Originally Posted by
defineci
söylediklerinizde haklýsýnýz, sizi twitterdan da yakýn takip ediyorum . maalesef borsamýzda deðere göre deðil, reklama göre þirketler artýyor. 100 kiþi bir hisse hakkýnda grafik ve yorrum yazdýðýnda talep oluþuyor. ittirmeyle buraya kadar maalesef. kademeler bile insaný korkutuyor. bomboþ. piyasadada toplam 6 milyon lot dolaþýyor gerisi çakýlý. biz ky mantýðý ile düþünüoyurz, spec olduðunuzu düþünün bu hisseye girermisin. spec girse kafasýna malý yiyebilir. gubref de olduðu gibi, 1980 lerde gümüþ spot piyasasýnda olduðu gibi. sahipli tahtaya spec yanaþmaz. takasta ilk 10 kurumda mal daðýnýk olsaydý zaten biz bile burada deðildik belkide. ama acemi biri buradaki yorumlardan heyecana kapýlabilir. zarar etmez tabi ama uzun vade parasý enf. karþý eriyecektir.
takip ediyorsan þunu da okumuþsundur..yazmýþtým bir ara..parayý çok sevmem, çok þükür maddi açýdan rahat da sayýlýrým...ama sýrf þu kaðýdý çizmek için 100 milyonum olsun isterdim..o zaman görürdük mal yer miyiz yemez miyiz..zaten en kötü böyle güzel bir þirkete ortak olmuþ oluruz sýkýntý yok.
bakýn sizi bilmem, ama ben bu kaðýdý 2019 dan bu yana takip ediyorum...biraz da zevk meselesi benim için...kaðýdýn sahibi filan yok...yabancý görünümlü, muhtemelen býyýklý, bir grup var 1-5 milyon arasý girip çýkýyor..iþyat var 5 milyon kadar..bir de fonlar var, onlar da 1-5 milyon arasý deðiiyor..girip çýkýyorlar. Yani öyle biri girese, kafasýna çakarlar vs, hiç sanmýyorum...ama görmek için 100 milyon filan sokmak lazým iþte.
Bu arada dediðin de çok doðru..hüstad denen, 100 bin üstü takipçili hesaplar organize bir þþekilde yazsa kaðýdýn kaderi deðiþir...ama onlar da topa girmiyor, hatta tek söyledikleri imtiyaz...yani kaðýdýn olumlu bir imajý yok..ama bir spek girip fiyatý 2 ye katlasa, o zaman herkes yazmaya ve özmeye baþlar.
Þunu da unutmayýn..piyasanýn en baarýlý fon yöneticilerinden gökhan uskuay fonlarýna %5 kadar aldý devadan...bu adam öyle kolay kolay bir hisseyi aylarca taþýmaz..normalde momentum tarde eder, gideni alýr 2-3 ay taþýr, sonra çýkar hisseden...o bile devada uzun vade yatýrýmcý olmuþ, 1 yýlý geçti poz alalý
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri