Hisse bugün 12:33 de tavan oldu tavan bozulmadý bugün toplam iþlem hacmi 2.321.155 lot tavandan gerçekleþen iþlem 206.305 lot oldu tavandaki iþlemler toplam iþlemlerin % 8,97 sini oluþturuyor. Devada görmediðimiz hareketler bunlar dünde tavan oldu fakat defaatle tavan bozdu tahta yapýcý gerekli lotu toplamýþ olmalý yabancýda iþtahlý alýcý olunca çok yalpalamadý tahtacý ile ilgili yazdýðým daha önceki yazýyý bulup tekrar paylaþýyým.
merhabalar yukardaki yazýyý 09.05.2023 de yazmýþtým tahta yapýcýnýn bu tarihte bahsettiðim gibi yabancýnýn ve yatýrým fonlarýnýn sattýðý 5 milyon lotu 40-55 TL fiyat aralýðýndan topladýðýný düþünüyordum hala da ayný fikirdeyim ne hikmetse bu tahta yapýcý iyi gelecek bilançoyu yine tutturdu ya çok iyi tahmin ediyor yada zaten biliyor. Ha bu arada birde forumda kutupbaþý adlý bir arkadaþ vardý hisse 40-45 bandýndayken her olumlu yazdýðým yazýyý eleþtirirdi bir kulp takardý en sonda bana hakaret edip partonun adamý olmakla suçlamýþtý hisse 50 TL yi aþýnca sýrra kadem bastý.
Valla kim kimin adamý bilmem. Kaðýt borsa tarihinde iki gün üst üste tavan olmuþluðu yok. Þurada 10-15 kiþi varýz. Ýmtiyaz ayaðýna çok kiþiye sattýrdýlar, Twitter da iyi giydiriyorum o tayfaya.
Bu arada bence bu tahtada yabancý filan yok. Alan da satan da kendileri. Bazen yabancý kimliðiyle, bazen yerli vs. Hangi salak yabancý 60 TL den topladýðý 3 milyon lotu 4x TL lerden teslim etsin. Bence önceki iþlemler býyýklý yabancýydý.
Bu tahtada yatýrým fonlarý gerçek mal alan, bir de gediðin son alýmlarý Arap sermayesi muhtemelen. Gerisi al gülüm ver gülüm. Adamlar þimdiye kadar bekletti, sektör hareketi ayaðýna tim ilaçlarý aldýlar. Ama sanki diðerleri yakýnda havlu atarken, deva gitmeye devam edecek öyle bir hava sezdim.
Bakarsýn Araplar almaya çalýþýr. Ne de olsa sektöre yatýrým yapacaklar, Türkiye kökenli hacimli kaç þirket var ki. Abdi Ýbrahim’le birlikte 2-3 opsiyon var sadece.
Belki de gedikten alanlar satýn alma teklif edecek yabancý adýna alýyordur.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Farz-ý mahal, þöyle asparagas bir haber düþse þirketimizin KAP' a yalanlama göndermesi yarým saat sürmez.
Körfez ülkelerinden biri DEVA' yý satýn almak mý istiyor?
þirket satýlacak olsa haber þu an gelmez çok çok erken, önce baya bir gider sonra gelir haber, haber gelmesi sonra düþecek anlamýna gelmesin zamanýnda banvit vardý 3 tl den 10 tl ye çýktý þirket satýþ haberi geldi 15 tl oldu, satýþ sonrasý ilk bilançoda kaðýt 27 tl oldu. yani 1-2 günlük hareket bir þey demek deðil. ama 2 gün tavan bu hisse için önemli çünkü zqaten birilerinin kontrolünde olan bir kaðýt. takas bunu gösteriyor.
Yer Ýmleri