Teşekkürler. Hoş bulduk. Bilgi için ayrıca teşekkürler
Teşekkürler. Hoş bulduk. Bilgi için ayrıca teşekkürler
Ayrýca spk ya sunulacak bilanço tarihi enflasyon muhasebesinden kaynaklanan þirketlere tanýnan ek süre son tarih 20.05.2024 .
Deva için ise oldukça profesyonel bir þirket olduðu içinson tarihinden önceki cuma açýklar , 17 mayýs ta açýklar diye düþünüyorum
Sevgilerimle .
ne zaman diþe dokunur bir yükseliþ
olduðunda o gün tekneye binenleri
mutlaka boþaltýyor (vur kaç !)
trade yapmak için bankalar var holdingler var
ne iþiniz var burada
matematik bilenler (maldan anlayanlar) binsin tekneye
hedef uzun
yenilgi yýllarý, iyi bir okuldur
Örn.
burgan
87.229 maliyet ile primli günde
28.000 lot aldý
84.34 verdi
iki gün dayandý
bunun parasýný tabiki alacak
Enflasyon muhasebesine uygun mali tablo açýklamýþ þirket sayýsý henüz çok sýnýrlý. Þirketlerin niteliði de genel sanayi sektörünü yansýtabilir mi diye düþününce ciddi kuþkularým var. Yine de göz gezdirdiðimde en temel sorunun endekslenmiþ 2022 cirolarýnýn yakalanamamasý ya da zar zor yakalandýðý yönünde. Açýklanan sonuçlarda ortalama %6 ciro düþüþü mevcut.
https://imgyukle.com/i/yKod9c
https://imgyukle.com/i/yKoAvt
Deva için 2022 ve 2023 çeyreklik cirolarý aylýða çevirip enflasyona endeksledim. 2023 son çeyreði de tahmin ettim. Yaptýðým çalýþmaya göre endekslenmiþ 2023 cirosu 11,3 milyar TL çýkýyor. 2022 sonuna endeksli 2022 cirosu 5,2 milyar TL iken, 2023 sonuna getirildiðinde 8,5 milyar TL oluyor. Yani arýndýrma sonrasý %32 ciro artýþý mevcut. Birçok sanayi þirketinden iyi bir tablo olacaðýný ön görüyorum bu açýdan. Maalesef piyasa bu düþüncemi paylaþmýyor.
ben bile takip edebiliyorum
ahlatçý,ICBC,burgan,þeker
bu hissede pek iþlem yapmazlar
kurumlardaki iþlemler hemen deþifre oluyor
yaklaþýk yarým milyon tl zararla
aldýlar ve de sahibine teslim ettiler
cuma ve ptesi bu vur-kaç alýmlarý
olmasaydý hissenin 90.XX seviyelerinde olmasý
mümkündü
Kaðýdýn yabancýsý bile tuhaf. Aðýrlýklý Bofa üzerinden 400 bin kadar kadar alým yaptý yabacý, iki gün sonra hepsini sattýlar. Böyle yabancý iþlemi olmaz, baþla biri aldý, bir diðeri sattý denebilir, o da tuhaf, yabancý yabancýnýn tersine bu denli iþlem yapmaz.
Bence yabancý takasýnda gözüken malýn çoðu býyýklý yabancý olabilir, iþlemleri daha çok býyýklý iþlemi gibi. Geçen yýl da yabancý takasýnda tuhaf hareketler olmuþtu.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri