Yerli Tesla loading.... ;) artýk Aselsanilerin dönemi geliyor...
ASELSAN ve Karsan, ödüllü elektrikli minibüs e-JEST'in üretimini ortak yapmak üzere anlaþmaya vardý. Aracýn kritik parçalarý ASELSAN tarafýndan saðlanacak milli parçalar olacak.
Türkiye ve Avrupa'da minibüs konusunda lider isim olan Karsan, bugün önemli bir ortaklýða imza attý. 2018 yýlýnda tanýtýlan ve 2019 yýlýnda yollarla buluþan tam elektrikli e-JEST minibüs modeli, ASELSAN'ýn yerli parçalarýna kavuþacak.
Ýþ birliði kapsamýnda mevct e-JEST parçalarýnda yapýlacak deðiþim fazlasýyla büyük çaplý olacak. e-JEST, ASELSAN tarafýndan üretilen yerli elektrikli çekiþ sistemine ev sahipliði yapacak.
Yerli üretim bataryalý minibüs Karsan e-JEST
Araç, yeni elektrikli çekiþ sistemi ile ASELSAN tarafýndan üretilen 65 kWh kapasiteye sahip batarya, 70 kW güce sahip elektrik motoru, motor sürücüsü, araç kontrol bilgisayarý, sürücü görüntüleme paneli ve þarj kontrol ünitesine sahip olacak.
Aracýn bataryasý, ASPÝLSAN Enerji tarafýndan üretilecek. Ýlk gelen bilgilere göre batarya, ASELSAN hýzlý þarj altyapýsý ile yaklaþýk bir saatte þarj olacak.
Karsan CEO'su Okan Baþ: "Benzer iþ birlikleri için emsal teþkil edeceðine inanýyorum."
"KARSAN olarak tüm proje ve iþ birliklerimizle geleceðin teknolojilerine öncülük ediyor, toplu ulaþým alanýndaki çözümlerimizi bu bakýþ açýsýyla þekillendiriyoruz. Avrupa’nýn farklý ülkelerinde yüzde 100 elektrikli araçlarýmýzla hizmet vererek ülkemizi temsil ediyoruz. Þimdi de Avrupa’da elektrikli minibüs pazarýnýn iki yýldýr üst üste lideri olan KARSAN e-JEST modelimizin ASELSAN çekiþ sistemi ile donatýlmýþ yeni versiyonunu üretiyoruz. Türkiye’de modern ulaþým dönüþümü anlamýnda, böylesine örnek bir çalýþmaya imza attýðýmýz için son derece gururluyuz. Bu adýmýmýzýn; benzer iþ birlikleri için emsal teþkil edeceðine inanýyorum."

Alýntý yaparak yanýtla
Sasaniler ve Hektaþiler bizi kýskanacak

Yer Ýmleri