Originally Posted by
azorka
Selamlar,
Þubat, temmuz ve aralýk olmak üzere ilaca bileþik olarak %135 zam geldi. Satýlan ürünün esnekliðinin çok az olduðu düþünülürse bunun en azýndan 1-1 fiyata yansýmasý gerekmez miydi degerli ortaklar ben mi yanlýþ düþünüyorum. Hisse performansý son 1 yýl %85 bu zamlarýn yanýnda ruhsat alýnan, piyasaya sürülen hacmi yüksek bir çok ilaç da portföye eklenmesine raðmen! Bizlerin mi gözü karardý basiretimiz baðlandý da olumsuz bir çok geliþmeyi fark edemiyoruz. Düþüncelerinizi paylaþýrsanýz sevinirim.
Yýlbaþýndan bu güne %113. Geçtiðimiz yýl aralýk kur sýçramasý öncesi dalgalý günler yaþamýþtýk. Yýlbaþýndan bakmak daha doðru olur.
Öte yandan benim için ucuzdu zaten, þu an özellikle son ralli sonrasý göreceli olarak bedava konumunda. 100 tl altýnda fiyat benim için üzerinde konuþmaya bile deðmeyecek bir parametre.
Eðer þirket, piyasaya güzel bir mesaj vermek istiyorsa....yýl sonu bilançosu sonrasý, sýkýlaþan fonlama piyasasý nedeniyle temettü ödemesi yapmýyoruz diyebilir. Böyle bir durumda hisse ciddi bir ralli yapar..çünkü bu temettü iþinin þuyu, vukuundan beter...yani piyasada hisseye karþý antipati oluþturmak için bu temettü iþi kullanýlýyor...bu yýl temettü verilmezse, algý olumluya döner.
Öte yandan, benim için birinci parametre bilançolar..orada zaten sorun yok, son iki zam olmadan bile benim bilançolarla ilgili bir derdim yoktu..son iki zam görüntüyü çok güzelleþtirdi..esas etkisi seneye olacak bu zamlarýn....seneye enf %50 civarý kalýrsa karýný %100 ve üzerinde arttýracak 10-15 þirketten biri olur(bist100 dekiler içinde).
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri