453 Milyon TL'lik Rekor Anlaþma!
https://parafesor.net/dev-savunma-sa...-rekor-anlasma
453 Milyon TL'lik Rekor Anlaþma!
https://parafesor.net/dev-savunma-sa...-rekor-anlasma
Tek bir ihracat satýþ kontratýnda 1 milyar dolarlýk anlaþmalar gelinceye kadar benim için bütün yurt içi/ yurt dýþý satýþ sözleþmeler normal tutarlar olarak görülecektir.
Yaklaþýk 2 yýl sonra yurt dýþý satýþlara hazýr olacak tek bir SÝPER BLOK 1-2 HSS satýþ sözleþmesi en az 1 milyar dolar eder. ....Siper ile birlik birde katmanlý orta ve alçak Hisar hss
leri almaya kararý veren bir ülke 2-3 milyar dolar ödemek zorunda kalýr.
O günleride 2-3 yýl sonra göreveðiz. Ben zamaný birazda uzun söyledim. Yoksa bu geliþmeler daha kýsa sürede yaþanacaktýr.
Çok Büyük Eller önümüzdeki 10 yýllýk operasyonlar için höisseyi baskýlamaya devam ediyorlar...Çünkü büyükler herkesten daha çok malýn en deðerlisini bilirler.
THY deki operasyon uzun vadede Aselsan da yapýlacak operasyonun yanýnda güdük kalacaktýr....
Þimdiye kadar tahtayý çirkinleþtirmek için ellerinden gelen her þeyi yaptýlar...Yapmaya da devam ediyorlar...
Özellikle bu bölüme çok katýlýyorum. Böyle stratejik bir kaðýdýn bu denli sahipsiz býrakýlýp üç beþ zibidi spekülatör, manipülatörün eline teslim edilmesini anlamak mümkün deðil. Bu nasýl bir millilik yerlilik ?? Bu þirket hiç bir þekilde onun bunun eline býrakýlmayacak arkadaþ. Hatta hatta aþýrý deðerli kýlýnacak..
Sen bir bütün olarak kükreyeceksin..Üretim gücünle, Arge ile, baþarýlarýnla, ihracatýnla, bilançonla, kuvvetinle, devlet olma bilicinle vs..vs...Yani THY ye operasyon çekme yeteneðimiz var da Asels e yok.. Böyle bir þey var mý yahu ???
Bu þirketin dünyadaki muadilleri le kýyasý neticesinde olmasý gereken rakam 30 lu usd rakamlarý. Ulan Borucu 750 lira, Arçelik 163 lira Asuzu 250 lira Gübre 333 lira Oyakc 70 lira bizim ki 40 lira....
Yuhhhh,yuhh, ve yuhh..... Bizim paralarýn üstüne kim oturuyor þimdi. Ýþ alýyor düþüyor, dünya klasmanýnda yükseliyor düþüyor, enflasyon patlýyor düþüyor.. Yerli ve Milli iseniz bu kaðýda sahip çýkacaksýnýz. Yok öyle 3 kuruþa 5 köfte..
Anlamak mümkün deðil !!!
Bugüne kadar ne iþler alýndý, kaðýt geri geldi...
Geliþtirse bile sana bana faydasý hisse fiyatý olarak olmuyor. Kafasýna kafasýna çakýyorlar..
Düzelmez kardeþim, çünkü devleti finanse ediyor.. Veee bu sene bence finansman maliyeti çok daha tepelere gidecek.
Siyaset güdümlü yönetimler tavþan ...ku dur. Orada iþi yönetenler perde arkasýnda. Sen ben görmeyiz..
Bu kaðýda saðlam bir spek atayacaksýn. Dünya da ki muadillerine bakacaksýn.. Ondan sonra bu rakamlara getir kardeþ herkes kazansýn çünkü bu þirket tek diyeceksin. Kim diyecek bunu ?? Sen mi ben mi yoksa bu iþi kendine baðlayanlar mý ???
Yaklaþýk 10 yýl sonra Aselsaný açýk ara Borsanýn en deðerli kaðýdý Türkiye nin 500 büyük arasýnda 1.no lu þirketi yapacak sadece savunma sektörü deðildir.... Savunma+sivil teknolojilerdir...
Ezberden aklýma gelen bazý projeler :
-Ulaþtýrma Sinyalizasyon sistemler...(Ýstanbul havalimaný metro sinyalizasyon ihalesini aldý)
- Yüksek irtifa Uydu Teknojileri....(çok ilerledi..5 Yýl sonra Roketsan ile fýrlatma isyanou bile kurabilirler)
-Medikal görüntüleme cihazlarý(Xray yapýldý...geçen yýl satýldý....Mr ve tomografi gibi cihazlar öncelikli acil savunma projelerinden dolayý yavaþlatýldý)
-RES ve GES sektöründe kullanýlan kritik parça ve aksamlar...(ilk satýþ ve testler baþladý..)
-Toplu taþýma araçlarýna yönelik Elektrikli araçlarda motor ve transmisyon sistemleri..(Elektrikli Otobüs ve Minibüsler için Temsa ve Karsana 70 den fazla motor teslim edildi...Geri dönüþümler çok iyi gidiyor)...
ARGE aþamasýnda olan çalýþmalar.:
-QuantumTeknojileri ve Chip üzerinde yoðun çalýþmalar...
-Yapay Zeka
-5G teknojileri
Bir not daha düþüreyim....Türkiye de savunma sektöründe iþ yapan diðer þirketlerin ürettiði her bir silah ve sistemlerde Aselsana ait mutlaka parçalar vardýr...
Herkes Türkiye de gelecekte öne çýkacak sektörlerin Enerji ve gýda olacaðýný savunuyor....Oysa bu sektör Savunma sektörü olacaktýr...Çünkü Türkiyenin bu sektöre yönelik 30-40 yýllýk bir ARGE birikimi vardýr..Geride kalmadýðý ve dünyayý yakaladýðý tek sektör budur...Küresel savunma pazarlarýnda, Geliþmiþ Yüksek Teknoloji + Fiyat avantajý....Dünyada bu iki denklemde þu anda rakipsiziz...
Ama Borsa ve finansal mecralarda 10 yýl sonra Ülkenin Apple'ý olabilecek bir þirketi ne konuþan var ne yorumlayan.....Daha bu potansiyeli görebilen bir tane borsa hüstadýna rastlayamadým....Çünkü büyük dayýlar þimdilik böyle istiyor...
THY geri alým açýklamýþ..
Bizim kinde ne var ?? Ayna var tarak var.. Hala yönetim geri alým bile açýklamamýþ. Bir de geri alýmý mý finanse edecekler ?? Aaaahhh ki ahhh..
Sayýn Abartin,
"Ama Borsa ve finansal mecralarda 10 yýl sonra Ülkenin Apple'ý olabilecek bir þirketi ne konuþan var ne yorumlayan.....Çünkü büyük dayýar þimdilik böyle istiyor..."
Buna kimse müdahale etmeyecek mi ? Bu durumlar nereye kadar devam edecek ? Bu mu dünya þirketi olmak ?? Bu mu stratejik olmak ??
Yer Ýmleri