Originally Posted by
value investor
Deðerli ortak ,
Eðer her þey olumlu giderse ,2024 yýlýnda bir zam olmama ihtimali yüksek görüyorum (asgari ücret de olduðu gibi 2024 temmuz ayýnda bir zammý pas geçebilirler . ) Bundan sonraki zam , þubat 2025 de olur diye tahmin ediyorum . Zaten nominal anlamda cironun ve brüt karýn artmasýndan ziyade reel getiri çok önemli diye düþünüyorum , bu döngü kur yukarý , enflasyon yukarý , 2-3 ay sonra zam ile bu iþ sadece kendini korumaktan öteye geçmez . Yani ben yapýlan zamlara çok deðer atfetmiyorum .
Kur stabil , enflasyonun düþme ihtimali finansallarda bizi nereye götürür sizce ? Ben düþük enflasyon ve stabil bir kur da deva nýn yýldýzýnýn parlayacaðýna inanýyorum .
Sevgilerimle .
Bence temmuzda yeni zam olmamasý sýfýra yakýn ihtimal. Kur ve enflasyonun beklendiði gibi %40 civarý arttýðý nktada %25 artýþla, üretici kapýya kilit vurur, üretmem daha iyi der. Böyle büyük bir hata yapacaklarýný sanmam. Ýdeali temmuzda da %25 zamdýr. Böylece önceki yýllardan alacaðýmýzýn bir kýsmýný tahsil etmiþ olacaðýz sektör olarak.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri