýrýmcýlar için risk algýsý yaratýyor)... bu durumun iyi niyet ve hakkaniyetle açýklanýr tarafý yoktur.. hakkaniyet gerekitirir ki iki yýl %16 daðýtma.. bunun yerine; bir yýl boþ geç ve bir yýl %32 daðýt.. ikimiz de güzel temettü alalým.. deðil mi? benim param içerde kalýyorsa, seninki de kalsýn.. ben sonra alýyorsam, sen de sonra al.. kimbilir; temettü geri gelip hisseye mi park ediyor acaba??

firma, sektörde faal þirketler arasýnda SGKnýn, saðlýk bakanlðýnýn ve Türk Hazinesinin en önemli bir kaç paydaþý arasýna girmiþken, hiç piyasada böyle bir firma yokmuþ gibi yer altýna inmesi, baþýný kuma gömmesi, "beni unutun" dercesine karanlýkta saklanmasý belli bir amaca yönelik olsa gerek..

kýsaca; hakim ortak, KYya karþý orantýsýz güç kullanmanýn neredeyse tüm örneklerini veriyor..

4 tane fabrikasý olan ilaç firmasý yok bilgime göre.. sektördeki en büyük lojistik merkezi de bizde. kapasitede de en büyük biz olabiliriz. muhtemelen en geniþ 3 potföyden biri bizimdir (belki de birinciyiz).. sektördeki açýk ara en büyük arge bizde, yerli firmalar arasýnda en büyük küresel daðýtým aðýna sahip firmalardan biriyiz.. ve fakat þirket karlýlýðý baþabaþ noktasýndayken de hisse baþý 2 dolar ediyorduk, bugün de hemen hemen oradayýz.. oysa, firmanýn net kar marjý zaman zaman %50ye yaklaþýyor artýk.. listeyi uzatmak mümkün..

fiyatlamada emsal firmalara göre temel veriler bakýmýndan bir anormallik olduðu ortada..

bir yere gideceðim yok tabi ki.. en kötü; iyi finansallar geldikçe; fiyat yukarý gidecektir. kendisini de çok uzun yýllar %7+5 temettü imtiyazýna mahkum edemeyecektir. ileriki yýllarda biriken nakti þirket satýnalmasýnda vb kullanmasa, temettü vermek zorunda kalacaktýr.. aksi takdir de o da kendini %12ye mahkum etmiþ olacaktýr ve biriken nakit de bilanço atýl olarak park edecektir.

Gülseren hanýmdan bilgi bekliyor olacaðýz..
    Deðerli ortak
    burada yazmýþ olduðunuz bilgileri ve yorumlarý dikkatle takip ediyorum ben ve buradan bilgi alamaya çalýþan ortaklar için yaptýðýnýz bu paylaþýmlar için teþekkür ederim. sanýrým bu þirkette benden daha uzun süredir yatýrýmýnýz var ve þirketi ve yöneticilerini muhtemelen buradaki birçok kiþiden daha iyi tanýyor ve çok yerinde tespitler yapýyorsunuz. sizin bahsettiðiniz gibi bu kadar bilgiyi ýsrarla açýklamamak için ya bir amaçlarý olmalý ki artýk bende öyle olduðunu düþünüyorum. Yada vasatýn altý bir zekaya sahip olmalarý lazým þirketi aldýklarý noktadan getirdikleri noktaya bakýnca vasatýn çok üzerinde becerileri olduðu aþikardýr yeni yapýlan koskoca fabrika binasýný hatta teþvikle yapýlmýþ fabrika binasýný açýklamamanýn bir mazereti olamaz. Hatta artýk açýklamak zorunda kaldýklarýnda birde kalkýp utanmadan sýkýlmadan insanlarýn zekasýyla dalga geçerek kutu bazýndaki oraný paylaþmýþlardýr verdikleri oran aslýnda ciroya % 30 etkisi olabilecek bir orandýr. çalýþtýðým aracý kurum hisse senedi fonunda deva yatýrýmý var iki farklý fonu var ikisinde de var ve aracý kurum ile görüþtüm sizin de fonunuzda hatýrý sayýlýr deva yatýrýmý var lütfen kendileri ile görüþüp bir randevu alýn bir rapor hazýrlayýn diye talepte bulundum firmadan randevu istediler sonuç tabi ki dönmediler. þirketin ortaklarýna olan bu saygýsýzca tutumu artýk tahammül sýnýrlarýný aþmýþtýr hala maileme cevap yazmadýlar yasal haklarýmýn saklý olduðu belirtirken laf olsun diye yazmamýþtým gerçekten artýk bir sonraki aþamada yasal yollara baþvurmayý düþünüyorum bu þirketin hissesi muhtemelen taþýdýðým en uzun süreli hisse böyle olunca insan içselleþtiriyor biraz. mesela þu an bistte þu hikayesi var bu hikayesi var diye 40-50 fk lara uçurulan þirketlerdeki hikayelere bakýp kýyaslayýnca bu þirketin biotech hikayesinin yanýndan geçmeyecek hikayelerle þirketlerin uçmuþ olduðunu görürsünüz. kaldý ki hikayeyi masalý geçtim mevcut rasyolarla bir kýyaslama yapacak olsanýz mesala 0 tane patantli ilacý olan kendine ait hiç ruhsatý olmayan sattýðý toplam 40 tane ilacýn 20 tane ilacý fason üreten 20 tane ilacý direk üreticiden ithal edip alýp satan üretim tesislerinde avrupa için bile henüz gmp belgesi olmayýp hali hazýrda baþvuru aþamasýnda olan karlýðý düþük olan bürüt kar majý % 15 olan devanýn 1/8 kadar üretim kapasitesi olan lojistik aðý yok denecek kadar olan ve hiç yatýrým yapmadýðý halde daha az kar eden baþka bir ilaç þirketinin bile piyasa deðerinin altýnda fiyatlanmaktadýr fk sý da % 56 daha pahalýdýr fk sý bizim fk nýn iki katýndan biraz fazladýr ve bütün bunlarýn tek dayandýðý nokta þirketi yöneten insanlarýn pozitif hiç bir bilgiyi açýklamayarak þirket hisselerini aþaðý doðru manipüle etmesidir. gümünüz ekonomik konjonktüründe ekonomik yavaþlamanýn bazý ülkelerde resesyonun olacaðý düþünülen bir dönemde ilaç endüstrisi gibi defansif olacak piyasalarda pozitif ayrýþacak bir þirketi bu tutumlarý ile adeta el freni çeker gibi durdurmaya çalýþmaktadýrlar bu arkadaþlara hak ettiði dilden konuþmayýp gerekli aksyonu almaz isek ayný tutumu devam ettirip zekamýz ile dalga geçmeye devam edeceklerdir ta ki bu maniplasyonu hangi amaçla yapýyorlar ise o amaçlarýna ulaþana kadar. özetle yönetimde bilgi paylaþýmý konusunda bir paradigma deðiþimi olmasýný istiyor isek bunu bizim zorlamamýz ve artýk yasal yollara baþvurmamýz neticesinde olabileceðini düþünmekteyim ve bu bir kiþinin yapabileceði bir þey olduðunu sanmýyorum bu þirketin hissesini tutmaya devam edecekler paydaþlar sizden ricam tabi herkesin yasal yollar için vakti ve finansal durumu müsait olmayabilir þikayetlerinizi ve isteklerinizi hiç olmaz ise mail ile telefon ile ile lütfen iletin Saygýlarýmla,

6. Endekse baðlý genel yukseliþlere ve hisse rasyolarýna göre en ucuz kalmýþ çok az sayýda hisseden biri. Hisse fiyatlanmasýnda manipulatif bir durum söz konusu olup olmadýðý hakkýnda yorum yapabilmek için, birileri mi baskýlýyor yoksa piyasa talep koþullarý mý böyle fiyatlýyor diye bir tespit olmasý gerekir.

Ama daha önce belirtiðim gibi 5 milyon lot ve üzeri mal taþýyan bir kaç hissedar varmýþ, bundan dolayý birileri hisse fþyatýný stopluyormuþ. Bu ne kadar gercek bilemiyorum. Piyasanýn bir gerceðide tahtacý veya patronlar yüksek miktar hisee taþýyaný sevmezler ve fiyatý olabildiðince en aþaðýlarda gezdirirler.

Yüksek mal inatçý þekilde taþýyan pasþf yatýrýmcýlar tespit edildimi piyasa oyuncularýda hisseden çekilir. Kimse yukarýlardan gelenilecek yüklü satýþlarla çok yüksek maliyetle hisssyi yukarý taþýmaz. Tahta kendi halþne býrakýldýmý piyasýnýn vereceði hareket sýnýrlý, istediðiniz kadar þirket satýþ listesine giren yeni ilaç sayýsý ve artan kutu satýþlarý sayýsý konusunda burda uzun uzun destanlar yazýp durun.. Bu da borsanýn bir gerceði. Ama hisse fiyatýna press uygulandýðýný düþünüyorum.

7. 5 sene önce deva 3 tl idi....bugün 43 tl....!!!!!!!!!!!!!!

15 kat ....evet hisse 15 kat yükselmiþ....!!!!!!!!!!!!

Deva holding bugün....9 milyar tll Türk lirasý......!!!!!!!!!!!!!!!!! 500 milyon amerikan dolarý.....500 milyon dolar.....!!!!!!!!!

2012 yýlýnda....700 milyon dolara Amerikalýlara satýlan MUSTAFA NEVZAT ÝLAÇ SANAYÝ....!!!!!!!!!!!

10 sene sonra.....ECZACIBAÞI ÝLAÇ þirketine ....135 milyon dolara satýlýyor.....!!!!!!!!!!!!

2012 yýlýnda...deva holdind....Mustafa nevzat'ýn kuyruðu bile deðildi.....Mustafa nevzatýn ismi birkaç yýl önce.....GENSENTA ÝLAÇ oldu....

GENSENTA ÝLAÇ-------DEVA ......bugün mukayese yapmak.....sizlere kalmýþ.....!!!!!!!!!!!

5 sene önce 3 tl olan hisse ...bugün 45 tl lere geldiyse ...bu hisse ucuz deðil....!!!!!!!!!!

DEVA HOLDÝNG....UCUZ DEÐÝL.....!!!!!!!!!!!!!!

8. Birileri bu þirketi allayýp pulluyor.....amaçlarý belli.....yatýrýmcý ile pek iþleri yok...çünkü imtiyazlý hisse var....istediði kadar kar yapsýn....adaletli temettü yok....!!!!!!!!!!

Yabancý yatýrýmcýnýn ülkeden dolu dizgin kaçtýðý bu zamanda....þirketi kekleyecek yatýrýmcýyý bulmakta zor.....!!!!!!!!!!!!

Sayfa 196/725 ÝlkÝlk ... 96146186194195196197198206246296696 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •