Bilanço geldi ama açýkçasý ben beðenmedim. Sebebim þu:
1)Borsa Istanbul %30 oranýnda tepeden geri çekildi ama GRSEL seviyesinde durmayý baþarabildi. Bunun anlamý: insanlarýn þirketten yüksek kar beklentisi.
2)Þirketin NPP'den anlam veremediðim þekilde düþük borçluluðuna raðmen git yememesi. Þuan gelen bilanço ile artýk hit yiyor. 300 milyona yakýn NPP zararý var.
3)Benim için dert deðil ama söyleyim: Kýsa vadeli borçta dramatik artýþ var.
4)Bildiðiniz gibi þirketin açýklamasý üzerine 2024 için 2 milyar FAVÖK bekleniyor. 2.5 gelmesi olasý. Bu durumda 2 milyar net kar desek, 8 FK gibi bir oran çýkýyor. Zaten þuan da FK mý o seviyelerde. Net karda bir yükseliþ göremiyoruz.
5)Benim için en önemlisi, özkaynak artmýyor.
Bunlarýn toplamý ile ben bu sene gürsel'in aslýnda ederinde olduðunu kanaat getirdim. 6 aydýr taþýyorum ama düþen borsa karþýsýnda yerinde durmasýna sebep olacak güçlü bir bilanço göremedim. Tabiki, gelen bilançolara göre Gürsel þirketinin bilançosu top-10'da yer alýr. ancak fiyatlamasý da top-10 seviyesinde.


Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri