ASELSAN yabancý oraný 11 Oca 2023 % 24,23. 10 Ocak 2023 % 25,59.
Fark % -1,36. Hisse kapanýþ 52,80 TL (Kaynak Ýþ Yatýrým).
Sabýr acý kökleri, fakat çok tatlý meyveleri olan bir aðaçtýr.
ASELSAN yabancý oraný 11 Oca 2023 % 24,23. 10 Ocak 2023 % 25,59.
Fark % -1,36. Hisse kapanýþ 52,80 TL (Kaynak Ýþ Yatýrým).
Yasal Uyarý.Burada yer alan yatýrým bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir.
BÝST100 Bugün 4601 puandan dönüþ yaparak 4970 puandan %5.11 yükseliþle kapattý.
Sn Soul un yukarýda ifade ettiði 4925 puan üzerinde kapanýþ yapmasý olumlu.
Yarýn hafta sonu öncesi bir önceki destek seviyesi olan 5125 seviyesi üzeri kapanýþý yapmasýný bekleyecegiz.
ASLA YTD..
Borsa yaklýþýk yüzde beþ düþtü ASELSAN taban yedi neredeyse ama borsa yüzde beþ çýkýnca aselsanda yüzde beþ çýkýyor.
Yönetimden ses var mý yok.
Þirket güzel, yönetim kötü, þirket üretiyor ama ihraç edemiyor, hamaset yapanlara göre uçuyor kaçýyor herþeyi millileþtiriyor, hatta hýzýný alamadý, borsadaki yabancý yatýrýmcýlarý ürküterek, yatýrýmcýlarýnýda millileþtirdi))
Birkez daha warren buffet haklý çýktý bana ders verdi. Yönetimi iyi ve ahlaklý olmayan þirketlere bulaþmamak lazým gerçekten. Sat al devam gibi.
Bak Sayýn 1. Yavuzhan deðerlendirmelerin hep yanlýþ.Ve ýsrar ediyorsun.
Bir bak bakalým tarihi zirvelerine göre bazý hisseler bugünkü kapanýþlarýna göre % kaç aþaðýda? Ya da BÝST 100.
Bazý hisselerde % 30-40 lar aþaðýda hala bugün kapanýþta. Böyle bir düþüþte % 18 için laf edilmez. Dün taban çektirdi derdi baþkaydý ama istediðini elde edemedi.
Bir diðer konu ALlah aþkýna gidip teknik analiz bilen biri yok mu çevrende? Hisse onca hengameye raðmen teknik güvenli alanýn altýna tuzak için bile sarkmadý. Yapma yani bu kadar ön yargýlýda olunmaz.
Matematiksel haksýzlýk bari yapma.
Ben bu yazdýklarýmý da inan yazmayý buralarda çok istemiyorum çünkü karþýmýzdakiler pro.
Bu sosyal medya iþinde en iyi analiz eðer belli sayýda kiþiye ulaþmýþsa çöp olmuþ demektir ama insanlar farkýnda deðil.
Son düzenleme : Zdx&Lunar Soul; 12-01-2023 saat: 22:18.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Adamlar iþlerinde o kadar iyi ki sabah ilk önce 4925 gösterdiler sonra aþaðýya sonra 4927 gösterdiler sonra herkes týrssýn diye ver elini 4600. Ýnan ki karþýdakiler çok pro. Hedefte coinci tayfa yada küçük yatýrýmcý falan deðil hedef artýk orta ölçekli ve üstü ve de iþi bilenler. Bu çok acýmazsýzca.
Kedi fare gibi de oynuyorlar endeksle ; ana yükseliþ kanalýna atana kadar da bu volatilite kolay kolay ekranlara deðiþik olumlu haberler düþmezse normalleþmez. Bak o zamana kadar herhangi bir hissenin özelini bile konuþmam ben. Oynanan oyun çok büyük.
Kimsede yanlýþ anlamasýn burada herþeyi de çok biliyor edasýnda olmak istemem. Ben de o ilk % 7,02 düþüþü öngöremedim mesela. Sonrasýný kestirebildim ama benim için geçen perþembeyi görememek büyük hatadýr.Kýsa vadeli iþlemlerde yapmýyorum ama o düþüþü görmem gerekliydi. Daha hafifçe bir þeyler olur diye bekliyordum.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Bugünkü kapanýþ fiyatlarý ile;
BÝST100: 5700 zirvesinden 4970 kapanýþý ile %14 aþaðýda..
ASELS:Kapaca 69 zirvesinden 55.90 kapanýþý ile % 23 aþaðýda..
Aslýnda DÜN BÝST100 de satýþlar fazla abartýlmasa idi 56.5 aþagý kýrlmayacak; zannýmca bugün 60.00 üzeri olacaktý..
Hala momentum ve hacim devam ediyor Endex yatay kalsa yetecek Asels cephesinde.
ytd.
Hisse 69,7 görmüþ hisseye kýsa vade bakmadýðým için onu bile fark etmemiþim.66 lar gördü diye aklýmda kalmýþ hesaplamalarýmda ona göre. Hissede iþlem yapmayacaðým için çok bakmýyorum bile.
Yer Ýmleri