mehmet yazýr
@mehmetyazir
·
6s
Ýlaç zammý bu defa #teyid edildi :
Bu hafta cuma açýklanýyor.
mehmet yazýr
@mehmetyazir
·
6s
Ýlaç zammý bu defa #teyid edildi :
Bu hafta cuma açýklanýyor.
birileri ilaç zammý ile birþeyler uydurruyor resmen, iyi kafaladýlar hepimizi. her an zam geldi gelecek diye diye.
ilaç fiyatlarýna yakýn zamanda zam olmama ihtimali oldukça azalmýþtýr. konuþulan oran skalasý da oldukça geniþtir (%20den %54e kadar hesaplar uçuþuyor). bununla beraber, kurumsuzlaþmanýn zirve yaptýðý bir yönetiþim ortamýnda; kanun çýkmadan, yüksek güvenilikte tahminlere itibar etmek uygun olmaz. para politikasý bile kitaba göre yapýlmýyorken, ilaç fiyatlamasýnýn kitaba göre yapýlmasýný beklemek hayalcilik olur.. racon kesecek tek þey, ilaç yokluðunun doðuracaðý toplumsal baskýdýr. ama "en muhtemel senaryo" (olasýlýk); tabi ki gün(ler) içinde (maksimum haftalar) anlamlý seviyede bir zam olmasýdýr.. zammýn Eylüle kalma ihtimali zayýflamýþtýr.
Ýlaç fiyatlarýna zam gelince beklenti bitti deyip saðlam basabilir bunlar dikkatli olmak lazým
SM-A505F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son düzenleme : ugurkaptan; 21-07-2023 saat: 17:26.
Genelde öyle olur haklisiniz ama endeks nerden nereye gitti bu hisse hala sene baþý gördüðü yeri göremedi. Diðer ilac firmalari yýlbaþýndan bugund %15 20 kar a geçtiler deva hala %15 zararda.. 1 düþsede 3 çýkar bundan sonra böyle olmali benim görüþüm zaten endeksin cok gerisinde kaldi
36 desteði çalýþtý. Burdan baþlayan yükseliþin, hissenin teknigi kadar artýk temel olarakta desteðini alacaðýný ve herkesin beklediði yukselis trendi olduðunu düþünüyorum.
- %35 uzeri 1-2 hafta içinde açýklanacaðýný düþündüðüm zam
- senelerdir süren bina, makina gibi yatýrýmlarýn artýk tamamlandigi veya yuksek montanli yeni yatirimlarin artik cok gerekli olmadigi. Bununla birlikte arge calismalarinin hýz kesmeden devam edeceði
- ortaklardan gelen bilgilerde ruhsati cikmak uzere olan ilaclarin bu seneden itibaren bilancoyu daha destekleyecegi
Ve en önemlisi iyi bilanco desteði fikirleri ve beklentileri.....
4 tl- 70 tl sürecinin bir benzerinin 36 tl ile baþlayarak bir hareket yapacaðýný düþünüyorum. Arada klasik calkalamalari yapsada deva zamanýnýn ( tahminimce 2 senelik bir süreç) geldiði fikri bende hakim.
Þahsý görüþüm olup herkese iyi kazançlar diliyorum.
Yer Ýmleri