Yine aynýsý oldu deðil mi
1.5 milyar üzeri aciga satýþ
Hisseleri pert etti son dakikalarda tüm açýklarýný kapattý
Aylardýr olan bu nasýl fark edilmiyor inanýlýr gibi degil
Yine aynýsý oldu deðil mi
1.5 milyar üzeri aciga satýþ
Hisseleri pert etti son dakikalarda tüm açýklarýný kapattý
Aylardýr olan bu nasýl fark edilmiyor inanýlýr gibi degil
ASELSAN yabancý oraný 12 Mart 2024 % 32,63. 11 Mart 2024 % 33,05.
Fark % -0,42. (Kaynak Ýþ Yatýrým).
Sabýr acý kökleri, fakat çok tatlý meyveleri olan bir aðaçtýr.
Yasal Uyarý.Burada yer alan yatýrým bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Peki siz insanlara umut dagitirken ya onlari kayba ugratirsaniz? Hic bunu dusundunuz mu? O yuzden tablo ile gostereceginiz bir sey varsa, gosterin, duygusal dokunuþlu ,olumlu veya olumsuz "dusunuyorum" fikirlere ihtiyacimiz pek yok. Birakin da insanlar kendileri dusunsun.Ayrica insan yedisinde ne ise, yetmisinde de odur. Bu da buna benzer. Gelecekmis, olacakmis, mis mis mis. Uzun yatirimdan kastiniz nedir? 6 yildir küfe ile yaþýyoruz, bu herhalde size göre kýsa zamanlý bi yatirim ? Insanlar 6 yýlda neler yapti biliyor musunuz? Chatgpt cikti, neuralink çikti, enflasyon kac kati ile çarpýldý,tüm dunya degisti, biz küfemizle hala ayni yerde sayiyoruz.Siz neyden bahsediyorusunuz?Ben en azindan susuyorum, ne olumlu yaziyorum, ne olumsuz. Herkesin kendi fikri var zaten, insanlarin ufacik umutlari ve duygulari ile oynamiyorum en azindan. O yuzden hic merak etmeyin, vicdanim temiz benim, kimsenin kaybina sebep oldugumu da hic de dusunmuyorum.Býrakýn da insanlar kendileri karar versin.Olumlu veya olumsuz yorumlarin yapilmasin, hayali ve kesin olmayan hikayeler yazilmasin. Varsa paylasilacak bir sey grafikle gosterilir gecilir. Gerci hoþ grafikler de bu hissede pek dikis tutmuyor ya..Yonetim ise zaten hissedarlari hiç umrsamýyor, nasilsa bulmuslar küfecileri, yükle babam yükle ne yükleyebilirsen..
Hayýr bana karþý yazý yazacaksanýz þu yazý ilk yazým olmalý o ara. Ben burada yatýrýmcýyý aklýmýn erdiðince korumaya çalýþmak dýþýnda hiçbir þey için yazý yazmadým. Öyle bugüne kadar burada kelime etmeyip damdan düþer gibi gelip beni itham etmek biraz ayýp oluyor. Vebal iþine benle hiç girmeyin altýnda kalýrsýnýz.....
not: Hisse bu tarihten sonra % 100 bedelsiz verdi. 1,45/2 = 0,725 uSD bugün 1,75 USD el insaf. USD bazýnda çarpý 2,5
Altýn 2022 haziran onsu 1800 uSD bugün 2165 USD bazýnda getiri % 20
https://www.hisse.net/topluluk/showt...52608&page=110
Bundan sonrasý artýk herkesin anlayabildiði kadar.....
Son düzenleme : Zdx&Lunar Soul; 14-03-2024 saat: 16:39.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
ASELSAN'ýn milli mobil röntgen cihazý kullanýma alýndý
ASELSAN'ýn tamamen milli imkanlarla geliþtirdiði Mobil Dijital Röntgen Cihazý (ADR-M100), ilk kez Türkiye'nin köklü hastanelerinden Hacettepe Üniversitesi Týp Fakültesinde kullanýma alýndý.
ASELSAN'ýn açýklamasýna göre, milli imkanlarla geliþtirilen ADR-M100 kullanýma sunuldu. Açýklamaya göre, ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol da Hacettepe Üniversitesi Hastanesi Baþhekimi Doç. Dr. Bülent Erbil, Prof. Dr. Ruhi Onur, Hacettepe Üniversitesi Saðlýk Hizmetleri Birimi Yönetim Kurulu Baþkaný Prof. Dr. Necla Özer'den Mobil Röntgen Cihazýnýn kullanýmý hakkýnda bilgi aldý.
Akyol, ziyaret sýrasýnda Beyin Cerrahisi Ana Bilim Dalý Baþkanlýðý Servisinde ASELSAN Mobil Dijital Röntgen Cihazýnýn kullaným demonstrasyonunu yerinde gördü. Prof. Dr. Onur, ASELSAN ile yürütülen "Yapay Zekâ Destekli Karar Destek Algoritmasý" geliþtirme çalýþmalarý hakkýnda Akyol ile bilgi paylaþtý.
- Yeni bir dönem baþlýyor
Açýklamada görüþlerine yer verilen Akyol, Milli Teknoloji Hamlesi çerçevesinde cihazý Türkiye'ye kazandýrdýklarýný belirterek, þunlarý kaydetti:
"Böylesine anlamlý bir günde, 14 Mart Týp Bayramý'nda yeni bir baþarý hikayesine daha imza attýk. Türkiye'nin sayýlý üniversite hastanelerinden Hacettepe Üniversitesine, Mobil Röntgen Cihazýmýzý kazandýrdýk. Cihazýn geliþtirilmesinde emeði geçen ASELSAN mühendislerimize teþekkür ediyorum. Ayrýca ekibimize, klinik çalýþmalarda katký saðlayan Hacettepe Üniversitesi Baþhekimi Doç. Dr. Bülent Erbil ve Radyoloji Bölümünden hocamýz Prof. Dr. Ruhi Onur'a desteklerinden dolayý þükranlarýmý sunuyorum. Hacettepe bu ürünün sadece kullanýcýsý deðil ayný zamanda geliþtiricisi. Hocalarýmýz ürünün tasarým aþamasýnda çok deðerli katkýlar verdiler."
Akyol, ASELSAN olarak Türk ordusunun hizmetindeyken artýk saðlýk ordusunun da hizmetinde olduklarýnýn altýný çizerek, "Bizim savunma alanýnda çok baþarýlý ürünler çýkarmamýzda ordumuzla yakýn iliþkimiz çok etkili olmuþtur." deðerlendirmesini yaptý.
Ayný iþbirliðini saðlýk camiasý ile de kurmuþ olmalarýnýn kendileri için çok deðerli olduðunu dile getiren Akyol, þu ifadeleri kullandý:
"Saðlýk sektöründe, çizdiðimiz yol haritasýna uygun þekilde milli sistemler geliþtirerek, dýþa baðýmlýlýðý azaltmayý hedefliyoruz. Bu nedenle, ASELSAN'ýn ilk medikal görüntüleme ürünü olan cihazýmýzý, seri üretime hazýr hale getirdik. Türkiye Yüzyýlýna armaðan ettiðimiz Mobil Röntgen Cihazýnýn pazara giriþine yönelik faaliyetlere de baþladýk. Mobil Röntgen Cihazýmýz, radyoloji ünitesine gidemeyecek hastalarýmýza büyük bir kolaylýk saðlayacak. Seyyar hareket etme fonksiyonuna sahip olan cihaz, hastanelerde yeni bir dönemi baþlatacak. Saðlýk personelinin ve hastalarýn neye ihtiyacý olduðunu en iyi hocalarýmýz biliyor. Onlarýn bilgileriyle ASELSAN mühendisliði buluþunca ortaya çok iyi bir ürün çýktý."
Akyol, "Savunma sanayisindeki engin bilgi birikimimizle saðlýk alanýnda ileri teknolojiye sahip ürünler geliþtiriyoruz. Bu çalýþmalarla her alanda olduðu gibi saðlýk sektöründe de dünyada sayýlý ülkenin sahip olduðu teknolojik üstünlüðe ulaþtýk. Tüm imkanlarýmýzla, sahada güvenlik güçlerimizin, sivil alanda da milletimizin yanýnda olmaya devam edeceðiz." deðerlendirmesini yaptý.
- ASELSAN yine ilki baþardý
Açýklamada yer alan bilgiye göre ilk olarak Hacettepe Üniversitesi Eriþkin Hastanesinde kullanýlan cihaz, seri üretime hazýr hale getirildi. Motorize hareket özelliði bulunan ADR-M100 Mobil Dijital Röntgen Cihazý, 32kW'lýk güçle tüm vücutta çekim yapabiliyor.
Tanýtým ve pazara giriþe yönelik faaliyetlerine baþlanan Mobil Röntgen Cihazý, ASELSAN'ýn özgün tasarýmýyla geliþtirildi. CE sertifikasýna sahip olan cihaz, ASELSAN'ýn ilk medikal görüntüleme ürünü olarak dikkati çekiyor.
Cihaz, düþük dozlarla yüksek görüntü kabiliyeti elde edebiliyor, hareketli dikey ve yatay kollarý sayesinde çok rahat bir þekilde yönlendirilebiliyor.
ASELSAN Mobil Röntgen Cihazý, acil çekim durumlarýnda sistem açýlýr açýlmaz çekim yapmaya hazýr hale gelmesi sayesinde görüntüler hýzlýca alýnabiliyor.
Kaynak : Anadolu Ajansý
Amacim kimseye hakaret etmek degil, ayrica da hakaret etmedim. Hani ne demisim da hakaret etmisim?
Kimseyi de incitme niyetinde de degilim. Sadece vebal almayin diyorum, ki dogru diyorum
Ayrica þimdi bir de ben size net rakamlarla yazayim
Alim zamaninda altin gram fiyati 196 tl idi, Asels 28 tl idi
Simdi altin gram fiyati 2235 tl ( nerdeyse 11,5 kat artmis).
Asels ne olmus ? Bedelsizleri cikarirsak , 28 den 225 tl ye gelmis. Yatirdigimizi , altina gore daha cikaramamisiz, yillardir zararda bekliyoruz. Daha net nasil anlatabilirim bilemedim. .
Bazý baska yatirimlara gore ise hic hesap etmiyorum bile..
O yuzden bence bu tabloya bakarsaniz, belki beni biraz anlarsiniz.
Anlamasaniz da olur ama sanki spekmisim gibi dalga geçmeyin , yani baskasinin da vebalini almayin o yeter.
Bu hissede olan bitene ise diyecek laf bile bulamiyorum , hem yonetime , hem tum bunlara göz yumanlara...
Diyecegim bukadar!
Daha da yazmam, yine sessiz kalir,sadece okurum.
Arkadaþlar bilanço ne zaman açýklanýr bilgisi olan varmý ? tþk.
Yer Ýmleri