Aktif Kârlýlýðýn ve Öz Kaynak Kârlýlýðýnýn düþmesi Toplam Varlýklarýn ve Öz Kaynaklarýn EM nedeniyle ciddi þekilde artmýþ olmasýndan kaynaklý. Ayný zamanda Finansal Borç Oraný ve Kaldýraç Oranýnýn ciddi þekilde düþmüþ olmasý da yine Toplam Varlýklarýn EM nedeniyle ciddi þekilde artmýþ olmasýndan kaynaklý.
Bu nedenle deðiþimlerin bazýlarý olduðundan daha negatif bazýlarý olduðundan daha pozitif görünüyor.
Son düzenleme : deva-i dert; 17-05-2024 saat: 23:26.
"Ýyi bir planýn en büyük düþmaný, mükemmel bir planýn hayalini kurmaktýr."
Clausewitz
Milyonlarca yürek ve tek bir soru, fiyata nasýl etki edecek? Yahut edecek mi? Olmasý gereken þekliyle deðilde, deva baðlamýnda düþünürsek nasýl bir etki olacak bakalým...
Grafikler için saðolun
ancak elma ile armut
kýyaslanýyor
çeyrekleri karþýlaþtýrmak
yanlýþ sonuç verir
iki ayrý muhasebe tekniðine
göre yapýlmýþ hesaplar
örneðin
üçünçü çeyrek ve son çeyrek
brüt kar marjý hemen hemen
aynýdýr %4X gibi
Þirket dün nasýl idiyse bugün de ayný þirket. Bu bilançolar þirketin gerçek Net Varlýk Deðerini ortaya çýkardý, eksiðine gediðine raðmen. Þirketin dün göründüðünden aslýnda çok çok daha ucuz deðerlendiðini göstermiþ oldu bu bilançolar. Ama piyasa asýl nerelere bakmasý gerektiðini ve EM sonrasý rotasýný henüz belirleyebilmiþ deðil. Piyasa ben olsam bu Deva'yý alýrdým. Elimde þu anda hiç bir Deva hissesi olmadan söylüyorum bunu. Ama piyasa ilginç ve karmaþýk bir yapý ve liberal teorinin aksine kendi kendine her zaman dengesini bulamýyor. Etkin Piyasa hipotezi fasa fiso. Görmek istemeyen göz görmüyor. Ya da görülmemesi saðlanýyor bazen de. YTD.
Clausewitz
Elma ile armutun kýyaslandýðýný biliyorum. Buna F/K, FD/FAVÖK çarpanlarý da dahil. Ama yapacak bir þey yok. 3-4 çeyrek daha böyle elma ile armuta bakacaðýz maalesef. Keþke tüm çeyrekler EM ile güncellense idi. Biraz da o sebeple ben Gelir tablosundan ve onlara baðlý olarak üretilen rasyolardan ziyade Net Varlýk tarafýndaki deðiþimlere odaklanýyorum. Þartlar oraya itiyor çünkü.
Clausewitz
stoða giren mal 100
ise158 satýlýyor þeklinde
% 58 brüt kar marjý
stok enf.düz. tabi
100 olan stok
115 oluyor
brüt kar marjý
% 42 lere
ayný þey bütün çeyreklere
uygulansaydý