“Finans piyasasýnda, türev iþlemleri (vob, forex) kitle imha silahlarýdýr.” -mustican
"Akýllý kimdir? Herkesten öðrenen. Kuvvetli kimdir? Hýrslarýný yenen. Zengin kimdir? Halinden memnun olan."
estaðfrullah sayýn bawer kardeþim.sadece bende oluþan algý sonucunda görüþ beyan ettim.keþke verselerde alsak kefen parasý yaparým.
Temettü verilerse herkese verilir, bankalara ver yatýrýmcýya verme olmaz. Bence bankalarla anlaþýrken temettü miktarýnda da anlaþmýþlardýr. Hatta anlaþtýklarý rakamdan temettüyü düþüp, 1.650 milyar dolarý öyle belirlemiþ bile olabilirler.
Sevgili kardeþim, burada anlatmaya çalýþtýk ama hala yanlýþ anlaþýldýðýný görüyorum. 4 yýl sonra devredilecek hisse yok. Bankalar hisselerini þimdi devrediyorlar, 4 yýl sonra bitecek olan Türk Telekom A.Þ. nin alt yapýyý kullanma imtiyazý. Sen istiyorsan elindeki hisseleri ömrünün sonuna kadar tutabilirsin ama bu onlara extra bir deðer katmaz.
Bir baþka arkadaþ da bankalar temettü alacak ama bize vermeyecekler mealinde bir þeyler yazmýþ. Türk Telekom A.Þ. cari kanunlara uygun çalýþan bir þirket. Eðer hissedarlarýna temettü daðýtma kararý alýrsa tüm hissedarlar bundan yararlanýr. Falanýn ya da filanýn verme ya da vermeme diye bir tasarrufu olmaz.
Eðer bu þirketin hissedarý olmaya devam edecekseniz lütfen biraz araþtýrýn. Doðru olmayan paylaþýmlar konuyu buradan takip etmeye çalýþan baþka insanlarý yanýltmak gibi bir sonuç doðurur ki, sanýrým hiçbirimiz bunu istemez.
sadece alt yapý deðil.cumhurbaþkanýný dinlersen süre sonunda hisselerin devlete devredileceðini açýkça duyarsýn.oger 20 yýllýk karýna ortaktý sadece süre bitince ttkomu tekrardan devlete iade edecekti..ben borsadan hisse kiralamadým...zaten bu karmaþýk durumdan dolayý hisseye yeterli yatýrýmcý gelmedi bunca zaman.varlýk fonundan devralýnmasýnýn sebebide bu karmaþadan dolayý.... temettü konusuda sadece iktidara olan güvensizliðini dile getirdi bozoklu.yoksa temettü alacaðýmýzý hepimiz biliyoruz.
yazdýklarým yatýrým tavsiyesidir. beni dinleyin görün ebenizinkini.
Emekli dayýlar ayda 2-3 dolara telefon hizmeti alsýn da varsýn temettü almayak.
Yer Ýmleri