Originally Posted by
junge
birkaç yýl önce seçim öncesi forum siyasi anlamda çok hararetliydi, en ufak eleþritiriyi bile hazmedemeyip þiddetle hakaretle saldýrýya dönüþtürüyordu yandaþ düþüncedeki arkadaþlar.
O zaman da hep ayný eleþtiriler yapýldý, bunlardan biri
- þirketin CB ye baðlanmasýydý, gelinen noktada sorgulanamayan þeffaflýlýðý olmayan neler olup bitttiðine dair yatýrýmcýnýn yatýrým açýsýndan kör olduðu bir durum ortada.
- Aktif edilmeyen s400 yýllar geçti faydasýndan çok zararý oldu, görünüþte abd den korkuyorduk ama suriye, libya ve karabað da dahil ruslara karþý üç belirðin savaþ verildi.
- diðer eleþtiri kanal istanbuldu, savunanlar karadenizde ülkenin eli güçlü olacaktý, fazladan para kazanýlacaktý en güçlü iddalardý. Eþeltirenler ise baþta ben, ingilterenin emri ve abd nin göstermelik desteði ile kanal yapýlarak montrö delinecek rusya karadenizden sýkýþtýrýlacaktý böylelikle ruyayý türkiye ile uzun bir çatýþma sürecine sokulacaktý, rusya türkiye ile meþgul olurken iran ve baþta çin rahatllýkla rusyanýn desteði olmadan sýkýþtýrýlabilekti.
gelinen noktada kanal istanbul çevresi rantý mevcut olsada bir üst akýl kanalýn yapýmýný engelledi, ingiltere abd desteði ile ukrayna kartýný oynadý nato korkusu rusyayý kýrým ve dombasý iþgal etmeye zorladý, galiba uzun bir çatýþma bölgesi açýlmýþ oldu.
Bana göre gelinen noktada gözünü hýrs ve güç þarhoþluðuyla kendini kaybeden hükümet ülkeyi yolsuzluk hýzsýzlýk mafya uyuþturucu bataklýðýna sürükleyerek üstüne üstlük bütün bu pis iþlerini aksatmamak içinse karþýlýksýz para basarak enflasyonist bir sürece zorlaþmýþ, yaþanan global deðiþimlerdeki birçok fýrsatý doðru okuyamayýp fýrsat yakalayamamýþtýr.
Ýktidarý ve muhalefeti ile baþarýsýz bir siyasal yapýnýn varlýðýna millet olarak þahit olduk.
Güzel tarafýndan bakmam gerekirse ülke olarak hala tek parça olabilmemiz bile büyük bir mucizedir.
geliþmiþ refah seviyesi yüksek adalet eðitim saðlýkta geliþim ise bu ülkede mevcut yapýyla bir yüz yýl daha imkansýzdýr.
Baþýmýza gelecekleri 5-10 yýl öncesinde de doðru tahmin etmiþtim hiç yanýlmadým aynen gerçekleþti, bazýlarýný burada da yazmýþýmdýr okuyanlar bilir. bundan sonraki on yýlda pek iç açýdý deðil.
S400 tabanca mi da kafana estiði gibi kullanýlsýn þaka mý yapiyorsun kardeþim s400 dediðin þey bir hava savunma sistemi faydasýný da öyle bir ihtimal olduðu an görürsün.Bir þeyleri anlamanýz için illa baþýmiza bombalar mi yaðmasý gerekiyor ya .Gerçi o zaman da niye önlem alýnmadý dersin😂
''Kýtmir bir köpekti.Ashab-ý Kehf'in köpeði.Ama cennete gitti.
Kim olduðun kadar kimlerle olduðun da önemli.'' NFK
Yer Ýmleri