Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
188,10 10% 634,38 Mn 184,00 / 188,10
22,00 10% 752,81 Mn 20,02 / 22,00
154,00 10% 180,13 Mn 135,80 / 154,00
18,71 9.99% 8,83 Mr 16,77 / 18,71
95,20 9.99% 449,09 Mn 92,00 / 95,20
20,16 -10% 115,24 Mn 20,16 / 21,72
22,68 -10% 273,05 Mn 22,68 / 25,00
128,00 -9.99% 414,10 Mn 128,00 / 135,50
39,70 -9.98% 1,04 Mr 39,70 / 46,00
149,00 -9.97% 1,45 Mr 149,00 / 157,50
3,23 -8.76% 37,04 Mr 3,23 / 3,64
333,25 -1.84% 10,37 Mr 322,00 / 340,00
40,08 -1.91% 9,37 Mr 40,00 / 41,40
72,75 -4.09% 9,14 Mr 72,75 / 76,20
18,71 9.99% 8,83 Mr 16,77 / 18,71
20,52 -3.21% 962,90 Mn 20,42 / 21,38
419,25 -2.9% 5,88 Mr 419,25 / 433,25
333,25 -1.84% 10,37 Mr 322,00 / 340,00
781,00 0.84% 5,63 Mr 775,50 / 811,50
101,00 0.1% 708,06 Mn 101,00 / 104,80
114,70 -1.46% 439,93 Mn 114,40 / 117,70
419,25 -2.9% 5,88 Mr 419,25 / 433,25
35,50 -1.39% 140,23 Mn 35,46 / 36,40
11,44 2.33% 634,91 Mn 11,10 / 11,56
84,55 -4.14% 938,78 Mn 84,20 / 87,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 354/725 ÝlkÝlk ... 254304344352353354355356364404454 ... SonSon
Arama sonucu : 5798 madde; 2,825 - 2,832 arasý.

Konu: DEVA - Deva Holding

1.  Alýntý Originally Posted by Miriel Yazýyý Oku
    Sn Cautionary, bu veriyi ne kadar gecmise kadar goturdunuz?

Tablonun halka acik kismini paylasma sansinkz var midir?

Tesekkurler
    Geçmiþte ara ara tabloyu update ettim. Sonra ara verdim. 2-3 aydýr yine veri girmeye baþladým. Düzenli bir tablo olsa paylaþýrdým.

Sonuçta bizim için önemli olan yerli üretim içinde bizim satýþtan aldýðýmýz pay. Devanýn bilançodaki büyümeyi bu tablodaki büyümekte kýyaslayýp görece büyümemizi anlamaya çalýþýyorum. Özellikle bu yýl sektörden iyi büyüdüðümüz net ve yýlýn tümümü de %100 üzeri satýþ büyümesi ile kapatacaðýmýz netleþti bence.
    Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53

2.  Alýntý Originally Posted by Cautionary Yazýyý Oku
    Geçmiþte ara ara tabloyu update ettim. Sonra ara verdim. 2-3 aydýr yine veri girmeye baþladým. Düzenli bir tablo olsa paylaþýrdým.

Sonuçta bizim için önemli olan yerli üretim içinde bizim satýþtan aldýðýmýz pay. Devanýn bilançodaki büyümeyi bu tablodaki büyümekte kýyaslayýp görece büyümemizi anlamaya çalýþýyorum. Özellikle bu yýl sektörden iyi büyüdüðümüz net ve yýlýn tümümü de %100 üzeri satýþ büyümesi ile kapatacaðýmýz netleþti bence.
    Düzenli bir veri olsaydý zaman serisi modelleme iþine girebilir miyim diye düþünmüþtüm. Sanýrým Excel'i kendim dolduracaðým.

3.  Alýntý Originally Posted by Maslak1 Yazýyý Oku
    ABDdeki 12. ruhsatýmýz hayýrlý olsun.

Bizi ileriye götürecek olan þey iþte budur. Yurtdiþinda ne kadar çok büyüyebilirsek okadar iyi..

Türk ilaç firmalari coðunlukla Güney koreye ihracat yapýyor deva tam tersine avrupa ve abd pazarýna odaklanmýþ durumda (yanlýþým varsa düzeltin lütfen Güneykore konusunu).
    World Medicine Türkiye ilaç ihracat þampiyonu 100 milyon dolar ile abdi ibrahimden bile fazla ihracat yapýyorlar ancak iç pazarda paylarý okadar büyük deðil satýþlarý yurtdiþinda nasýl daha fazla oluyor bunu anlayamadým. Onlarýn baþarýpta bizim baþaramadýðýmýz nedir bunuda düþünüyorum. Chpionline sitesinde Worldmedicine sayfasýna girdiðimde platinium üye olarak gözüküyor sayfalarý inci gibi Devanýn sayfasýna giriyorum çok özensiz gözüküyor.
    PR iþini yönetim yapamýyor gibi (yapamýyor gibi demeyimde üstüne düþmüyor diyim) sadece kap atmamak deðil genel bir sýkýntýlarý var bu konuda.

DEVA CHPÝONLÝNE SAYFASI : https://www.cphi-online.com/deva-hol...omp248124.html

WORLDMEDÝCÝNE CHPÝONLÝNE SAYFASI : https://www.cphi-online.com/world-me...isitedcarousel

Alýntý Originally Posted by rodrigo44 Yazýyý Oku
    Bizi ileriye götürecek olan þey iþte budur. Yurtdiþinda ne kadar çok büyüyebilirsek okadar iyi..

Türk ilaç firmalari coðunlukla Güney koreye ihracat yapýyor deva tam tersine avrupa ve abd pazarýna odaklanmýþ durumda (yanlýþým varsa düzeltin lütfen Güneykore konusunu).
    World Medicine Türkiye ilaç ihracat þampiyonu 100 milyon dolar ile abdi ibrahimden bile fazla ihracat yapýyorlar ancak iç pazarda paylarý okadar büyük deðil satýþlarý yurtdiþinda nasýl daha fazla oluyor bunu anlayamadým. Onlarýn baþarýpta bizim baþaramadýðýmýz nedir bunuda düþünüyorum. Chpionline sitesinde Worldmedicine sayfasýna girdiðimde platinium üye olarak gözüküyor sayfalarý inci gibi Devanýn sayfasýna giriyorum çok özensiz gözüküyor.
    PR iþini yönetim yapamýyor gibi (yapamýyor gibi demeyimde üstüne düþmüyor diyim) sadece kap atmamak deðil genel bir sýkýntýlarý var bu konuda.

WORLDMEDÝCÝNE CHPÝONLÝNE SAYFASI : https://www.cphi-online.com/world-me...isitedcarousel
    https://worldmedicine.com.tr/tr/busi...tional-markets
    Sayýn rodrigo44 ortak

Web sayfasýndan kendi beyanlarýyla ihracat yaptýklarý ülkeleri sýralamýþlar. Deva nýn hedef ülkeleri ile fazla bir kesiþim yoktur. Yani çok farklý pazarlara yoðunlaþmýþlar. Abdi ibrahim içinde ayný þey söz konusu. Zaten Abdi ibrahimin kazakistan ve cezayirde üretim tesisleri bulunmakta. Dolayýsýyla Deva ile hedef pazarlarý anlamýnda çok örtüþmüyorlar.
    Cphi içinde, bir süre öncesine kadar Devanýn üretebildiði tüm moleküller ve formlar hakkýnda bilgi bulunuyordu. Ama bir gece ansýzýn tümünü sildiler

5.  Alýntý Originally Posted by rodrigo44 Yazýyý Oku

Deðerli Ortak,
    world medicine, sermaye kökeni Türki Cumhuriyetlerden biridir.. Ýhracatlarýnýn önemli kýsmýný da o ülkelerdeki kendi þirketlerine yaptýklarýný biliyorum. Arka planýný bilmediðim bir sinerji yaratmýþ durumdadýrlar. Ar-gede de baþarýlý yatýrým ve büyük kadrolarý da var.

Türkiyeden ihracat yapmayan çalýþan ilaç firmalarýnýn ilaç satabildikleri coðrafya; gellikle Afrika, Orta Asya, Orta Dopu ülkeleridir. Burada regülasyonlar ilaç bakýmýnda zayýftýr. Çoðunda ilaç üretim tesisi yoktur. Güney Kore tabi ki bu tasnif dýþýdýr.

Deva da bu bölgelerdeki ülkelere aðýrlýklý satýþ yapmaktadýr. Ancak, diðer yerli firmalardan bir keskin farký var: Ýlaç satmanýn çok zor olduðu ülkerelerde/bölgelerde de kendi þirketi ile var olmaya çalýþýyor. Geliþmiþ Avrupanýn tamamýný, Kanada, ABD, Japonya bizim gibi ülkelerin ilaç satmakta zorlanacaðý ülkelerdir. Çin ve Hindistanýn bu ülkere ilaç satmasý konusu bizde olmayan bir mukayeseli avantajdan dolayý kazana-kazan iþbirlðidir.

Deva, Avrupa'da görece daha iyi ama henüz Amerika neredeyse hiç cirosu yoktur (ihracatýn sadece %2si civarý).. Geçen yýlki FDA onayýndan sonra gidiþatýn deðiþmesini umuyorum. Baþvuruda bekleyen ruhsatlarý takip etmek bilgi bakýmýndan deðerli olur.

6.  Alýntý Originally Posted by ugurkaptan Yazýyý Oku
    https://worldmedicine.com.tr/tr/busi...tional-markets
    Sayýn rodrigo44 ortak

Web sayfasýndan kendi beyanlarýyla ihracat yaptýklarý ülkeleri sýralamýþlar. Deva nýn hedef ülkeleri ile fazla bir kesiþim yoktur. Yani çok farklý pazarlara yoðunlaþmýþlar. Abdi ibrahim içinde ayný þey söz konusu. Zaten Abdi ibrahimin kazakistan ve cezayirde üretim tesisleri bulunmakta. Dolayýsýyla Deva ile hedef pazarlarý anlamýnda çok örtüþmüyorlar.
    Cphi içinde, bir süre öncesine kadar Devanýn üretebildiði tüm moleküller ve formlar hakkýnda bilgi bulunuyordu. Ama bir gece ansýzýn tümünü sildiler
    Abdiibrahim ve deva arasýnda 10 milyon dolar ihracat farký var bu normal geliyor bana sonucta TRnin en büyüðü abdi ibrahim worldmedicine bu devler arasýndan nasýl çýkýp okadar ciro yapýyor diyordum bu paylaþýmýnýzla anlamýþ oldum teþekkürler..

Cphi den bir gecede tüm bilgileri silmelerine anlam veremiyorum ilginç iþlerde yok deðil devada potansiyel müþteriler en iyi bilgiyi ordan alýrlar bence inci gibi sayfa yapýlmasý lazýmda bilemedim yönetim ne düþünüyor neden kaldýrdý ilginç geldi bana

7.  Alýntý Originally Posted by Maslak1 Yazýyý Oku
    Deðerli Ortak,
    world medicine, sermaye kökeni Türki Cumhuriyetlerden biridir.. Ýhracatlarýnýn önemli kýsmýný da o ülkelerdeki kendi þirketlerine yaptýklarýný biliyorum. Arka planýný bilmediðim bir sinerji yaratmýþ durumdadýrlar. Ar-gede de baþarýlý yatýrým ve büyük kadrolarý da var.

Türkiyeden ihracat yapmayan çalýþan ilaç firmalarýnýn ilaç satabildikleri coðrafya; gellikle Afrika, Orta Asya, Orta Dopu ülkeleridir. Burada regülasyonlar ilaç bakýmýnda zayýftýr. Çoðunda ilaç üretim tesisi yoktur. Güney Kore tabi ki bu tasnif dýþýdýr.

Deva da bu bölgelerdeki ülkelere aðýrlýklý satýþ yapmaktadýr. Ancak, diðer yerli firmalardan bir keskin farký var: Ýlaç satmanýn çok zor olduðu ülkerelerde/bölgelerde de kendi þirketi ile var olmaya çalýþýyor. Geliþmiþ Avrupanýn tamamýný, Kanada, ABD, Japonya bizim gibi ülkelerin ilaç satmakta zorlanacaðý ülkelerdir. Çin ve Hindistanýn bu ülkere ilaç satmasý konusu bizde olmayan bir mukayeseli avantajdan dolayý kazana-kazan iþbirlðidir.

Deva, Avrupa'da görece daha iyi ama henüz Amerika neredeyse hiç cirosu yoktur (ihracatýn sadece %2si civarý).. Geçen yýlki FDA onayýndan sonra gidiþatýn deðiþmesini umuyorum. Baþvuruda bekleyen ruhsatlarý takip etmek bilgi bakýmýndan deðerli olur.
    Yönetim zoru baþarmaya calýþýyor. Ýlaç fiyatlarý büyük ihtimal Amerikada pahalý oldugunu biliyorum Avrupada da büyük ihtimal Afrika ülkelerinden Orta Asya ülkelerinden pahalýdan diye düþünüyorum.
    Sanýrým þirket buralarda bir baþarý yakalayabilirsem Sýrtým sonra yere gelmez düþüncesiyle zor pazarlara oynuyor. Zaten oralarda baþarýlý olursa diðerler ülkelere Deva satmaya uðraþmaz O ülkeler Devanýn ilacý iyi Avrupaya ABDye satýyor diye onlar devanýn kapýsýna gelir ilaç ister. Tabi ki cok zor ve uzun bir süreç.

8.  Alýntý Originally Posted by rodrigo44 Yazýyý Oku
    Yönetim zoru baþarmaya calýþýyor. Ýlaç fiyatlarý büyük ihtimal Amerikada pahalý oldugunu biliyorum Avrupada da büyük ihtimal Afrika ülkelerinden Orta Asya ülkelerinden pahalýdan diye düþünüyorum.
    Sanýrým þirket buralarda bir baþarý yakalayabilirsem Sýrtým sonra yere gelmez düþüncesiyle zor pazarlara oynuyor. Zaten oralarda baþarýlý olursa diðerler ülkelere Deva satmaya uðraþmaz O ülkeler Devanýn ilacý iyi Avrupaya ABDye satýyor diye onlar devanýn kapýsýna gelir ilaç ister. Tabi ki cok zor ve uzun bir süreç.
    ABD ve ABde ürün satmanýn refenrasn deðeri tam da belrititðimnzi gibidir. Daha az geliþmiþ pazarlada, geliþmemeiþ pazarlda ruhsat süreçlerine baþvururken þu konularýn referans deðeri büyüktür:
    1-FDA ve Avrupa saðlýk otoritelerinde onaylanmýþ üretim tesisleri,
    2-Ruhsatý için baþvurulan ürünün ABD ve/veya Avrupada pazara verilmiþ olmasý,
    3-Ürünün kendi orijin ülkesindede (Türkiye) pazarda olmasý

ilk 2 maddenin referans deðeri yüksektir.

yanlýþ anlaþýlma olmamasý için; deva da ABD ve Avrupa dýþý pazarlada ürün satmaya çalýþýyor. Zaten, ihracatýnýn byük kýsmý o bölgeleredir. Ancak, karlýlýk ve ciro bakýmýndan AB ve ABD çok daha cazip pazarlardýr (satabilirse)..

bu arada, hemen belirteyim, devanýn portföyü ve ar-ge yetkinliðini düþündüðümde de , ihracattaki büyümenin, potansiyelin gerisinde olduðunu da düþünüyorum.. çok daha iyi performans bekliyordum. umarým ABD pazarýnýn açýlmasý (FDA onayý) ile daha iy seviyelere ulaþýrlar.

Sayfa 354/725 ÝlkÝlk ... 254304344352353354355356364404454 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •