Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
188,10 10% 634,38 Mn 184,00 / 188,10
22,00 10% 752,81 Mn 20,02 / 22,00
154,00 10% 180,13 Mn 135,80 / 154,00
18,71 9.99% 8,83 Mr 16,77 / 18,71
95,20 9.99% 449,09 Mn 92,00 / 95,20
20,16 -10% 115,24 Mn 20,16 / 21,72
22,68 -10% 273,05 Mn 22,68 / 25,00
128,00 -9.99% 414,10 Mn 128,00 / 135,50
39,70 -9.98% 1,04 Mr 39,70 / 46,00
149,00 -9.97% 1,45 Mr 149,00 / 157,50
3,23 -8.76% 37,04 Mr 3,23 / 3,64
333,25 -1.84% 10,37 Mr 322,00 / 340,00
40,08 -1.91% 9,37 Mr 40,00 / 41,40
72,75 -4.09% 9,14 Mr 72,75 / 76,20
18,71 9.99% 8,83 Mr 16,77 / 18,71
20,52 -3.21% 962,90 Mn 20,42 / 21,38
419,25 -2.9% 5,88 Mr 419,25 / 433,25
333,25 -1.84% 10,37 Mr 322,00 / 340,00
781,00 0.84% 5,63 Mr 775,50 / 811,50
101,00 0.1% 708,06 Mn 101,00 / 104,80
114,70 -1.46% 439,93 Mn 114,40 / 117,70
419,25 -2.9% 5,88 Mr 419,25 / 433,25
35,50 -1.39% 140,23 Mn 35,46 / 36,40
11,44 2.33% 634,91 Mn 11,10 / 11,56
84,55 -4.14% 938,78 Mn 84,20 / 87,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 364/689 ÝlkÝlk ... 264314354362363364365366374414464 ... SonSon
Arama sonucu : 5510 madde; 2,905 - 2,912 arasý.

Konu: ASELS - Aselsan Elektronik Sanayi Ve Ticaret A.Þ.

1. Bir de öyle bir konuþuyorsunuz ASELSAN da olan bitenler sanki bu þirkete özel. Hayýr bilmiyorsanýz uyanýn bu olaylarýn deðiþik benzerleri bu piyasada en olmaz zannettiðiniz þirketlerde de deðiþik þekillerde oluyor. Olmaya da devam edecek. Sadece ya ruhunuz duymuyor ya da olaylara ideolojik ya da tarafgir bakarak gerçekleri göremeyebiliyorsunuz. Analizinizin içine bunu da dahil edin hani bilmiyorsanýz.

Durumlarý beðenmiyorsanýz yatýrým yapmazsýnýz olur biter.

https://www.haber7.com/foto-galeri/7...ifini-reddetti

Bak olmayan gazýnda toplam miktarýnýn yarýsý kadar cash teklifi gelmiþ reddedilmiþ.

Hani para yok ya devlette kasalar boþ ya......
    "Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."

2.  Alýntý Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazýyý Oku
    Üstat deðilim haddime deðil. Kýsada endeks 4925 üstüne atsa yeterli benim için. Volatilite belli süre çok olur.

Bir ara longcularý doðrarlar bir ara shortcularý yatýrýmcýya birþey olmaz.

Kredi ya da kaldýraç falan fýstýk bunlardan uzak durmak lazým.

Hisse özeli piyasa normale döndüðünde o da normale döner. Bu ara önemli olan genel piyasa.
    Yine kýyamadým Sayýn Junge sordu yazdým. Yazý perþembe sabahý. Cuma günü de endeksin gördüðü en düþük 4925.

Yazmam olur biter. Benim için hiç dert deðil.
    "Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."

3.  Alýntý Originally Posted by 1.Yavuzhan Yazýyý Oku
    Sayýn bohem artýk bile isteye anlamayan bir kesim olduðuna ikna oldum bu baykar meselesini. Bu konu için para ile tutulan bir kesim var bence. Birde bu konuyu bayan millet meselesi ile karýþtýran duygusal saf bir kesim var kesinlikle. Sosyla medyada baktým özellikle Selçuk bayraktar sessiz kalýp topa pek girmez iken, Haluk bayraktar olayý ýsrarla vatan millet Sakarya gibi savlarla duygusal zemine taþýmýþ ve eleþtiren herkesi vatan hainliði ile suçlamaya kalkýyor. Týpkýsýnýn aynýsýný fetöcüler yapýyorlar idi eskiden.
    Bu meseleyi þu an tartýþmak isteyene iyi þeyler yapanlarý görmüyorsunuz hainsiniz diyerek olayý kaptmak istiyorlar ama Ali babacaný cidden tebrik ederim. Siyasi görüþlerine katýlmam ama yaptýðý açýklama dün trend topiklere girdi.
    Benim ve bir kaç arkadaþýmýn üslubumuzu koruyarak sorduðumyz tek bir soruya ne Selçuk ne Haluk bayraktar nede Ýsmail Demir Haluk görgün gibi insanlar cevap bile vermemiþti ama bu sefer hepsi cevap yarýþýna girdiler ))
    Baykarla ASELSANýn þu anki durumu hakkýnda yaptýpým yorumu anlamayanlar ya bu iþi bilmiyorlar yada bilmek istemiyorlar veya ideolojik ve duygusal taraflarý yatýrýmcýlýklarýnýn önüne geçiyor.
    Bir kaç gün yazmadým sayfaya ama gördümki hala uçan kaçan þeyler yazýyorlar.
    Yazýlanlarý oku fþnansallara bak borsa performansýný incele aradaki bariz saçmalýklarý görebiliyorsunuz sonuçta .
    Ali Babacan on bu çýkýþýna baþkalarýnda destek atarsa aselsna yapýlan çiflþk ve fasonculuk muamelesi kýmen giderilecektir.
    Benim gördüðümü gören ve bunu dillendirebilme cesareti olan birilerinin olmasý güzel ve iyiye iþaret biz gerçek yatýrýmcýlar için
    Bakýn Baykar konusunda Ali Babacan a Amerikalý senetörden destek gelmiþ bile , Baykar a yaptýrým uygulanmalý diye açýklama yapmýþ , 100 yýldýr bu ülkede bütün savunma ve teknoloji geliþmelerinin önünün nasýl kesildiðini bir bakarsanýz hep bir bahane üretilmiþtir , Nuri Demirað, Vecihi hürkuþ, devrim otomobili bu þekilde engellenmiþ , ASELSAN ýn her iþi bitti sadece ÝHA Siha mi yapacak , ASELSAN yapacaðý çok iþ var yapýyor da zaten ...
    Milletin her kesiminde Bayraktara büyük destek var, üç beþ kiþi eleþtirecek ama bu deðere zarar vermeyecek sadece kendilerini bitirecekler

4.  Alýntý Originally Posted by bohem Yazýyý Oku
    her þey para deðil hibe kredi destek mestek peki aselsanýn yýllarca argeye harcadýðý para ve bilgi birikimi yazýlýmlarý kamerasý falan fistan olmasa ne olurdu? YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR...
    Her hissede al sat yapilabilir. Ama her sirketin hissesine yatirim yapilmaz. ikisi birbirinden farkli bir mantik.

Bir sirketin hissesini yatirim yapabilmek icin onun sadece gelecek potansiyeli ve projeksiyonuna bakmak yeterli degil. Gecmisini ve yonetim anlayisinida bilmek gerek.

En basta Aselsan bir TSK vakf sirkettir. Kurulus amacida TSK' nin ihtiyaci olan haberlesme, radar vs gibi ihtiyacini karsilamak idi.
    Son yillara kadar da dunyada satilabilir her hangi bir gelismis sistemler uretmedi. Cunku buna yillar oncesinde yatirim yapmaniz lazim idi.
    Son 5-6 yildir ihracati hep 200 milyon-$ dolar civari ile dolanip gidiyor.

Son 7-8 yilda ozellikle acik gizli Bati ambargolari ile karsi karsiya geldikten sonra kamu destegi ve tesvikleri ile Aselsan Turkiyenin ihtiyaci olan sistemlere yogun bir sekilde Arge calismalarina yoneldi. Pek ozel ve kamu savunma sirketleri gibi Aselsa da kisa surede onemli ilerlemeler ve basarilar elde etti. Teknolojisine bagli bazi sistemlerin arge, konsept, prototip, test, kalifikadyon asamalari 10 yil surebilir. Daha uzun surebilen sistemlerde var.

Adelsanin elinde gelistirmekte oldugu o kadar cok kritik proje varki bunlari not almadan hatirlayip yazmak guctur.

Bu onemli projelerden bazilari 2022 yilinda test surecleri bitti bazilari bu yil...Digerleri sirasiyla art arda devreye girecektir.
    Yani Aselsanin ihracaat seruveni daha yeni basliyacaktir. Ulkenin en buyuk teknoloji sirketi durumundadir. Sadece savunma sektorunde degil sivil teknoloji alanlarindada ciddi calismalari basari ile devam ediyor. Ornek yerli chip CAKIL projesi....Tek cekirdekli chip asamasindan cift cekirdekli chip gelistirme calismalarina basladilar.

Bazi musveddeler bu forumda israrla insanlari bu hisseye yatirim yapmaktan uzak tutmaya calisiyorlar. Bu sirketin onu cok acik. ihtimal verebilecegim tek risk ilerde devletin icinde ortaya cikabilecek Feto gibi bir orgutun Adelsan gibi kritik kamu sirketlerin elini ayagini baglamaktir. Gecmiste bu oldu. Cumhuriyetimizin erken tarihinde de kurulan butun basarili savunma sirketlerimiz bir bir ortadan kaldirildi. Bunlarin hepsi malesef devletin eli ile ama somurgecilerin akli ile yapildi.

Aselsanin is ortaklari TUSAS, METEKSAN, ROKETSAN, TEI, TAI gibi yine kamu sirketleridir. Aselsan-Baykar in bir is yada calisma ortakligi yoktur. Ikisi zaten ayri sektorlerde....
    Baykar Aselsanin musterisidir. Bildigim kadari ile Aselsanin Baykara sattigi tek urun E/O cats sistemidir....

Diger bir hususta Aselsan gelistirdigi butun yeni sistemleri TUSAS'in ANKA VE Ak Sungur ihalari uzerinde degilde dunyaca bilinen ve guvenilen Baykarin TB2 ve Akinci ihalari uzerinde denemesidir. Cunku artik dunya Siha/iha pazarinda Baykar firmasinin her urunu cok ilgi gormeye basladi. Bir Baykar platformu uzerinde test edilen her sistem ihracaat pazarlarinda satis sansini artiriyor.

Son olarak sunu ilave edeyim. Kamu-Ozel butun savunma sirketlerimiz adeta bir tarih yaziyorlar....Proje gelistirme ve seri uretime hazir duruma getirme hizlari inanilmaz ve anlatilmaz boyutta.

Gecenlerde SS mustesarligi baskani 2023 yili ihracaat hedefimiz minimum 6 milyar-$ dolardir. Cok yakin gelecekte 10 milyar-$ dolari gecebiliriz dedi.

O müsvedde kelimesi bana ise sadece sana þunu soracaðým annen babanda senin gibi terbiyeli miydi yoksa sonradan mý sen bu derece terbiyeli oldun.
    Üslüpta sorunlu zekada . Bazýlarý beni engeeldiðini söylüyor sende engeller geçersin kaldýramýyorsan söylediklerimi.
    Ambargo aselanaa var Baykara yok mu zekana hayran kaldým neyse sana bu cevaplar bile fazla.

Satýn soul yaz veya yazma bu senin tercihin ama lütfen artýk bak yazmam görürsünüz ha hýmm deme komik oluyor.
    Elimde ASELSAN tabikþ var sat al daha iyi demiþtim hatýrlýyorsan. Diðer þirketlerde böyle þeyler oluyorsa kim yapýyorsa topunun Allah belasýný versin ki bu dünyada olmasa diðerinde verileceðine iman eden bir insaným.
    Haluk Bayraktar'ýn verdiði cevaplarý okudum ýsrarla olayý duygusallýk zeminine çekiyor. Ali babacanýda dinledim adam þeffaflýk ve rekabet olsun biz destek olacaðýz diyor. Baykara nasýl þimdi eleþtiriyorsam ideolojik sebepler ile engellemeler olursa onada karþý çýkarým.
    Sen deðil ama aðzý bozuk tipler var burada ilginç bir þekilde.
    Bunlarýn konuþulmasý iyiye iþaret . Sana dedim ben öngörülüyümdür diye. Bak dediklerim konuþulmaya baþlandý daha da konuþulur inþallah ve senin dediðinin aksine bu aselsana potif yansýr.
    Bu kadar dev olan ASELSAN uzun vadeli yatýrýma misait olamýyorsa birileri bir çok þeyi bile isteye yanlýþ yaptýðýnda. Hala bana 24- 64 muhabbeti yapýyorsun borsa ralli yaptý aselanýn benzerleri bire on yaptý ýsrarla bunuda görmüyorsun nedense.
    Kaç defa sordum cevap vermedin. Neden yönetim adam gibi temettü vermiyor sence uzun vadeli ystýýrmcýsýna. Yada geri alým yapmýyýr kaç senedir. Kusura bakma ama sat al yerine uzun vade bu hisseyi taþýmam için ya borsayý bilmemem, veya aþýrý duygusal takýlarak pompalanan haberlere inanmam gerek.
    Adamlar aselaný fasoncu yancý hamal yaptýlar. Sadece baykar deðil bakalým kaç tane böyle özel fþrma var devlet firmalarýný sömürüp semiren

6.  Alýntý Originally Posted by abartin Yazýyý Oku
    Her hissede al sat yapilabilir. Ama her sirketin hissesine yatirim yapilmaz. ikisi birbirinden farkli bir mantik.

Bir sirketin hissesini yatirim yapabilmek icin onun sadece gelecek potansiyeli ve projeksiyonuna bakmak yeterli degil. Gecmisini ve yonetim anlayisinida bilmek gerek.

En basta Aselsan bir TSK vakf sirkettir. Kurulus amacida TSK' nin ihtiyaci olan haberlesme, radar vs gibi ihtiyacini karsilamak idi.
    Son yillara kadar da dunyada satilabilir her hangi bir gelismis sistemler uretmedi. Cunku buna yillar oncesinde yatirim yapmaniz lazim idi.
    Son 5-6 yildir ihracati hep 200 milyon-$ dolar civari ile dolanip gidiyor.

Son 7-8 yilda ozellikle acik gizli Bati ambargolari ile karsi karsiya geldikten sonra kamu destegi ve tesvikleri ile Aselsan Turkiyenin ihtiyaci olan sistemlere yogun bir sekilde Arge calismalarina yoneldi. Pek ozel ve kamu savunma sirketleri gibi Aselsa da kisa surede onemli ilerlemeler ve basarilar elde etti. Teknolojisine bagli bazi sistemlerin arge, konsept, prototip, test, kalifikadyon asamalari 10 yil surebilir. Daha uzun surebilen sistemlerde var.

Adelsanin elinde gelistirmekte oldugu o kadar cok kritik proje varki bunlari not almadan hatirlayip yazmak guctur.

Bu onemli projelerden bazilari 2022 yilinda test surecleri bitti bazilari bu yil...Digerleri sirasiyla art arda devreye girecektir.
    Yani Aselsanin ihracaat seruveni daha yeni basliyacaktir. Ulkenin en buyuk teknoloji sirketi durumundadir. Sadece savunma sektorunde degil sivil teknoloji alanlarindada ciddi calismalari basari ile devam ediyor. Ornek yerli chip CAKIL projesi....Tek cekirdekli chip asamasindan cift cekirdekli chip gelistirme calismalarina basladilar.

Bazi musveddeler bu forumda israrla insanlari bu hisseye yatirim yapmaktan uzak tutmaya calisiyorlar. Bu sirketin onu cok acik. ihtimal verebilecegim tek risk ilerde devletin icinde ortaya cikabilecek Feto gibi bir orgutun Adelsan gibi kritik kamu sirketlerin elini ayagini baglamaktir. Gecmiste bu oldu. Cumhuriyetimizin erken tarihinde de kurulan butun basarili savunma sirketlerimiz bir bir ortadan kaldirildi. Bunlarin hepsi malesef devletin eli ile ama somurgecilerin akli ile yapildi.

Aselsanin is ortaklari TUSAS, METEKSAN, ROKETSAN, TEI, TAI gibi yine kamu sirketleridir. Aselsan-Baykar in bir is yada calisma ortakligi yoktur. Ikisi zaten ayri sektorlerde....
    Baykar Aselsanin musterisidir. Bildigim kadari ile Aselsanin Baykara sattigi tek urun E/O cats sistemidir....

Diger bir hususta Aselsan gelistirdigi butun yeni sistemleri TUSAS'in ANKA VE Ak Sungur ihalari uzerinde degilde dunyaca bilinen ve guvenilen Baykarin TB2 ve Akinci ihalari uzerinde denemesidir. Cunku artik dunya Siha/iha pazarinda Baykar firmasinin her urunu cok ilgi gormeye basladi. Bir Baykar platformu uzerinde test edilen her sistem ihracaat pazarlarinda satis sansini artiriyor.

Son olarak sunu ilave edeyim. Kamu-Ozel butun savunma sirketlerimiz adeta bir tarih yaziyorlar....Proje gelistirme ve seri uretime hazir duruma getirme hizlari inanilmaz ve anlatilmaz boyutta.

Gecenlerde SS mustesarligi baskani 2023 yili ihracaat hedefimiz minimum 6 milyar-$ dolardir. Cok yakin gelecekte 10 milyar-$ dolari gecebiliriz dedi.
    dediklerinize tabiki katýlýyorum tek bir þey var vakýf þirketi kar amacý yok diyelim o zaman borsada olmasýnada gerek yok. ben yaptýðý iþlerle gurur duyuyorum fakat bu iþlerin artýk finansallarýna yansýmasý gerekmez mi ? borsada olsun olmasýn fabrikada üretim baþka finans bölümünün kabiliyeti baþka birazda muhasebe finans bölümünü güçlendirsin YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR ...

7. ne güzel diyoruz bazý projeler 10 yýla yayýlabilir diye eee o zaman milletin þirketi 1 - 2 yýlda nasýl baþarýyor bu kadar þeyi ? aselsanýn yazýlýmý desteði bigi birikimi olmadan olabilir mi ? ben 13 yýldýr aselsan dayým bakalým bilanço nasýl gelecek genel kurul ne kararlar alacak inþallah hepimiz için hayýrlýsý olur YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR....

8.  Alýntý Originally Posted by 1.Yavuzhan Yazýyý Oku
    Sayýn bohem artýk bile isteye anlamayan bir kesim olduðuna ikna oldum bu baykar meselesini. Bu konu için para ile tutulan bir kesim var bence. Birde bu konuyu bayan millet meselesi ile karýþtýran duygusal saf bir kesim var kesinlikle. Sosyla medyada baktým özellikle Selçuk bayraktar sessiz kalýp topa pek girmez iken, Haluk bayraktar olayý ýsrarla vatan millet Sakarya gibi savlarla duygusal zemine taþýmýþ ve eleþtiren herkesi vatan hainliði ile suçlamaya kalkýyor. Týpkýsýnýn aynýsýný fetöcüler yapýyorlar idi eskiden.
    Bu meseleyi þu an tartýþmak isteyene iyi þeyler yapanlarý görmüyorsunuz hainsiniz diyerek olayý kaptmak istiyorlar ama Ali babacaný cidden tebrik ederim. Siyasi görüþlerine katýlmam ama yaptýðý açýklama dün trend topiklere girdi.
    Benim ve bir kaç arkadaþýmýn üslubumuzu koruyarak sorduðumyz tek bir soruya ne Selçuk ne Haluk bayraktar nede Ýsmail Demir Haluk görgün gibi insanlar cevap bile vermemiþti ama bu sefer hepsi cevap yarýþýna girdiler ))
    Baykarla ASELSANýn þu anki durumu hakkýnda yaptýpým yorumu anlamayanlar ya bu iþi bilmiyorlar yada bilmek istemiyorlar veya ideolojik ve duygusal taraflarý yatýrýmcýlýklarýnýn önüne geçiyor.
    Bir kaç gün yazmadým sayfaya ama gördümki hala uçan kaçan þeyler yazýyorlar.
    Yazýlanlarý oku fþnansallara bak borsa performansýný incele aradaki bariz saçmalýklarý görebiliyorsunuz sonuçta .
    Ali Babacan on bu çýkýþýna baþkalarýnda destek atarsa aselsna yapýlan çiflþk ve fasonculuk muamelesi kýmen giderilecektir.
    Benim gördüðümü gören ve bunu dillendirebilme cesareti olan birilerinin olmasý güzel ve iyiye iþaret biz gerçek yatýrýmcýlar için
    bende vatansever biriyim isterlerse hain ilan etsinler ben kendimi bildikten sonra ne olacak yatýrým yaptýðým þirketten kazanç beklemem yanlýþmý yýllardýr 1 lot satmadým milletin alay konusu olduk falanca hisse varken aselsan alýnýr mý diye elbet ederini bulacak boþunamý bu kadar yatýrým yeterki finansallarýda yaptýðý iþler gibi mükemmel olsun ben sizin kötü niyetli olduðunuza inanmýyorum hayýrlý günler size ve tüm ortaklara...

Sayfa 364/689 ÝlkÝlk ... 264314354362363364365366374414464 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •