ASELSAN Konya ile Makine ve Kimya Endüstrisi arasýnda iþ birliði protokolü imzalandý
ASELSAN Konya ile Makine ve Kimya Endüstrisi AÞ arasýnda, Milli Savunma Bakanlýðý Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüðü ve Askeri Fabrika ve Tersane Ýþletme AÞ'nin de taraf olduðu iþ birliði protokolü imzalandý.
Milli Savunma Bakan Yardýmcýsý Muhsin Dere, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji Komisyonu Baþkaný Ziya Altunyaldýz, Milli Savunma Bakanlýðý Askeri Fabrikalar Genel Müdürü Ýmdat Ersoy, Makine ve Kimya Endüstrisi AÞ Genel Müdürü Yasin Akdere, Askeri Fabrika ve Tersane Ýþletme AÞ Genel Müdürü Esad Akgün ve ASELSAN Konya Genel Müdürü Bülent Iþýk, ASELSAN Konya'da düzenlenen iþ birliði protokolü imza toplantýsýnda bir araya geldi.
Dere, basýna kapalý gerçekleþtirilen toplantýnýn ardýndan gazetecilere, ASELSAN Konya'nýn, Türkiye'nin son 20 yýlda savunma sanayiinde nasýl bir geliþim gösterdiðine örnek bir tesis olduðunu söyledi.
ASELSAN Konya'nýn, Konyalý sanayicilerin ortak olduðu önemli bir giriþim olduðunu anlatan Dere, "Bugün bu þirketi gezme imkaný bulduk. Bir taraftan da Silahlý Kuvvetler olarak, Milli Savunma Bakanlýðý olarak ve Bakanlýðýmýzýn þirketleri olarak ASELSAN Konya ile ne tür iþbirliði imkanlarýmýz olur, bunlarý deðerlendirdik ve bunu da bir iþ birliði protokolüne baðladýk. Bugün çok deðerli bir gün. Bu fabrikanýn bundan sonraki süreçte Konya'mýz için Türkiye'miz için çok güzel hizmetler yapacaðýný düþünüyorum." diye konuþtu.
- "Türkiye yüzyýlý"
Altunyaldýz da savunma sanayisi açýsýndan Konya'da deðerli ve farklý bir gün yaþandýðýný, yetkililerle yaptýklarý toplantýda önemli konularý masaya yatýrdýklarýný dile getirdi.
ASELSAN Konya'nýn sistemlerine, üretim alanlarýna ve geldiði kapasiteye iliþkin bilgi aldýklarýný, geliþtirilebilecek yeni projeleri konuþtuklarýný aktaran Altunyaldýz, "Amacýmýz; ülkemizin imkanlarýný, ülkemizin kapasitesini her türlü çabayý göstermek suretiyle iþ birliðine, deðere dönüþtürmek, kapasiteyi, paylaþýmý büyütmek. Ülkemizi her alanda olduðu gibi savunma sanayi alanýnda da geliþtirerek, Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn 'Türkiye yüzyýlý' ifadesinin altýný dolduracak þekilde, bugüne kadar yaptýklarýmýzýn üzerine inþa edecek þekilde, iþ birliklerini artýrarak, iþ birliði alanlarýný büyüterek yolumuza devam etmek istiyoruz." ifadelerini kullandý.
Altunyaldýz, imzalanan protokolün ülke için hayýrlý olmasýný dileyerek, "Konya'mýzýn ve ülkemizin savunma sanayisi adýna önemli bir adým olduðunu düþünüyorum. Ýnþallah önümüzdeki dönemde bu çalýþmalarýn hýzlanarak devam edeceðini düþünüyorum." dedi.
ASELSAN Konya Genel Müdürü Bülent Iþýk da ziyaretleri dolayýsýyla Dere ve Altunyaldýz'a teþekkür ederek protokolün hayýrlý olmasýný diledi.
Kurumlar arasý iþ birliðinin daha iyi projeler geliþtirmek adýna önemli olduðunu dile getiren Iþýk, "Özellikle ülkemizin güzide kuruluþu Makine Kimya Endüstrisi ile benzer yapýdaki çalýþmalarýmýz var. Bu iþ birliklerinin birtakým noktalara daha hýzlý geleceðini öngörüyorum. Diðer genel müdürlüklerle de multi disipliner altyapýmýzla çok daha farklý konularda çalýþmalar yaparak ülkemize faydalý olacaðýmýzý düþünüyorum." deðerlendirmesini yaptý.
Aselsan AÞ'ye baðlý bir anonim þirket olan ASELSAN Konya'nýn hisselerinin yüzde 51'i Aselsan'a, yüzde 49'luk kýsým ise Konya Savunma Sanayii AÞ'ye ait.
Kaynak : Anadolu Ajansý

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri