Dostum bahsettiðim duygusallýk tam olarak bu iþte. Herkes eleþtirilir ama hakaret etmeden tabiki.
Bahsettiðin kiþiler ülkesi için emek veriyorlar, saygý duyarým ama bu onlarý eleþtirmekten muaf tutmaz. Zaten bir kiþiyi eleþtirmediðin zaman, ona en büyük kötülüðü sen yaparsýn. Bak ben aselsaný seviyorum yatýrýmda yapýyorum ve yatýrýmcýsýna yaptýðý saçma salak tutumuda sorguluyor eleþtiriyorum. Borsadaki þu yükseliþte aselsanýn geldiði nokta yeterli mi, kesinlile deðil. Sebepleri de net belli .
Yatýrýmcýsýna deðer vermiyor, temettü vermiyor, geri alým yapmýyor, sermaye artýrýmýna gitmiyor, devlete çalýþýyor ama parayý zamanýnda almýyor, ihracata odaklanmýyor veya buna müsade edilmiyor, ki bunun sebebinide yazdým. Eleþtirilemez dediðin þahýs ve özel þirketlerin üzerinden bu ihracat yapýlýyor. Zahmetsizce para buralara akýyor. Madem bu kiþiler paraya deðer vermiyor ve daha fazla ilerlemek için paraya ihtiyacý var, açsýnlar borsaya bu güzide þirketleri, sadece sýradan bireysel yatýrýmcýya hisse satsýnlar, versinler bol temettü bol sermaye artýrýmý ama yapmazlar. Bizim yatýrým yaptýðýmýz ASELSAN ARGE yapar, devlete çalýþýr, ihracatý es geçer, bunlarý her türlü destekler fakat ihracatý bu eleþtirilmez paþalarým yapar sonuna kadar. Bizede tiridinin tiridi kalýr. Benin gördüðüm resim bu açýkçasý. Þirketin en son verdiði temettü ve bilançosuna sonrada borsadaki bunca yükseliþe raðmen geldiði fiyata bak lütfen.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri