Yayla Agro Gýda, Niðde fabrikasýnda ilk üretim hattýnýn 2025 yýlýnýn temmuz ayýnda, diðer 10 adet üretim hattýnýn ise cari yýlýn sonuna kadar peyderpey devreye alýmayý planlýyor
Kamuoyu Aydýnlatma Platformu'nda (KAP) yayýnlanan þirket açýklamasý aþaðýda bulunuyor:
Bu sunumun amacý, Yayla Agro Gýda San. ve Tic. A.Þ.'nin (Yayla Agro'nun) tamamlanan ve
devam eden yatýrýmlarýnýn güncel durumu ile 2025-2029 yýllarý arasýnda sergilemesi tahmin
edilen finansal performansýna iliþkin beklentilerin kamuoyuna duyurulmasýdýr.
Paketli pirinç ve bakliyat grubunda pazar lideri1
olan Yayla Agro, gýda sektörünün geleceðine
yön verecek trendleri yakýndan takip ederek tüketicilere saðlýklý, inovatif ve sürdürülebilir gýda
sunma vizyonuyla hareket etmektedir.
Yayla Agro, çevresel sürdürülebilirliði temel alan yatýrým stratejileri kapsamýnda inþasýna 2023
yýlýnda Eskiþehir'de baþladýðý 10 MW kurulu güce sahip olan güneþ enerjisi santralini (GES)
2024 yýlý itibarýyla devreye almýþtýr. Diðer yandan, 2023 yýlýnda baþlanan Niðde yatýrýmýnýn
cari yýlda faaliyete alýnmasýyla birlikte, fabrikanýn ihtiyaç duyacaðý elektrik enerjisinin
tamamýnýn öz tüketim modeliyle karþýlanmasýný teminen Niðde'de 45,6 MW kurulu güce sahip
ilave bir GES kurulumu için gerekli baþvurular yapýlmýþ olup, santralin inþa çalýþmalarýna cari
yýlýn son çeyreðinde baþlanmasý planlanmaktadýr.
Yapýlan araþtýrmalar son yýllarda özellikle KOVID-19 pandemisinden sonra tüketicilerin
saðlýklý ve besin deðeri yüksek gýdalara yöneldiðini ve protein içeriði yüksek bitki bazlý
ürünlere olan talebin sürekli arttýðýný ortaya koymaktadýr. Bu talebe cevap verebilmek amacýyla
Yayla Agro, Ankara ve Mersin illerinde bulunan tesislerine ilaveten Niðde'de yaklaþýk 150 bin
metre kare kapalý alana sahip olan ve son teknoloji enerji dostu makineleri ihtiva eden,
fonksiyonel gýdalar üretecek yeni bir fabrika yatýrýmýna giriþmiþtir.
Yayla Agro, son dönemlerde artan küresel düzeydeki ekonomik ve siyasi belirsizliklere raðmen
benimsediði misyon doðrultusunda, tüketicileri sürdürülebilir fonksiyonel gýdalarla
buluþturmak, ülkemizin gýda arz güvenliðine katkýda bulunmak ve katma deðerli üretimde
bulunarak ülke ekonomisine deðer sunmak amacýyla yatýrýmlarýna devam etmektedir. Yayla
Agro, 6,2 milyar TL düzeyindeki yatýrým teþvik tutarý kapsamýnda tüm paydaþlarýnýn desteðini
alarak yürüttüðü Niðde yatýrýmýnda, hâlihazýrda 5,5 milyar TL'yi aþan harcama tutarýyla son
aþamaya gelmiþtir.
Bünyesindeki 11 adet üretim hattýyla entegre üretim yapýlacak olan Niðde fabrikamýzda, ilk
üretim hattýnýn 2025 yýlýnýn temmuz ayýnda, diðer 10 adet üretim hattýnýn ise cari yýlýn sonuna
kadar peyderpey devreye alýnmasý planlanmaktadýr.
YORUMLAR TAVSÝYE NÝTELÝÐÝ TAÞIMAYIP YATIRIM DANIÞMANLIÐI KAPSAMINDA DEÐÝLDÝR. YATIRIMCI PROFÝLÝNÝZE UYMAYABÝLÝR.
9.13 ile gap ý doldurarak yükseliþe geçti,,,temmuz da 1.faz açýlýþýna kadar bir beklenti içine girebilir.
YORUMLAR TAVSÝYE NÝTELÝÐÝ TAÞIMAYIP YATIRIM DANIÞMANLIÐI KAPSAMINDA DEÐÝLDÝR. YATIRIMCI PROFÝLÝNÝZE UYMAYABÝLÝR.
Azimut pörtföyün 70 milyon lot hissesi var,,maliyeti 7.50 olsa,3 yýlda %26 prim yapmýþlar,,küllen zararda.
525 milyon tl leri enflasyon karþýsýnda 65 milyona düþmüþ durumda.
Hasso ya baský falan da yapmýyorlar,geri alým yap diye.
B.ktan bir hisse....faizden gelen kâr kâr deðildir
birazda bundan týrtýkladýk bakalým.
Yer Ýmleri