GÖZDE mühimmatý ile ilk atýþ gerçekleþtirildi -AA
GÖZDE mühimmatý ile ilk atýþ gerçekleþtirildi
ANKARA (AA) - Savunma Sanayii Baþkanlýðý (SSB) ile imzalanan "Modern Mühimmat Tedarik Projesi" kapsamýnda teslim edilecek GÖZDE mühimmatýnýn ilk atýþlý testleri, F-16 ve AKINCI SÝHA platformlarýndan gerçekleþtirildi ve hedef yüksek hassasiyetle vuruldu.
ASELSAN'dan yapýlan açýklamaya göre, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araþtýrma Kurumu (TÜBÝTAK) Savunma Sanayii Araþtýrma ve Geliþtirme Enstitüsü (SAGE) ile ortak olarak geliþtirilen GÖZDE güdüm kiti, genel maksat bombalarýný güdümlü mühimmata dönüþtürerek, sabit ve yüksek hýzlý hareketli hedeflerin hassas vurulmasýný saðlýyor. GÖZDE güdüm kitinin seri üretim çalýþmalarý devam ediyor.
F-16 sertifikasyon testleri kapsamýnda atýþlar Konya Karapýnar atýþ sahasýnda baþarýyla icra edildi. GÖZDE mühimmatýnýn uçuþ testleri tamamlanarak, ilk atýþlý testleri F-16 ve AKINCI SÝHA platformlarýndan gerçekleþtirildi ve hedef yüksek hassasiyetle vuruldu. SSB, Hava Kuvvetleri Komutanlýðý, ASELSAN ve TÜBÝTAK SAGE temsilcilerinin katýldýðý faaliyette, GÖZDE-ANS güdüm kitli bomba, takip uçaðý tarafýndan lazerle iþaretlenen hedefe tam isabet etti.
ASELSAN Yönetim Kurulu Baþkaný ve Genel Müdürü Haluk Görgün'ün görüþlerine de yer verilen açýklamada, þunlar kaydedildi:
"GÖZDE mühimmatýnýn uçuþ testleri baþarýlý þekilde yapýldý. Yapýlan ilk atýþlý testlerde GÖZDE-ANS güdüm kitli bomba, takip uçaðý tarafýndan lazerle iþaretlenen 13 kilometre menzildeki hedefi tam isabetle vurdu. F-16 sertifikasyon testleri kapsamýnda devam eden faaliyetlerde, bir diðer GÖZDE-ANS güdüm kitli bomba, takip uçaðý tarafýndan lazerle iþaretlenen 21 kilometre menzildeki hedefi tam isabetle vurdu."
Kaynak : Anadolu Ajansý

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri