https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=TTKOM
Ýþ Yatýrým 30.27 hedef fiyat vermiþ, bilançoyu bekleseydin bari.
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=TTKOM
Ýþ Yatýrým 30.27 hedef fiyat vermiþ, bilançoyu bekleseydin bari.
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.!!!
Bir kaç öncesine kadar benim için bist100 un en ucuz þirketleri ülker ve telekom du. Ülker güzel bir hareket yaptý, artýk tek ucuz telekom kaldý. Daha ucuz olabilir mi, tabi olabilir ama bunun gibi hisseleri shortlayanlarý dün olduðu gibi hiç beklemedikleri bir anda fena carparlar. 🤣🤣
2012 zirvesi kaç dolardý. 3.75 felandi. Dibide 45 cent. Bugün kaç cent 70 cent. Varlýðýn 3.75 ten 0.45 e düþmesini normalse 0.45 altýna düþmesi de normaldir. Sýfýr olacak demiyorum sýfýra yakinsayacak diyorum. TL olarak deðil tabiki dolar olarak. Yoksa TL olarak illaki bir sene sonra 23 25 lira olur. Bir sene sonra dolar 48 lira olsa sýfýra yakinsamaya devam eder.
TL olarak kaðýda bakarsak 20 günlük ortalama 50 günlük ortalamayý yukardan asaðiya kesmiþ. Endekste 8250 8400 arasýna bir yükseliþ hareketi olursa 20 günlük ortalamaya pull back yapabilir. 21.80 civarý bir rakam. Belki çýkacaklarý mal varsa küçük ihtimal ama 23.50 ye tepki yapabilir. Bu bölgeler bana göre köprüden önceki son çýkýþ. Kagidin ucuz olmasýndan baþka bir espirisi yok. Ucuzun kelime anlamlari aþaðýda.
sf. 1. Fiyatý yüksek olmayan, pahasý az, düþük fiyatlý, pahalý karþýtý: 2. mec. Az emekle elde edilen: 3. mec. Adi, bozuk
Bugüne kadar teknik analizle milyon $ kazanan görmedim ben.
Teknikciler her zaman daha düþüðünü bekler ve hisse alamaz ya da iki silkeleme de mallarý stop loss ile kaptýrýr.
Türkiye cumhuriyeti hazinesine ve Varlýk fonuna ait olan, 10 milyar dolar üstü yatýrýmlarýný tamamlamýþ bir þirketin, 50 Milyon abonesi ve tekel sayýlabilecek pazarda 2.2 milyar $ dan iþlem görmesi anomolidir.
Grafiðe bakýp pahallý, þuradan döner gibi falciliða varan söylemler beni hep güldürmüstur.
Yabancýnýn sattýðý, takaslarda Yabancýnýn kalmadýðý söylemleri bile illüzyon olabilir.
Ortada tek bir gerçek vardir.
Turkiye cumhuriyetine ait olan bir deðer eninde sonunda hakkettiði deðeri görecektir
Altýn çamura düþse de Altýndýr.
Inþallah bütün yabancýlar satar ve Türkiyeye güvenen Türk yatýrýmcýlarý kazanýr
Bu rallide de yine bizi yarý yolda býraktý, 21 bile yapamadý rezil, endeks %4 oldu be, ah telekom vah telekom, temelci ortak nerdesin, sattýn mý yoksa.
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.!!!
2012 zirvesi 3.75 dolar deðil. 2008de halka arzý 4 dolardan oldu bu çöp kaðýdýn. o zaman 14 milyar dolar civarýnda deðer biçmiþlerdi. grafikte gözükenler temettü düzeltmesi yapýldýktan sonra kalan maliyet.
bu fiyatlama olaðan dýþý.. sadece fiyat olarak deðil. diðer herþeye göre de deðer kaybetti. misal ekmek.. misal su. misal kum. herþey artýþta buna göre katladý. çok ama çok garip.
Normalde takas takip eden biri deðilim
Ama Deutsche ve Citibank takasinda 80 milyon lot kalmýþti.
Bügün 4 milyon daha Bank of america satti.
Kalan mal 55 milyon $
Yaklasik olarak Turk telekomun sadece %2'si yabancýlarda kaldý.
4 $ dan alanlar %80 zarardalar.
Dediðim gibi büyük bir anomali oldu
2 yýllýk taahhütler sebebi ile 100-125 lira gibi komik rakamlara internet kullananlar vardý, artýk fiyatlar kademeli olarak 200-250 lira oluyor.
Mehmet Þimþek, enflasyonu düþürecek hamlelere devam edebilirse ve enflasyon orta vadeli plandaki hedeflere inerse bu gelir anomalisi düzelecek.
Ttkom, yaklaþýk 500 megawatt günes enerji yatýrýmý yaparak maliyetleri iyice aþaðý cekecek
Yer Ýmleri