Originally Posted by
abartin
Tahtaya yapýlan bu baský bilanço ile bir ilgisi olduðunu düþünmüyorum...Son dönem bilançolar hep beklenilen perfomansýn üzerinden geliyor.....En son gelen bilançoda toplam satýþ içinde ihracatýn payý %17 ye yükselmiþ...toplam satýþlarda ihracatýn 2022 yýlýný %20 üzerinde kapatmasýný bekliyorum... Son 5 yýllýk ortalama %10 altýnda idi .....2-3 yýl sonra yurt dýþý satýþlarýn yurt içi satýþlara yaklaþmasý, 4-5yýl sonra ise ihracatýn yurt içi satýþlarýný geçeceðini ön görüyorum...Ayrýca gelecekte savunma dýþý ürünlerinde genel satýþlarda önemli bir paya sahip olacaktýr.....6 yýldan beri devam eden baskýnýn mal boþaltmasý yada küçük yatýrýmcýnýn elindeki malý almak ile de bir ilgisi olduðunu düþünmüyorum...Çünkü olay o boyutu çoktan geçmiþtir...
Son yýllarda en iyi üstadlarýn bile Aselsan tahminlerinin tuttuðuna tanýk olmadým....herkes yanýldý...Herkes büyük bir hayal kýrýklýðý ve piþmanlýk yaþadý.....Son zamanlarda ise neredeyse Aselsan ile iligili analiz ve yorum yapan bile kalmadý...Þirket yönetimi bile kafasýný kuma gömmüþ....Ortada bir sessilzik var.....Ama nedenleri konusunda bir bilgiye sahibi deðiliz.....Büyükler arasýnda bir kavgamýdýr yoksa TVF ile yabnacýlar arasýnda bir kavgamýdýr artýk bilemiyoruz..
Tek gerçek Bir zamanlar Borsanýn göz bebeði olan þirketi rezil rüsva ettiler.....Þirketin kurumsal kimliðine güvenen Yatýrýmcýsýnýda periþan ettiler....Yine de yýl sonunu iyi bir seviyede kapatcaðýna dair olumlu beklentilerimi hala koruyorum...
Her Kese Bol Kazançlar
Teþekkürler sayýn abartýn. Aslýnda geçmiþte yatýrým yapan ve aselsa ný tanýyan biriyim. Ama so 4-5 senedir bilinenden çok farklý bir görünüme büründü.Bakalým ama bu kadar ucuz bir savunma sanayi þirketi yok.. Gitmemesi bence de bilanço ile alakalý deðil. Beklemek lazým.. Baþka çare yok.
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri