Bu konuda aynýyýz belki ben sizden daha fazla ucuz aldým 2023- Hazirana kadar süt ürünleri kýsmen alýrým. Yazada bol bol sebze kurutma yapacaðýz. En önemlisi un olmalý. Ukrayna Rusya savaþý boyutu ekmek de sýkýntý olur. TÜÝK bu yýl buðday arpa da rekolte beklentisi %10-15 artýþ. Bence tutmaz tam tersi olursa denge deðiþir. Bizim bir de Katar var. Þeker de ki artýþ katar ihracý sebebiyle þuan da Brezilya bu konuda kýsýt var. Genel olarak ülkemize has sýkýntý ilaveten Dünya'da ki sýkýntý bizi illaki etkiler. Özellikle büyükbaþ hayvan ürünleri fiyatý konusunda patlama olur.
bu coinlerde acaip...sert düþüþleri hep hafta sonu yapýyorlar...yine içinden geçmiþler coinlerin...%15-20 düþüþler var...ilginç hep cumartesi pazara denk geliyor bunlarýn göçmesi...
ÜYELÝK : KASIM 2006
Kurdan baðýmsýz oran olarak 2haziran itibariyle forward fk 4.8. 10haziran itibariyle 4.5 olmuþtur heralde
4.5altý 95 96 97de 08de görülmüþ
4altý 97de var tek. 2001 dibindende aþaðýdayýz
Grafiktende anlaþýlacaðý gibi eski günlerdeki Drastic hareket bekleyenler için nerede olduðumuzu hatýrlatayým istedim ytd
![]()
Bu yýl mevsimsel olarak sorunlar olabilir. Temmuzda yerli dediðimiz ürünler pazara gelir. Ürün Aðustos Eylül de bol olur bu sürede kurutmalýk turþuluk konserve gibi sezonluk talep ile arz talep dengesi bozulacak. Ekimde havalar erken soðursa ciddi yýðýlma ile fiyat artýþý olur. Bir aylýk bir gecikme var sebze meyve de.
Konya'nýn rakým olarak yüksek bir bölgesi var. Hadým Aladað bölgesi. Buranýn kirazý þeftalisi üzümü peyniri tereyaðý çok güzel. Özelikle meyvesi ülke içinde satýlmýyor direk yurtdýþýna gidiyor. Ben 50 yaþýndayim kiraz ve þeftaliyi bir iki kez gördüm oda 20 sene önce. Ama üzümünü sürekli beklerim yemyeþil ekþi tad olmasý gereken üzümü bile süper tatlý. Pekmezi de çok meþhurdur.
Yer Ýmleri