Originally Posted by
Cautionary
Sevgili maslak1,
benim 1.nolu yatýrým düsturum patrona güvendir. Yani patrona güvenmiyorsam, bunlar fýrsatýný bulduðunda bizi soymaya çalýþýr diyorsam, o hisse aðzýyla kuþ tutsa, uzaya füze atsa yine de almam..portföyüme sokmam.
Naçizane tavsiyem de budur, eðer her hamleden huylanýyorsan, çakallýk arýyorsan, sat gitsin...uðraþýp durma.
Göbeðinden devlete, onun saðladýðý arge desteðine muhtaçsan; üstüne üretiminin hemen hepsini devlete satýyorsan...ufak tefek çakallýk yapmazsýn..yasal zeminin sana saðladýðý yan yollara sapabbilirsin...ama öyle kayda deðer bir usulsüzlük vs yapmazsýn..bunu yapmak için deli ya da geri zekalý olman gerekir...ph nin ve ekibinin geri zekalý ya da deli olduðunu düþünmüyorum.
Ha, küçük yatýmcýya yeterli bilgi vermeme, þirketin faaliyetleri konusunda ketum davranma, tenemttü politikasý vs bunlar tali konulardýr...bu konularda eleþtirebiliriz, ama bunlar patronu ve üst yönetimi güvensiz yapmaz, hýrsýz hiç yapmaz.
benim nezdimde deva yönetimi, yatýrýmcýnýn toz konýdrmadýðý, durmadan güzellme yaptýðý sasa nýn, hektaþ ýn, kontrol matiðin, kimpur un, tukaþþ ýn patronundan/yönetiminden daha dürüst/daha güvenilirdir.
Güven sorunu olanlara sadece þunu hatýrlatayým. 2006 da þirket imtiyazlý olarak devralýndðýnda...her yýl temettü alarak þirketin kanýný emebilirlerdi...büyümez, edebildiði kar da bu temettüye giderdi...ama yönetim 15 yýl, þirket kendi ayaklarý üzerinde rahatça durabilip, finanasal açýdan çok saðam hale gelene dek bu yola baþvurmadý.
unutmayýn, devletin ortak olduðu, tr nin en büyük þiretlerinden türk telekom bu temettü politikasý ile az daha batýrýlýyordu..herkesin gözü önünde yaþandý bunlar..yani isteseler devanýn da çok rahatlýkla bu þekilde içi boþaltýlabilirdi.
Yer Ýmleri