ASELSAN,*uluslararasý müþterilerinin kullanýmýna yönelik olarak elektronik harp,*haberleþme, radar, elektro-optik ve uzaktan komutalý silah sistemlerinin*ihracatýna iliþkin toplam tutarý 46,1 Milyon ABD Dolarý olan ihracat*sözleþmeleri imzalamýþtýr.**
ASELSAN*ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaþkanlýðý Savunma Sanayii Baþkanlýðý arasýnda;*Kamu Güvenliði Haberleþme Sistemlerinin tedariki kapsamýnda toplam tutarý*139.282.142,43 ABD Dolarý olan sözleþmeler imzalanmýþtýr. Sözleþmeler*kapsamýnda teslimatlar 2025-2028 yýllarý içerisinde gerçekleþtirilecektir.
ASELSAN, Yeni Radar Entegrasyon Merkezinde*Üretime Baþladý Hayýr (No) Hayýr (No)Hayýr (No) ASELSAN,*tasarým, test ve seri üretim kapasitesini artýrmaya yönelik yatýrýmlarýný*sürdürmektedir. Þirketimiz,*son yýllarda AESA tabanlý radar teknolojilerinde çok önemli bir mesafe kat*etmiþ, dünyanýn önde gelen radar tasarým ve üretim merkezlerinden biri haline*gelmiþtir. Bu doðrultuda, özellikle yurtdýþý sipariþlerde ciddi bir ivme*yakalamýþtýr. ASELSAN,*bu talep artýþýný karþýlamak amacýyla, 50 milyon ABD Dolarý yatýrýmla hayata*geçirdiði Radar Entegrasyon Merkezini bu yýl baþýnda devreye almýþ, önemli bir*kapasite ve verimlilik artýþý saðlamýþtýr. Ayrýca,*planlý sipariþler ve büyüme hedefleri doðrultusunda, þirketin mevcut radar*üretim kapasitesini 3 katýna çýkaracak olan ilave bir tesisin yapýmýna da bu*yýl itibarýyla baþlanmýþtýr. Toplam 73 bin m2 kapalý alana sahip olacak bu*tesisin 2027 sonunda tamamlanmasý hedeflenmektedir.
Yer Ýmleri