Hazine ve Maliye Bakaný Þimþek, TEKNOFEST ziyaretinde deðerlendirmelerde bulundu:
Hazine ve Maliye Bakaný Þimþek, TEKNOFEST ziyaretinde deðerlendirmelerde bulundu:
- "Katma deðeri çok yüksek ürünler üreteceðiz ve böylece bazý makro ekonomik sorunlarýmýzý da çok rahat aþacaðýz. Bu etkinliklerin getireceði ürünler sayesinde aþacaðýz çünkü savunma sanayinin geldiði noktayý biliyoruz" - "Ben bu etkinliðin, bu þölenin, bu festivalin bunda katkýsýnýn çok büyük olacaðýna inanýyorum. Türkiye'nin geleceði çok parlak"
ANKARA (AA) - HÜLYA ÖMÜR UYLAÞ / ZEYNEP DUYAR - Hazine ve Maliye Bakaný Mehmet Þimþek, TEKNOFEST'in ülke için yapýlabilecek en muhteþem etkinlik olduðunu belirterek, "Katma deðeri çok yüksek ürünler üreteceðiz ve böylece bazý makro ekonomik sorunlarýmýzý da çok rahat aþacaðýz. Bu etkinliklerin getireceði ürünler sayesinde aþacaðýz." dedi.
Bakan Þimþek, Anadolu Ajansýnýn (AA) 8. kez global iletiþim ortaðý olduðu Türkiye'nin en büyük Havacýlýk, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'in kapanýþ törenine katýldý.
AA muhabirinin sorularýný yanýtlayan Þimþek, TEKNOFEST'in ülke için yapýlabilecek en muhteþem etkinlik olduðunu belirterek, 7'den 70'e herkese bilim aþkýný, merakýný ve teknolojiyi aþýlayan bir etkinlik olduðunu söyledi.
TEKNOFEST'in gelecek açýsýndan çok kritik bir festival olduðunu ifade eden Þimþek, "Önemli olan bundan önceki süreçler. Burasý nihai bir þölen. Öncesinde ben biliyorum ki ülkenin dört bir köþesinde sýnýflarda buna yönelik hazýrlýklar var. Bu hazýrlýklar zamanla bilim aþkýna, bir inovasyona, bir buluþa dönüþecek, esas olan da bu. Türkiye'nin savunma sanayinde en güzel örneði de ASELSAN. Geldiði seviyeyi görmek açýsýndan çok kritik. Çok etkilendim." deðerlendirmesinde bulundu.
ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, Cumhurbaþkanlýðý Savunma Sanayii Baþkaný Haluk Görgün'ün bazý teknolojiler konusunda kendisine bilgiler aktardýðýný dile getiren Þimþek, bunlarýn çok özgün, çok ileri, dünyada birkaç ülkenin ancak üretebildiði teknolojiler olduðunu vurguladý. Þimþek, "Bu ülkemizin bekasý açýsýndan da çok deðerli. Bir taraftan havacýlýk ve savunma sanayinde geldiðimiz noktayý görmek açýsýndan bir taraftan da çocuklara bu merakýn ve bilim aþkýnýn aþýlanmasý noktasýnda çok deðerli. Dolayýsýyla emeði geçen herkese çok teþekkür ediyorum. Tebrik ediyorum, olaðanüstü bir baþarý." diye konuþtu.
- "Türkiye'nin geleceði çok parlak"
TEKNOFEST'in bir bileþeninin de giriþimcilik olduðuna dikkati çeken Þimþek, þunlarý kaydetti:
"Merakla baþlayýp, bilim, inovasyon ve sonunda da bunu ticarileþtirecek giriþimcilik ekosistemiyle birleþtirmiþiz, harika. Üniversiteler, gençler, sanayi, teknoloji var. Bir ekosistemin bütün bileþenleri var. Türkiye'de baþarý için bütün ekosistem yerli yerinde. Ben inanýyorum ki Türkiye'nin geleceði çok parlak. Ýnþallah katma deðeri çok yüksek ürünler üreteceðiz ve böylece bazý makro ekonomik sorunlarýmýzý da çok rahat aþacaðýz. Bu etkinliklerin getireceði ürünler sayesinde aþacaðýz çünkü savunma sanayinin geldiði noktayý biliyoruz. Bizim katma deðeri yüksek ürünler üretip, cari açýðýmýzý çok yüksek enerji faturasýna raðmen kapatmamýz gerekiyor. Ben bu etkinliðin bu þölenin bu festivalin bunda katkýsýnýn çok büyük olacaðýna inanýyorum. Türkiye'nin geleceði çok parlak."
Bakan Þimþek, Sanayi ve Teknoloji Bakaný Mehmet Fatih Kacýr ve Cumhurbaþkanlýðý Savunma Sanayii Baþkaný Prof. Dr. Haluk Görgün, ASELSAN standýný ziyaret etti. ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, Þimþek, Kacýr ve Görgün'e stantta sergilenen milli mühendislik ürünü sistemleriyle ilgili bilgi verdi.
Heyet, daha sonra alanda bulunan T3 Çadýrý, tarým teknolojileri, ulaþtýrma ve haberleþme teknolojileri ve BAYKAR'ýn da aralarýnda bulunduðu stantlarý ziyaret etti.
Vatandaþýn yoðun ilgisiyle karþýlanan heyet, çeþitli stantlar ve Kýzýlelma'nýn önünde vatandaþlarla fotoðraf çektirdi.
Kaynak : Anadolu Ajansý

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri