Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
188,10 10% 634,38 Mn 184,00 / 188,10
22,00 10% 752,81 Mn 20,02 / 22,00
154,00 10% 180,13 Mn 135,80 / 154,00
18,71 9.99% 8,83 Mr 16,77 / 18,71
95,20 9.99% 449,09 Mn 92,00 / 95,20
20,16 -10% 115,24 Mn 20,16 / 21,72
22,68 -10% 273,05 Mn 22,68 / 25,00
128,00 -9.99% 414,10 Mn 128,00 / 135,50
39,70 -9.98% 1,04 Mr 39,70 / 46,00
149,00 -9.97% 1,45 Mr 149,00 / 157,50
3,23 -8.76% 37,04 Mr 3,23 / 3,64
333,25 -1.84% 10,37 Mr 322,00 / 340,00
40,08 -1.91% 9,37 Mr 40,00 / 41,40
72,75 -4.09% 9,14 Mr 72,75 / 76,20
18,71 9.99% 8,83 Mr 16,77 / 18,71
20,52 -3.21% 962,90 Mn 20,42 / 21,38
419,25 -2.9% 5,88 Mr 419,25 / 433,25
333,25 -1.84% 10,37 Mr 322,00 / 340,00
781,00 0.84% 5,63 Mr 775,50 / 811,50
101,00 0.1% 708,06 Mn 101,00 / 104,80
114,70 -1.46% 439,93 Mn 114,40 / 117,70
419,25 -2.9% 5,88 Mr 419,25 / 433,25
35,50 -1.39% 140,23 Mn 35,46 / 36,40
11,44 2.33% 634,91 Mn 11,10 / 11,56
84,55 -4.14% 938,78 Mn 84,20 / 87,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 442/689 ÝlkÝlk ... 342392432440441442443444452492542 ... SonSon
Arama sonucu : 5510 madde; 3,529 - 3,536 arasý.

Konu: ASELS - Aselsan Elektronik Sanayi Ve Ticaret A.Þ.

Alýntý Originally Posted by esozcan Yazýyý Oku
    49.67 altý kapanýþlarda, 45.94 desteði aktif olur..
    bir süre takip etmedim ama burada kan gövdeyi götürmüþ.. (pembe ve yeþil) 39.92 ve 40.40 destek bulmalarý gereken yerler .. nitekim þimdilik 40.40 çalýþmýþ.. 35.88 için ben ''hadi caným o kadar da olmaz'' diyordum ama 39.92 kýrýlmasý halýnde aktif olur..
    þu an 40.40 seviyesi üstü güzel, altý üzer seviyesi.. eðer kýrarsa dönüþte pembe tren biletinin satýldýðý giþe olur..

Burada yer alan yatýrým bilgi,yorum ve grafikler ''Yatýrým Danýþmanlýðý'' kapsamýnda deðildir ve kesinlikle al-sat tavsiyesi içermez.

önümüzdeki seçim öncesi son hafta.. (ben dahil) herkes son diplerin peþinde.. ancak pala bu haftalý 4750 seviyesine çekip yeþil kapar ve 2 tura kalan seçim için sert düzeltme yaparsa da bu beni þaþýrtmaz.. ben Türkiyede yaþýyorum.. þaþýrmayý unuttum...
    Burada yer alan yatýrým bilgi,yorum ve grafikler ''Yatýrým Danýþmanlýðý'' kapsamýnda deðildir ve kesinlikle al-sat tavsiyesi içermez.

Alýntý Originally Posted by avci087 Yazýyý Oku
    BAYKAR'a olan kininiz gözlerini kör etmiþ, sen farkýnda deðilsin.
    Kardeþim ben kin tutmam. Realiteye bakýyorum. Ayný fetö taktiðine sürüklendi malesef baykar bayraktar. Devlete sýrtýný daya özetleri parlat, devlet kurumunu pasifize et. Yoksa ÝHA siha süper þeyler. Hep bana hep bana dedikleri için bu hale düþtüler. Yatýrým yaptýðýn ASELSAN on haline bak ne dediðimi anlarsýn, eðer tarafsýz bakarsan tabi. Holiganca bakarsan bana hain der geçersin.

Alýntý Originally Posted by suheyl Yazýyý Oku
    https://www.ntv.com.tr/ntvpara/spkda...s0yAYCn_ToMuPA

Yukarýda linkte yazanlardan defalarca bahsettim bu forumda. Þimdi kimin düþürdüðünü hala çözemiyor musunuz Sn Yavuzhan.. 15 gündür düþen borsa da tüm þirketlerde ayný durumda deðil mi..?

Ali Babacan gibi ÝHA SÝHA yý soruþturacaðýz, hatta hatta hakkýndan geleceðiz diyebilecek kadar kendini kaybetmiþ yukarýdaki bankanýn uþaðý,EU nun uslu talebesi bir Fetö borazancýsý mý gelip de Aselsan ý yönetiminden kurtaracak öyle mi ?

Haksýzlýk oluyor ama..
    Azizim diðerleri zaten üçe beþe ona katlamýþtý, üstelik ASELSAN ayarýndaki þirketlerin çoðu iyi temettü daha çok bedelsiz ve geri alým yaptý. ASELSANýn fiyatlamasý anormal ve sebepleri de tamamen yönetimsel dolayýsýyla hükümetle alakalý. Seçimde fikrimi oyumu deðiþtirecek kadar.
    SPK yeni mi gördü jp morganý . Halka arzlarda, depremde, SPK zaten sýnýfta kaldý bþr çok konuda.
    Önyargý ile deðil malesef diyerek konuþuyorum hala. Þu an iktidara çok fazla paracý sülük dadandý. ASELSAN kýrklý fiyatta. Keþke ASELSAN yerine baykarý açsalardý býrsyaa sonra aselanu yancý yapsalar dý. Kimse birþey demezdi ama açmazlar. Ne zaman devletteki avantajlarý biter iþte o zaman açarlar baykarý borsaya. Niyet kötü ama herkes burada benim niyetim kötü sanýyor. Fetöye karþý çýkarken de herkes bana böyle derdi. Hiç bir þey deðiþmiyor sadece isimler deðiþiyor hayatta.
    Kaldý 8 gün, aselsandaki deðiþim için bana göre iktidar deðiþimi þart. Ha gelenlerde zaman sonra kendi özellerini yaratýrlar mutlaka ama sonra onlarda defolup giderler mutlaka.

5.  Alýntý Originally Posted by 1.Yavuzhan Yazýyý Oku
    Azizim diðerleri zaten üçe beþe ona katlamýþtý, üstelik ASELSAN ayarýndaki þirketlerin çoðu iyi temettü daha çok bedelsiz ve geri alým yaptý. ASELSANýn fiyatlamasý anormal ve sebepleri de tamamen yönetimsel dolayýsýyla hükümetle alakalý. Seçimde fikrimi oyumu deðiþtirecek kadar.
    SPK yeni mi gördü jp morganý . Halka arzlarda, depremde, SPK zaten sýnýfta kaldý bþr çok konuda.
    Önyargý ile deðil malesef diyerek konuþuyorum hala. Þu an iktidara çok fazla paracý sülük dadandý. ASELSAN kýrklý fiyatta. Keþke ASELSAN yerine baykarý açsalardý býrsyaa sonra aselanu yancý yapsalar dý. Kimse birþey demezdi ama açmazlar. Ne zaman devletteki avantajlarý biter iþte o zaman açarlar baykarý borsaya. Niyet kötü ama herkes burada benim niyetim kötü sanýyor. Fetöye karþý çýkarken de herkes bana böyle derdi. Hiç bir þey deðiþmiyor sadece isimler deðiþiyor hayatta.
    Kaldý 8 gün, aselsandaki deðiþim için bana göre iktidar deðiþimi þart. Ha gelenlerde zaman sonra kendi özellerini yaratýrlar mutlaka ama sonra onlarda defolup giderler mutlaka.
    Sn Yavuzhan,

SPK konusunda, iktidarýn içine düþtüðü sülük besleme açmazýnda haklýsýnýz. Ancak, (yýllarca bu sektörde taþýma hizmetleri veren bir þirketim vardý sistemi iyi tanýrým) inanýn Bayraktar iktidar tarafýndan büyütülmedi. Hem de çok sýkýntýlar çektirildi, yol verilmedi, acayip karýþýk iliþkiler içinde can pazarýnda býrakýldý.. O arada Allah gani gani rahmet eylesin Aselsan çalýþanlarýnýn þüpheli ölümlerinden sonra sindirildi. Faaliyetler neredeyse duracak hale geldi. Sektörün içinde olanlar bu olaylarý çok iyi bilir. Bazý þeyler buralarda konuþulmaz. 2016 dan sonra desteklendiler. Bu bir gerçek.
    Ben çok eskiyim bu kaðýtta, kaðýda olan öfkenizi bu þekilde politize etmeyin bence. Küresel kavgalar belki de bu kaðýt ve benzeri kaðýtlar üzerinden oluyor da olabilir seçim ortamýna giderken, nitekim siyasi bir varlýk.

Biraz gri bakmak lazým bazý þeylere. Devlet var olacak ki biz var olalým. Su aksýn yataðýný bulsun. Bu sýkýntýlar geçsin. Ama niyetlerimiz iyi olsun ki devletin milletin sahibi olalým. Doðru duvar yýkýlmaz. Öfke ile deðil akýl ile hareket edersek bu badireleri de atlarýz.

6. ASELSAN, "Þekil Deðiþtiren ÝHA"yý uçurdu

ASELSAN'ýn þekil deðiþtiren insansýz hava aracý (ÝHA) uçmaya baþladý, ürünleþtirme aþamasýna geçiliyor.

AA muhabirinin aldýðý bilgiye göre, ASELSAN, "Þekil Deðiþtiren ÝHA Araþtýrma Projesi" kapsamýnda, sabit ve hareketli platformlar üzerindeki fýrlatýcý sistemlerden atýldýktan sonra kararlý uçuþa geçebilen çok rotorlu insansýz hava aracý prototipi geliþtirdi. Þekil Deðiþtiren ÝHA, Ýstanbul Atatürk Havalimaný'nda gerçekleþtirilen TEKNOFEST'te de sergilendi.

ASELSAN AR-GE Yönetimi Genel Müdür Yardýmcýlýðýna baðlý ASELSAN Araþtýrma Merkezi'nde yürütülen projeye, üniversite-sanayi iþbirliði kapsamýnda ÝTÜ ARC katký saðladý.

Þekil Deðiþtiren ÝHA Araþtýrma Projesi'nin temmuz ayýnda tamamlanmasý ve ürünleþtirme çalýþmalarýnýn baþlamasý planlanýyor.

Proje kapsamýnda hava aracý ve fýrlatýcýsý geliþtirildi ve tasarým doðrulamalarý yapýldý, baþarýlý uçuþ testlerine imza atýldý.

Kollarý katlandýktan sonra fýrlatýcý sisteme yerleþtirilen ÝHA, fýrlatma sonrasý istenen yüksekliðe ulaþtýðýnda kanatlarýný açýp pervanelerini döndürmeye baþlýyor ve kararlý uçuþa geçiyor. ÝHA, bu sayede, hem sabit hem de hareketli platformlardan fýrlatýlabiliyor.

ÝHA, kollarý katlanabildiði için düþük hacimlerde çok sayýda depolanabiliyor. Proje kapsamýnda yine ASELSAN tarafýndan hareketli araç üzerinden kullanýlabilecek 5'li bir fýrlatýcý sistem geliþtirildi.

Üzerinde 4 kamera bulunan ve kýsa sürede 200 metre irtifaya çýkan ÝHA'nýn ürünleþtirme aþamasýna geçtikten sonra keþif-gözetleme amaçlý kullanýlmasý amaçlanýyor.

- Güvenlik güçlerinin yeni yardýmcýsý

Hareketli araç üzerinden kalkýþ yapabiliyor olmak önemli bir operasyonel kabiliyet saðlayacak. Bu sayede askeri personelin aracý durdurup bir ÝHA kaldýrmasýnýn ve bu sýrada açýk hedef haline gelmesinin önüne geçilecek. ASELSAN mühendisleri bunu önlemek amacýyla ÝHA'yý hareketli araç üzerinden hýzlý þekilde atma yöntemini seçti.

Böyle bir ÝHA'nýn sabit noktalardan atýlmasýyla da çok hýzlý þekilde yüksek irtifaya çýkýp anlýk görüntü aktarabilmesi mümkün olacak. Klasik döner kanatlý ÝHA'larýn söz konusu irtifaya çýkýp görüntü aktarma süresi çok daha uzun sürüyor.

Þekil Deðiþtiren ÝHA'nýn askeri-sivil birçok kullaným alaný olmasý öngörülüyor.

Tesis ve sýnýr güvenliðinin saðlanmasýna katký saðlayacak ÝHA, hareketli kara ve deniz araçlarýndan fýrlatýlabilme kabiliyeti, kalkýþ sýrasýndaki kaza risklerinin azaltýlmasý, operasyon hazýrlýk süresinin kýsaltýlmasý, operasyon menzilinin artýrýlmasý ve düþük hacimlerde çok sayýda depolanabilme kabiliyetiyle sýnýfýndaki ürünlere göre üstünlükler taþýyor.

ASELSAN'ýn Þekil Deðiþtiren ÝHA'sý þehir bölgesindeki sabit noktalarda, ülke sýnýrlarýnda ve yüksek önemdeki tesislerde bulunan güvenlik noktalarýnda, zýrhlý askeri araçlar, hücum botlar ve sahil güvenlik botlarý ile insansýz kara ve deniz araçlarýnda kullanýlabilecek.

Ýtfaiye araçlarýndan da fýrlatýlabilecek ÝHA, yangýnýn yönü ve büyüklüðü hakkýnda bilgi alýnmasýný saðlayacak.

- Çeþitlenen, yenilenen ASELSAN ürünleri

ASELSAN Yönetim Kurulu Baþkaný ve Genel Müdürü Haluk Görgün, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, yaptýklarý en doðru iþlerden birinin TEKNOFEST'te yer alýp, gençlerle bir araya gelmek olduðunu söyledi.

TEKNOFEST'teki ürünlerini her yýl çeþitlendirip, artýrdýklarýný, yenilenen ürünleri sunduklarýný ifade eden Görgün, "Önceki yýllarda beðeni toplayan, ilgi gören ürünlerimizi tekrar tekrar getiriyoruz. Ýnsansýz kara araçlarýmýz var, onlarý gençlerimiz çalýþtýrmayý çok seviyorlar. Çocuklar için de bu yýl uzay konseptinde bir etkinlik gerçekleþtirdik." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansý
    "Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."

7.  Alýntý Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazýyý Oku
    ASELSAN, "Þekil Deðiþtiren ÝHA"yý uçurdu

ASELSAN'ýn þekil deðiþtiren insansýz hava aracý (ÝHA) uçmaya baþladý, ürünleþtirme aþamasýna geçiliyor.

AA muhabirinin aldýðý bilgiye göre, ASELSAN, "Þekil Deðiþtiren ÝHA Araþtýrma Projesi" kapsamýnda, sabit ve hareketli platformlar üzerindeki fýrlatýcý sistemlerden at...................

Ürünü teknofest te gördüm bir top mermisine benziyor, gövdesi plastik, prototip 3d yazýcýdan çýkarýlmýþtý dolayýsýyla tam proje netleþmemiþti, hareket eden araçlardan havaya ateþ eder gibi adýtýyor atýldýktan sonra pervaneler çýkýp görevi 10 dakika boyunca icra edebiliyor (batarya ile çalýþtýðýndan 10 dakika benim tahminim) ürün toplam aðýrlýðý 1,5 kg.

ürün kamikaze olarak çok iþe yarayacak, ama gözetleme için hareket eden araçtan atttýktan 10 dakka sonra geri toplamasý çatýþma ortamýnda mümkün olamayacaðna göre imha edilmeli.

Biraz bilmiþlik taslayýp, oradaki mühendise, keþif gözetleme için batarya yetersiz, " ek olarak bir helyum tüpü ve balon eklenip, atýldýktan sonra bu balon hýzla þiþirilse yerçekimini yenmek için harcanan enerjinin büyük kýsmý geri kazanýlýr en az %80 enerjiden geri kazanýlýr bu da 1 saate yakýn keþif gözetleme saðlar" demek istedim.
    Ama hadsizlik yapmak istemedim elbet biliyorlardýr.

8. Azerbaycan otoyollarýnda ASELSAN'ýn "akýllý trafik çözümleri" devreye girdi

Azerbaycan otoyollarýnda, seyir halindeki araçlarýn ebat ve aðýrlýk ihlallerinin tespiti ile yüksek hýzdaki araçlarýn aðýrlýklarýný ölçmek için ASELSAN'ýn hazýrladýðý "akýllý trafik çözümleri" devreye girdi.

Bakü-Guba-Rusya sýnýrý kara yolunun Taðýyev kasabasý yakýnlarýndaki kýsmýnda ASELSAN'ýn kurduðu "akýllý trafik çözümleri" sisteminin açýlýþý yapýldý.

Açýlýþa, ASELSAN Yönetim Kurulu Baþkaný ve Genel Müdürü Haluk Görgün, Cumhurbaþkanlýðý Finans Ofisi Baþkaný Prof. Dr. Göksel Aþan, KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer ve Azerbaycan Karayolu Taþýmacýlýðý Ajansý Yönetim Kurulu Baþkaný Anar Rzayev katýldý.

ASELSAN Yönetim Kurulu Baþkaný ve Genel Müdürü Görgün, gazetecilere yaptýðý açýklamada, ASELSAN'ýn savunma sanayisinde elde ettiði birikimi, tecrübeyi ve yüksek teknoloji çözümlerini son yýllarda sivil alanlara da uyguladýðýný söyledi.

Özellikle enerji, saðlýk, ulaþým ve güvenlik alanlarýndaki uygulamalarýný ürünlere dönüþtürmeye baþladýklarýný belirten Görgün, þu ifadeleri kullandý:

"Burada sunduðumuz proje de akýllý þehirciliðin aþamalarýndan birinin uygulanmasýdýr. Aðýr tonajlý araçlar, izin verilerinin üzerinde yüksek tonajda ise yüksekliði ve geniþliði uygun deðilse yollara çeþitli zararlar verebiliyor. Bunlarýn ölçümlerinin trafiði aksatmadan yapýlmasý gerekiyor. Burada kurduðumuz ve yapay zeka da kullanýlan sistem, trafikteki araçlarý sýnýflandýrabiliyor, araçlarýn aðýrlýklarýný ölçebiliyor ve izin verilen sýnýrlarýn üstünde olan araçlarýn tespiti yapýlabiliyor. Burada projenin ilk safhasý gerçekleþtirildi ve açýlýþýný yaptýk."

- Aðýrlýk ölçüm sistemleri, 7 gün 24 saat çalýþacak

Azerbaycan Karayolu Taþýmacýlýðý Ajansý Yönetim Kurulu Baþkaný Anar Rzayev de Azerbaycan devletinin kara yollarý altyapýsýnýn uluslararasý düzeye yükseltilmesi için ciddi yatýrýmlar yaptýðýný bildirdi.

Yollarýn korunmasýna da büyük önem verdiklerini dile getiren Rzayev, "Bu nedenle yollara elektronik aðýrlýk ölçüm sistemleri kurulmasý kararlaþtýrýlmýþtý. Bu hususta da ASELSAN tercih edildi. Aðýrlýk ölçüm sistemleri, 7 gün 24 saat çalýþacak. Böylece fazla yüklenen araçlar belirlenerek hareketleri engellenecek. 35 mýntýkada 47 ölçüm sistemi kurulmasý planlanýyor." diye konuþtu.

"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."

Sayfa 442/689 ÝlkÝlk ... 342392432440441442443444452492542 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •