Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
188,10 10% 634,36 Mn 184,00 / 188,10
22,00 10% 752,07 Mn 20,02 / 22,00
154,00 10% 180,10 Mn 135,80 / 154,00
18,71 9.99% 8,80 Mr 16,77 / 18,71
95,20 9.99% 449,07 Mn 92,00 / 95,20
20,16 -10% 115,24 Mn 20,16 / 21,72
22,68 -10% 272,91 Mn 22,68 / 25,00
128,00 -9.99% 414,08 Mn 128,00 / 135,50
39,70 -9.98% 1,04 Mr 39,70 / 46,00
149,00 -9.97% 1,45 Mr 149,00 / 157,50
3,23 -8.76% 37,00 Mr 3,23 / 3,64
333,25 -1.84% 10,35 Mr 322,00 / 340,00
40,08 -1.91% 9,34 Mr 40,00 / 41,40
72,75 -4.09% 9,10 Mr 72,75 / 76,20
18,71 9.99% 8,80 Mr 16,77 / 18,71
20,52 -3.21% 961,67 Mn 20,42 / 21,38
419,25 -2.9% 5,86 Mr 419,25 / 433,25
333,25 -1.84% 10,35 Mr 322,00 / 340,00
781,00 0.84% 5,62 Mr 775,50 / 811,50
101,00 0.1% 706,33 Mn 101,00 / 104,80
114,70 -1.46% 439,35 Mn 114,40 / 117,70
419,25 -2.9% 5,86 Mr 419,25 / 433,25
35,50 -1.39% 140,12 Mn 35,46 / 36,40
11,44 2.33% 633,88 Mn 11,10 / 11,56
84,55 -4.14% 935,60 Mn 84,20 / 87,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 439/689 ÝlkÝlk ... 339389429437438439440441449489539 ... SonSon
Arama sonucu : 5510 madde; 3,505 - 3,512 arasý.

Konu: ASELS - Aselsan Elektronik Sanayi Ve Ticaret A.Þ.

1. Bu teknolojilere ve ürünlere sahip olmamýzý istemeyen Amerika ve Ýsrail gibi güçlerin tasmalarýný elinde olan ve besledikleri köpeklerin havlama ve hýrlamalarýndan doðru yolda olduðunuzu anlayabilirsiniz...

Bu teknolojiler þimdi testten geçiyor; Suriye'de, Kuzey Irak'ta, Azerbaycan'da, Libya'da vs ...

"Test edildi ve onaylandý" demek kalifikasyon ve sertifikasyon demektir.

Sonra ilk olarak Türk Silahlý Kuvvetleri olmak üzere gerçek dost ve geçek müttefik ülkeler sýraya girecekler.

Bizden çok haz etmeyen Araplar bile Amerika ve Ýsrail'den aldýklarý uçak ve füzelerin kendilerini tehdit etme imkaný olmayan en düþük versiyonlarýna milyarlarca dolar veriyorlar mecburen.

Ama artýk oyun deðiþtirici bir ülke geliyor : Türkiye ...

Ve biz bu alçak oyunlarý yapan bir devlet deðiliz; birbirleri ile yarýþacaklar bizim savunma sanayi ürünlerimizi almak için.

Ürünlerin her birinin tüm alt yapýsý ASELSAN OLACAK.

Her satýlan üründen ASELSAN'ýmýz aslan payýný alacak, çünkü o ürünler ASELSAN tabanlý teknolojiler olmadan hiçbir þey deðildir.

Bütün dünyada en fazla Aselsan ürünleri satýlacak.

Belki ürünün adý Yeni Altay Tanký olacak ama her birinin içinde belki de 8-10 milyon dolarlýk Aselsan teknolojisi olacak.

Her satýlan uçakta, füzede, güdümlü mühimmatta, DÜNYANIN EN PAHALI SAVUNMA SÝSTEMLERÝ OLAN HAVA SAVUNMA SÝSTEMLERÝNDE (HER BÝR SETÝ 1-2 MÝLYAR DOLAR) hep Aselsan olacak...

Türkiye'nin hem bölgede hem de dünyadaki gücü ve konumu güçlendikçe bundan en fazla fayda gören þirketlerin baþýnda ASELSAN OLACAK...

Türkiye Yüzyýlý denilen þey Savunma Sanayi'ni temel alýp, oradan finanse edilen bir þahlanýþ hikayesi olacak...

Ama bu hikaye bugünden yarýna olacak bir þey deðil, uzun soluklu ve sabýr isteyen bir süreç...

Buna yatýrým yapan, çocuklarýna ve geleceðine yatýrým yapar.

Havlayan köpeklere kulak asmayýn derim.

Eskiler çok güzel demiþler : ÝT ÜRÜR AMA KERVAN DA YÜRÜR ...

Alýntý Originally Posted by derviþ yunus2 Yazýyý Oku
    Bunu buraya zamanýnda boþuna yazmadýk
    Bak þimdi cahil diyince kýzýyorsun. Öncelikle seni bilgilendireyim ben hafýzým. Hafýzýn ne olduðunu bilmiyorsan onuda yazarým. Arapça yý Türkçe kadar iyi konuþurum. Bu arada Ýngilizcem de ayný þekilde. Birde orta düzey almancam var. Örnek verdiðin bakara 11. ayette mümin ve kâfir karþýlaþtýrýlýr. Mümine kâfir diyen dinden çýkar. Allah aklýný kullan der ve bir çok surede bunu söyler. Ciddi karakter sýkýntýn var. Bir büyük Âlim þahýs derki, cahille tartýþýpta galip geleni görmedim. Ayetlerin arka planý sebebi nüzülü siyak ve sibaðýný bilmemen normal ama öðrenirsin inþallah.
    Senin gibi tipler yüzünden insanlarýn dinden uzaklaþmasý en büyük sorun. Bilmiyorsan ayet hadis karýþtýrma lütfen. Dine yararýn yok zararýn olmasýn.
    Ayet örnek verip köpek havlamak gibi tiici cümleler sadece mümin görünümlü ama kalbi mümin olmamýþ tiplerin tarzýdýr. Buda Kuran'da geçer. Umarým birbün Kur'an dilinden kalbine iner. Sen aselaný boþver karakterini düzelt önce. Para kazanma sakýn, bu karakterle salebe isimli sahabe gibi olursun ancak.
    Fetö taktiði yapan baykarýn sonunda fetö gibi olacak hiç þaþmaz. Muhtemelen sonra bizi engellediler derler. Keþke siyasete bunkadar angaje olup bu hale düþmeselerdi. Babalarýnýn yolunda gitselerdi. Harama, para hýrsýna boðulmasalardý bu þekilde

3. Sayýn Junge bizde dün oradaydýk mahþeri bir kalabalýk vardý denk gelip sizinle tanýþmak isterdim.

Kýzýlelma konusundaki yorumlarýnda haklýsýn. MMU nun da uçacak durumda olduðu söyleniyor. Ama Ýsmail Demir'in uçmasýna þimdilik karþý çýkarak tedbirli davrandýðý duyumlarým var. Ne derece doðru bilemiyorum ama.

Daha önce bir kaç kez yazdým ama burada bence gereksiz tartýþmalara kurban gitti. ABD ekonomisi ve DOW 1980 lerden sonra özellikle savunma sanayii üstüne geliþmiþ ve yükselmiþtir biz bunu 30-40 sene sonra daha yeni yaþamaya baþladýk.

Sanki bazý planlar sekteye uðramasýn diye farklý þirketlere bir paylaþtýrma var görevleri.

Ben Bayraktar ailesinin cukka peþinde olduðunu hiç sanmýyorum olsa olsa kazandýklarýný daha iyi ürünler geliþtirebilmek için harcarlar.

Ayný imkanlar daha fazlasý baþkalarýna da verildi. Ortada elle tutulur hiçbirþey yok.

ASELS hissenin gösterdiði performanstan hiç memnun deðilim. Bunu sonuna kadar eleþtireceðim.
    Son düzenleme : Zdx&Lunar Soul; 01-05-2023 saat: 22:58.
    "Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."

4.  Alýntý Originally Posted by suheyl Yazýyý Oku
    Sn özalp,

Herkes her þeye inanmakta serbest ama bu kadar basit medyatik bir takým kirlilikleri ayrýþtýrmak için gerçekten bilgi sahibi olmak lazým. Nevþin Mengü nün ne olduðu belli. Ne biliyormuþ TUSAÞ hakkýnda da bu ne olduðu belirsiz yazýyý paylaþýyor. Ben yýllarca Ankara da ki bu kuruluþa nakliye hizmetleri verdim sahip olduðum þirketimle. Ýç yapýsýný çok iyi bilirim. Öncelikle ABD TÜRK ortaklýðý olarak kuruldu 50 sene önce. ABD nin F35 için kurdurduðu ve sonra ortada býraktýðý taþeron þirketler gibi idi ilk baþlarda. F 16 için üretim yapýyordu. Zaman içinde de bir çok kirli çekiþmelere sahne oldu malum örgütle. Býrakacaklar bu devleti karalama propagandalarýný. Fazla anlatmakta yersiz aslýnda çünkü insan taraflý olunca eðriyle doðruyu ayrýþtýramýyor ve boþa anlatýyoruz..
    sn suheyl, ben sizin kadar tusaþ ý tanýmýyorum, bu gazeteci hakkýnda söyledikleriniz de haklý da olabilirsiniz. Ancak bahsettiðiniz gibi kurumlar önceden de vardý, Tusaþýda devlet kurmuþ 1973 tarihinde. Burada bence hükümet faktörünü göz ardý etmemek lazým, sonuçta devlet, kurumlar var ama hükümetin aldýðý kararlar, yaklaþýmlarý bu kurumlarýn geliþmesi, üretimi, verimliliðini ortaya çýkarýr.
    inþ. tusaþ ta baykar gibi ihracatýný artýrarak savunma sanayimize ve aselsana katký saðlar.

FvENE4FWIAUE2wy.jpg

5. UEZ 2023'te Türk savunma sanayiinin deðer yaratan projeleri ele alýndý

Kuruluþtan yapýlan basýn açýklamasý aþaðýda bulunuyor:

Moderatörlüðünü Kale Holding Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý ve Teknik Bölüm Baþkaný Osman Okyay'ýn yaptýðý oturuma Aselsan Genel Müdür Yardýmcýsý ve MGEO Sektör Baþkaný Ahmet Akyol, Roketsan Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Murat Ýkinci, STM Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Özgür Güleryüz ve BÝTES Savunma, Havacýlýk ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürü Uður Coþkun katýldý.

Osman Okyay: "Çift kullanýma sahip teknolojiler geliþtirerek diðer sektörleri destekliyoruz"
    Kale Holding Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý ve Teknik Bölüm Baþkaný Osman Okyay, "Sektörün 2022 yýlý toplam cirosu bir önceki yýla göre yüzde 20,05 artarken ihracat yüzde 36.2 artmýþtýr. Sektörün toplam istihdamý ise yüzde 7.23 artarak 81 bin kiþiye ulaþmýþtýr. Sektör, yüksek teknolojiler ve özellikle çift kullanýma sahip teknolojiler geliþtirerek diðer sektörleri destekliyor, yüksek katma deðer üretiyor. Savunma sistemlerine yönelik talepteki hýzlý artýþ ve Ukrayna-Rusya arasýndaki savaþ, batýlý ülkelerin üretim kapasite yetersizliðinin ortaya çýkmasýna neden oldu. Türkiye'nin kendini geliþtirdiði görülüyor ve sahada baþarýsý kanýtlanmýþ ürünleriyle potansiyel sunuyor. Avrupa ile ABD arasýnda politika ayrýþmasýný etkileyen faktör, ABD'nin yeni çýkardýðý yasalar. ABD, kendi þirketlerinin yatýrýmlarýný desteklediði için bu durum, ABD þirketlerinin Avrupa þirketlerine karþý haksýz rekabet ortamýnda bulunmasýna yol açtý. Devletler ile devlet dýþý aktörler arasýnda silikleþen sýnýrlar oluþmaya baþladý ve bu durum siber güvenlik, savunma sanayi ve istihbaratýn iþini oldukça zorlaþtýrdý. Alýþtýðýmýz birçok tanýmýn karþýlýksýz kaldýðý bir dönemden geçiyoruz. Savunma sanayisindeki yüzde 1'lik bir ihracat artýþý bile bizim için çok kýymetli" dedi.

Ahmet Akyol: "Milli ve yerli tasarýmlarýmýzý dünyaya sunuyoruz"
    Aselsan Genel Müdür Yardýmcýsý ve MGEO Sektör Baþkaný Ahmet Akyol, "Türk Savunma Sanayii ile Aselsan'ýn bir paydaþlýðý ve yoldaþlýðý var. Haberleþme, bilgi sistemleri, uzay radar, elektronik harp, su altý teknolojileri, elektro optik, güdüm, enerji, saðlýk ve ulaþým gibi aslýnda birçok alanda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu sayede de yerli ve milli tasarýmlarýmýzý dünyaya sunuyoruz. Þüphesiz yetiþmiþ insan kaynaðýmýz ve tüm sanayi kollarýmýz ile dünyada rekabet ediyoruz. Savunma sanayiinin birçok sektörden farký, sayýlý ülkelerin elde ettiði bir küme ile karþýlaþtýrýlýyor olmamýz. O ligde yarýþmak için ayný standart ve kaliteyi yakalamanýz gerekiyor. Rakipler dünyanýn en iyileri. Bu durum da bizlere 'en iyisi olma' yolunda motivasyon saðlýyor" dedi.

Murat Ýkinci: "Ýç üretimi harekete geçirerek ciddi ekonomik katký saðlýyoruz"
    Roketsan Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Murat Ýkinci, "Dünyada ürünlerini ihraç edebilen, kritik alanlarda yerli teknolojiler üretebilen global bir þirket konumundayýz. Atmaca projesi ile gemi savar ihtiyacýný karþýlayarak Türk Deniz Kuvvetleri'ne hizmet ediyoruz. Bu tür teknolojilerin ekonomik açýdan 3 önemli avantajý var: Birincisi, kendi yapmýþ olduðumuz ürünler yurtdýþýndan alýndýðýnda birçok marj almayý gerektiriyor. Yani kendi ürünümüz ile alýrken kazanýyorsunuz. Ýkincisi ise ürünü dýþarýdan almadýðýnýzda devletin vermiþ olduðu bütçe ile ekonomiye katký saðlamýþ oluyorsunuz. Üçüncü nokta ise burada geliþtirilen teknolojilerin kaldýraç etkisi yaratýyor olmasý. Askeri alanda yapýlan faaliyetler ve iç piyasadaki büyüklük, ihracattaki potansiyel bakýmýndan büyük katký saðlýyor. Ýç üretim harekete geçerek ciddi ekonomik katký saðlýyor" dedi.

Özgür Güleryüz: "Savunma Sanayii Baþkanlýðý'ndan tam baðýmsýz savunma görevi aldýk"
    STM Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Özgür Güleryüz, "STM çok köklü, ancak en az bilinen firmalardan biri. Türkiye'nin en büyük askeri denizcilik firmasýyýz. Özellikle her zamanki motivasyonumuz her ne yapacaksak, ekosistem ile birlikte yapýp birlikte büyümek. STM'nin içinde bulunmadýðý faaliyet alaný yok. Savunma Sanayi Baþkanlýðý tarafýndan bize verilen görev, savunmada tam baðýmsýzlýðý saðlamak için gerekli mühendislik faaliyetlerini gerçekleþtirmek. Örneðin NATO istihbarat altyapýsý STM tarafýndan saðlanýyor. Geleceðin teknolojilerine yatýrým yapmak oldukça mühim. Savunma ihracatý þu an düþük ve umarým yakýn gelecekte yükselecektir. Hepimiz en baþtaki motivasyonu 'tam baðýmsýz Türkiye'ydi. Türk yerli milli firmalar olarak TSK ihtiyacýnýn yüzde 85-90 oranýný karþýlar duruma gelindi. Artýk uluslararasý pazarda gerçekten en iyi teknik çözüm ve pozisyonlarý sunar hale geldik. Bir taraftan kendimize güvenimiz arttý, bir taraftan da TSK uluslararasý sahada marka haline geldi ve ihracat ile bu oran daha da büyüyecek" dedi.

Uður Coþkun: "TSK için metaverse konularýnda uygulamalar geliþtiriyoruz"
    BÝTES Savunma, Havacýlýk ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürü Uður Coþkun, "Metaverse teknolojileri hayatýmýzýn bir döneminde çok önemli bir konuydu ve þu anda da önemini koruyor. Biz mevcut durumda TSK için de metaverse konularýnda uygulamalar geliþtirmek için efor sarf ediyoruz. Buradaki deneyimlerimizin de metaverse ortamýna aktarýlmasýný amaçlýyoruz. Artýrýlmýþ gerçeklik deneyim ve tecrübelerimizle, bir aracýn bakým onarýmýnýn artýrýlmýþ gerçeklik programý ile yapýlmasý üzerine çalýþmalarýmýzý sürdürüyoruz. Sektörün belli ihtiyaç alanlarýnda çalýþan, inovasyon odaklý start-up kültürü ile ilerleyen bir þirket olarak elde etmiþ olduðumuz teknolojiler ile ülkemiz adýna daha yararlý olacak formülü saðlamaya çalýþýyoruz" dedi.
    "Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."

6. https://twitter.com/hamlesiTR/status...C-3Y_U_fAtAAAA

https://www.milres.com.tr/cozum-ortaklarimiz/

Birilerine verdiler yapsýn diye özel sektörden ama beceremeyince yalaným olmasýn 1,5 sene önce falan sürece ASELsan da dahil oldu.

7. Birileri ne kadar eðitimli ve bilgili olduðunu ispat derdine düþmüþ ama ne fayda ...

Ebu Cehil de ayetleri biliyordu ama Kur'an denilen mesajý ezbere bilmek Ýslam ahlakýna sahip olduðunu göstermez. Ýblis de nasýl bir melekti okuyun biraz ya.

Bir insanýn eðitim seviyesi ve ahlaký kaç lisan bildiði ile deðil, yazdýðý yazýdaki üslup ve imla hatalarýyla kendini belli eder.

Tam da "ben de sizin gibi hayýr için çalýþan iyi niyetli birisiyim" lafýyla sizden GÝBÝ gözüken ama özü itibariyle sizden olmayan fesat çýkarýcýlar kast edilir o ayette.

Kuvvetle muhtemel savunma sanayinde çalýþýrken malum irtibatlarý (!) nedeniyle ihraç edilmiþ, iliþiði kesilmiþ ve kuyruk acýsýný bu nefret söylemi ile telafi etmeye çalýþan birisi.

Ve buna Aselsan denilen kýymetli þirketi, ortakmýþ gibi davranarak alet etmeye çalýþýyor.

Rüzgar kayadan ancak toz alýr...

Aselsan'a istediðiniz kadar çamur atýn, kirletemezsiniz. Yarýn bu aðýr ARGE yatýrýmlarý satýþ karlýlýðýna döndüðünde bu sayfalarda kimse çamur atanlarý hatýrlamayacak ve tarihin çöplüðünde yaptýklarýnýzýn hesabýný amel defterinizden silmeye uðraþacaksýnýz. O gün size hesap görücü olarak nefsiniz yeter.

Hadi caným ...

8. Bu da mý yalan haber, bu kafalar devam ettiði sürece asels bir yere gitmez.

https://www.msn.com/tr-tr/haber/gund...9ca1e591&ei=32

Sayfa 439/689 ÝlkÝlk ... 339389429437438439440441449489539 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •