Originally Posted by
KAFASINAGÖREYAZAN
sektörü ve firmayý çok tanýmýyorsunuz galiba naçizane bir þeyler yazmak istedim öncelikli olarak pandemi sandýðýnýz gibi ilaç ve saðlýk söktörünü olumlu etkileyen deðil olumsuz etkileyen bir süreçti cirolara kabaca % 30 eksi yönde etkisi oldu sektörün dinamiklerini bilmeyenler pandemi baþýnda atladý sonra bu süreçteki olumsuz tablo bilançoya yansýyýnca zaten negatif olarak ayrýþtýk.
saba ilaç için geçen yýl bende kýllanmýþ yatýrýmcý iliþkilerine sormuþtum yine yuvarlak cevap verdiler sonra bütün ruhsatlý ilaçlarýna baktým 50 civarýydý ruhsatlý ilacý sizde bakabilirsiniz ruhsatlý ürünleri ývýr zývýr ilaçlar çok rahatsýz edecek bir ilaç göremedim bu konuyu bende olumsuz olarak düþünüyorum yatýrým stratejimi deðiþtirecek kadar olumsuz olmadýðý için poziyonumu bu konu için deðiþtirmedim þirket yönetimine göre pazarlama sttratejisi ve gereken transfer fiyatlardýrmalarý yapýlýyor týpki bizim roche ürünleri üretip pazarladýðýmýz gibi ha tabi þirket yönetimi yatýrýmcý nezdinde o kadar antipati yarattýki þimdi televizyona çýksa bu sabadan ilaç pazarlama stratejilerinin pazarlama açýsýndan gerekli bir þey olduðunu 3 gün anlatsa yine de kimseyi inandýramazlar yalancý çoban misali.
diðer konular imtiyaz mevzusu toplamda % 12 imtiyaz var diye ilaç þirketi 6 FK dan fiyatlanýyor zaten piyasa fazlasýyla iskontolamýþ imtiyazsýz olsa 10 FK dan aþaðýsý olmazdý fiyat zaten kaldý ki imtiyazsýz adý ilaç olan var bide gerçek ilaçcý olan iki þirket var þu an borsa onlar 10-16 fk dan fiyatlanýyor
Bizim üç yýl önce farkýna vardýðýmýz þeyler, diz de doðru yolu bulmuþsunuz.
Bunlar bilinen þeyler, hisse 2023 te 200 TL olsun, bunlarý kimse konuþmaz olur. Önemli olan hissenin hak ettiði fiyata yaklaþmasý
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri