baþka bir düþüncem de þu bence deprem olmasa tekrar bir ilaç zammý gelecekti iyi biliyorum çünkü eczanelere sordum þubat baþýnda. beklenen zam süresiz ertelendi sanýrým ondan bu harektler olabilir. belki seçim sonrasý. ama 2-3 yýlda anca toparlar eski zirveye gider.
bugün de ateþ ettim..ben de para çok tahtacý da akýl yok..![]()
Ne içindeyim zamanýn ne de büsbütün dýþýnda; yekpare geniþ bir anýn,parçalanmaz akýþýnda bir garip rüya rengiyle uyuþmuþ gibi her þekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif deðil..
Bugün iþlem hacmi 45 mio tl.
Mal çýkýldýðýný düþünmüyorum .
Ama bir þeyler için acelesi var gibi , trend dibine düþüþ bekliyordum, ama bu kadar sert bir þekilde deðil...
Sevgilerimle
depremin ilaç zammýný ertelediði doðrudur. Fakat, laca zam geldi:
https://www.eczacininsesi.com/haber-detay.php?id=15668
zammýn formülüze ediliþi dolayýsýyla, anlamlandýrýlmasý o kadar zordu ki sektördeki medya organlarý dahi "ilaca zam" geldi þeklinde kýsa haberle geçiþtirmek zorunda kaldý. diðer medya (sektör dýþý) kuruluþlarýnda bu haber pek yer bulamadý..
zammýn, firmalarýn portföyüne etkisi, zam gören aralýktaki ürün payýna baðlý. deva için tahminim; ciro üzerinden ödenen az miktar royalty gibi giderler hariç; etkisi %5 civarý ek bir zam olmuþ olabilir. hepsi, vergi öncesi kara iner.. sadece beþeri ilaçlarý etkiler (hayvan saðlýðý, kolonya, ihracat satýþlarýný etkilemez)..
özetle: 55.90 tlden (firmadan çýkýþ fiyatý) ucuz ilaçlara 4 tl zam geldi (2 tane barem var)... ilaç 20 tl ise, zam 4/20dir. ilaç, 55.88 tl ise, zam, 0.01 / 55.88dir.
15 Aralýk zammý, her yýl þubatta olan zammýn erken verilmesi idi. bu zam mevzuat dýþý bir zamdýr..
devaya faydasý ne olabilir yüzdesel bir zam haberi deðil bu.burada baþka biri hesaplamýþtý ciroya belki yüzde 5 faydasý olacak karlýlýðýa yüzde 1 ancak. bize yüzde 40-50 zam haberi lazým. normalde yýllýk ortalama euro kuru üzerinden zam hesaplanýrdý . þimdi baktýðýmýda ort. 18 tl görünüyor bu da max zam olayýnda yüzde 80 e kadar zam beklenebileceði.
hayret tahtacý artýk basmýyor baktý þirket 14 milyardan 8 e düþmüþ, malmýyým ne basýcam diyor sanýrým. endeksten son 2 yýlda fena ayrýþtýk, daha da yemiyor ayrýþmak.
Yer Ýmleri