Bir de defansif sektör olduðu düþünülüyor. Otomotiv satýþlarý bu kadar düþmedi, demek ki insanlar saðlýk harcamalarýndan kýsýyor![]()
Bir de defansif sektör olduðu düþünülüyor. Otomotiv satýþlarý bu kadar düþmedi, demek ki insanlar saðlýk harcamalarýndan kýsýyor![]()
Daha düþmez dedim. Sanki yukarý atmaya baþlayacak gibi geldi ama yanýldým
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
Deva da en büyük sýkýntý sektör yada faaliyet durumu deðildir.....Esas büyük sýkýntý Firma sahiplerinin yatýrýmcýlara yönelik çürük bakýþ anlayýþýdýr.....Bunlarda bizim Anadolu çakallarý gibi yatýrýmcýyý düdükleme derdindeler.....Son 10 yýlda 2014, 2018 ve þimdi olmak üzere 3 defa þirketin pd/dd oranýný 0,70 ve 0,80 seviyelerine kadar düþürdüler.....Ondan sonra güçlü bir yukarý hareket baþlatmýþlar..Buda gösteriyor ki bunlar gelecekte de bu tür aþaðý ve yukarý hareketleri zamaný gelince tekrarlamaya devam edeceklerdir.....ARGE ye yüzlerce milyon dolar yatýrmýþ 5 üretim tesisi açmýþ bir ilaç þirketinin bugün GYO þirketlerin çarpanlarý ile iþlem görmesi tamamen patronlarýn bu döngüsel tahta oyunlarýnýn bir sonucudur....Ýyi yada kötü Bilançolarý da bu döngüsel tahta hareketlerinin durumuna göre hazýrlýyorlar...
Deva nýn yatýrýmcý anlayýþý budur.....Bizim yanlýþýmýz bu gerçeði geç fark etmemiz oldu....Bu planlý döngülere yanlýþ zamanda girenleri süründürürler......Doðru zamanda giren þanslýlar varsa þayet onlarda ihya olur...
Son düzenleme : abartin; 31-07-2024 saat: 11:35.
birde bu 0,85 olan PD/DD oranýnýn içinde 6-7 yýldýr yapýlan bitoech yatýrýmlarý ve yüzmilyonlarca dolar yatýrým yapýlarak elde edilen ilaç ruhsatlarýný çoðu yok gyo larda tüm varlýklar deðerleniyor devada þu an görünen defter deðerlerinin içinde deðerlenmeyen bir sürü varlýk var
Haklýsýnýz ortak....Bu içsel deðerleri de hesaba katýldýðýnda hisenin çarpanlarý eski diplerinin de epey aþaðýsýna düþüyor...Þahsen düþüþün bu seviyelerde tamamlandýðýný düþünüyorum...Bundan sonra ya bir müddet yatay hareketler yada yukarý bir hareket baþlatýrlar..... Bana göre 2Ç. bilançoyu tahtadaki oyun planlarýna göre hazýrlayacaklar... Yatýrýmcýyý Daha da bezdirmek ve küstürmek niyetleri varsa 2Ç bilanço iyi gelmez...Ya nötr yada negatif bir bilanço hazýrlarlar..... Tesellim 6 aylýk billançonun baðýmsýz denetimden geçeceði için bilanço kalemleri üzerinde çok fazla oynama yapma imkanlarýnýn sýnýrlý olmasý..
Ama 9 ve 12 aylýk bilançolarýnýn, baþlatýlacak yeni bir yukarý hareketin gerekçesini destekleyecek þekilde iyi gelmesi yönünde...
hayret ilk kez endeksle pozitif ayrýþtý, dibe oturdu. göstergeler de dibin dibinde. haftalýk stokastik 2 ye düþmüþ.
Revopag 75 mg Film Kaplý Tablet, 14 ADET Eltrombopag seskietanolamin B02BX05 DEVA HOLDÝNG A.Þ.
Fluzavir 30 mg Sert Kapsül, 10 ADET Oseltamivir fosfat J05AH02 DEVA HOLDÝNG A.Þ.
Fluzavir 45 mg Sert Kapsül, 10 ADET Oseltamivir fosfat J05AH02 DEVA HOLDÝNG A.Þ.
Fluzavir 75 mg Sert Kapsül, 10 ADET Oseltamivir fosfat J05AH02 DEVA HOLDÝNG A.Þ.
bugün eklenen yeni ruhsatlar hayýrlý olsun
Yer Ýmleri