Deva'nýn CPHI sitesindeki EU Product List June 2023 kataloðundaki molekülleri inceledim. Buradan Türkiye'de alýnmýþ mevcut ruhsatlarý düþünce elimizde þirketin (daha doðrusu Deva + Saba'nýn) pipeline'ýnýn bir bölümüne ulaþýyoruz diye düþünüyorum.
Bu ürünlerin bulabildiðim kadarýyla 2022 global cirolarýný ekledim listeye. Patent koruma sürelerini kabaca yazdým çünkü birçok patent tarihi mevcut internette ve ülkeye, tedavi alanýna göre deðiþebiliyor. Ayrýca patent baþvuru ve onay zamaný arasýndaki süre uzunsa þirketler patentlerine ilave süre de alabiliyorlar. Dolayýsýyla o bölüm tam doðruyu göstermiyor olabilir. Genel olarak da listedeki tarihleri baz aldým. Orijinal dýþýnda Türkiye'de ruhsat almýþ jenerikleri de ekledim. Orijinal ilacýn Türkiye'de güncel satýþ fiyatý da mevcut (en ucuz formu baz aldým).
Bu þekilde baktýðýmda kabaca 50 milyar dolarlýk global cirosu olan moleküle ulaþýyoruz listede. Burada önümüzdeki 5-6 sene içinde ciroyu artýrma potansiyeli olan birçok önemli molekül mevcut. Eskiye göre þirketin ürettiði etken madde sayýsý da artýyor. Bu da karlýlýðý artýrabilecek bir geliþme.
https://dosya.hizliresim.com/e6MEzBSBwgWay6A/file

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri